• 9.218.841 stemmen

What We Did on Our Holiday (2014)

Komedie / Drama | 95 minuten

Genre: Komedie / Drama

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Andy Hamilton en Guy Jenkin

Met onder meer: Rosamund Pike, David Tennant en Billy Connolly

Releasedatum: 16 juli 2015

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot What We Did on Our Holiday

Doug en Abi zijn twee normale ouders met drie charmante maar zeer excentrieke kinderen. Wanneer het hen allemaal even te veel wordt besluiten ze hun kinderen mee te nemen op een reis naar Schotland voor een grote familiebijeenkomst en om Doug's maffe vader Gordie te bezoeken. Maar wat een vakantie van verzoening had moeten worden verandert al snel in een vakantie vol van vetes, misverstanden en gekneusde ego's.

avatar van gauke

gauke

Een melancholieke, hartverwarmende, maar ook enigszins ongeloofwaardige komedie, voorzien van een dosis zwarte humor, die tragiek en ernstige momenten niet schuwde, en waarbij de kinderrollen centraal gesteld werden. Door de cast werd op een frisse en open wijze geacteerd en de opnames van de kust en het landschap van Schotland waren prachtig. Jammer dat het invoelende happy-end voor mij als een tang op een varken sloeg.

avatar van tattoobob

tattoobob

Rosamund pike dan gaan we hem zeker zien

avatar van blurp194

blurp194

Heerlijk absurde film met perfecte humor.

Perfect gespeeld door een erg goede cast, waarvan eigenlijk alleen de opa me af en toe wat deed twijfelen. Maar niet lang. Het geheel speelt in de prachtige natuur van Schotland met veel beelden in de laagstaande zon, wat nog eens erg helpt bij de sfeer, die ik begrijp als feelgood en humoristisch al zal dat niet bij iedereen direct zo aankomen - er zit ook wel een tikkeltje tragiek in. Het happy-end waar gauke van spreekt is gelukkig Brits gematigd, niet ongepast Amerikaans.

En als mijn tijd gekomen is, dan mag het van mij ook wel op zo'n manier. Mooier kan ik me niet voorstellen.

avatar van Seam

Seam

Tennant en Pike lijken me een ideaal koppel voor dit soort humor. Ga deze wel in de gaten houden.

avatar van Captain Sik

Captain Sik

Ik ben het helemaal met Gauke eens, een mooie, komische film. Maar dat happy-end voel je echt wel aankomen gedurende de film, dat hoorde er wel bij.

Gewoon kijken deze film, zeker als je even zin hebt in een feel good movie!

avatar van Mescaline

Mescaline

Zeker niet de feel-good film die ik na het kijken van de trailer verwachte, behoorlijke zwarte humor zelfs en bizarre scenes!
Is dit een minpunt? zeker niet! Het was een film die ik voor een groot deel heb gekeken met de gedachte van wtf, waar gaat deze film naar toe?
Opa gaat dood en de kinderen maken een vlot, steken het in brand en laten hem wegvaren op zee. Zeker niet een aller daags plot en zelfs gewaagd en origineel.
Het eerste gedeelte met de opa in leven was voor mij duidelijk het leukste, na dat opa dood gaat valt de film hier en daar toch in wat gemakkelijke en geforceerde clichés en dat vond ik stiekem toch een beetje jammer.
Het happy-end had ik wel verwacht, maar je kan het ook overdrijven!
Toch geef ik deze film een 3,5 omdat het een film is die ik niet meer ga vergeten, kinderen en hun bizarre belevingswereld!

avatar van hannes64

hannes64

• 1924 berichten

Yep, een lekkere feelgood.

Depressief?.........zie deze maar `s.

Je voelt je gelijk beter, vooral de kleine jongen was zeer komisch.

Leuke familiefilm.

avatar van tattoobob

tattoobob

Een aardig leuke comedy....soms met leuke onschuldige humor,soms met humor wat niet helemaal mijn humor is.

De kinderen spelen leuk....en dat zie je ook niet vaak in dit soort films....meestal zijn ze irritant.

Pike mag van mij alles spelen....ik vind haar bloedmooi en kijk graag naar haar .

Best een origineel filmpje ook trouwens....kep zoiets nog niet eerder gezien....daarvoor thumbs up!!!!

Leuke wegkijker.

avatar van sean-penn

sean-penn

" So, all her friends are stones now ?...... "No, not all of them, some are bricks... "

" So, have you spoken to anybody about this ?...."What, like a geologist....."

Hilarische film over een ietwat chaotische familie. Personages zijn stuk voor stuk excentriek. Dat werkt als een bindmiddel maar zorgt er ook voor dat ze niet op elkaars golflengte zitten. Absurde situaties, subtiele en inktzwarte humor afgewisseld met een beetje drama met op de achtergrond het Schotse landschap. Nee, het is zeker geen straf om hiernaar te kijken.

Connolly, Tennant, Pike en Ben Miller acteren zeer behoorlijk en geven alle ruimte voor de drie jonge acteer talenten om zich te ontplooien. Dat doen ze zo goed dat ze absoluut de show stelen

en verbazingwekkend, dat zij, de film naar een hoger niveau tillen.

" Do you know what a lesbian is ?"....... " Is It someone from lesbia ? "

Heerlijke Engelse humor. Een vraag beantwoord met een vraag.

Oh ja...moraal v/d film is ' laat Struisvogel Wiggens lekker vrij rondlopen, genoeg mensen die met hun kop in het zand leven....

avatar van schumacher

schumacher

Voor dat genre vond ik het nog beste oke al zal ik deze geen 2 keer bekijken.

Die kinderen acteerden heel goed.

En Pike is een mooie vrouw, een genot om naar te kijken en nog een goeie actrice ook.

Aangenaam filmpje, zeker zoals hier gezegd geen straf om eens gezien te hebben maar je moet er wel een beetje voor zijn.

avatar van GGG

GGG

Wat een geniaal leuke komische film! Echt hilarisch... Genoten van deze top humor.

avatar van stinissen

Leuke feelgoodfilm met heerlijke dialogen vooral de kinderen zijn op zijn tijd geniaal.

avatar van perceived

perceived

Leuk!

Voor TV gemaakte film, maar kan zo 't filmhuis of de bios in (dat er dus ook staat aan te komen). Aardig geschoten, leuk verhaal met een boodschap en behoorlijk wat hilarische humor. Heb lang niet zo hard gelachen tijdens een film, met name Rosamund Pike en dat jongste dochtertje waren onweerstaanbaar op zulke momenten, geweldig! Hele cast vond ik overigens erg goed. 8.5/10*

avatar van joshua1988

joshua1988

...dat de BBC steengoeie en goedgecaste TV-films maakt, wisten we al!

En nu dan een meesterlijke BBC familie dramedy waarin 3 kids de grown-ups overstijgen... Ik denk dat iedereen op deze manier het leven voor het eeuwige wil verwisselen. Op 't eind luisteren de volwassenen eindelijk naar de kids, die op hun manier het leven verrijken met een mix van wijsheid en fantasie waar met name de ouders geen geduld voor hebben; luisteren is een vak!

Na anderhalf uur was ik helemaal opgeknapt en weet ik zeker dat nog veel zal terugdenken aan veel van de hilarische scenes. Van de Schotse setting word je vanzelf weer de oude, al die prachtige landschappen waar het licht op je gevoel speelt. Enne... ik zou de bagage van mijn 3 piepjonge kids voor hun eerste vliegvakantie zeker checken op zware bakstenen -;)

Vanaf 16 juli in de bioscoop (Amstelfilm)

avatar van labbie01

labbie01

echt een leuk filmpje, die kinderen spelen geweldig.

avatar van Birger

Birger

De filmrevelatie van de laatste maanden. Op het begin weet je niet goed waar ze nu eigenlijk heen willen en zijn vooral de leuke Britse grapjes het kijken waard. Plots keert de film helemaal om in een hartverwarmend verhaal dat me zelfs deed denken aan 'Big Fish'. De kunst van het sterven in haar meest poëtische vorm... Must to see!

Film begint uitermate ongrappig (kinderen die voor de humor moeten zorgen. brrrrr.), herpakt zich wat in het midden met Billy Connolly maar is uiteindelijk wat mij betreft absoluut niet de geslaagde hartverwarmende grappige film die anderen hier er blijkbaar in zien. Met heel veel moeite 2,5 ster.

avatar van weberanja

weberanja

En komisch bedoelde film maar de plank soms goed mis sloeg, kinderen vond ik irritant wijs en pa en ma een irritant koppel. Opa bracht gelukkig wat humor en rust in het geheel en op het strand met de kinderen vond ik erg leuk. Verder een drukke chaotische film.

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Prachtige leuke en lieve film, heerlijk!

avatar van Nubis

Nubis

Pff.. Grappig hoor..

Vond het acteerwerk van de kinderen wel goed en het stukje met opa aan het strand was boeiend. Verder voornamelijk overdreven en flauw.

Niet mijn ding, na 1 minuut al niet eigenlijk.

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik was wel toe aan iets luchtigs. Dat is goed gelukt met deze geslaagde tragikomedie, waarin de rollen a.h.w omgedraaid worden. De volwassenen gedragen zich erg kinderachtig en de kinderen komen voor hun doen verrassend volwassen voor de dag, tenminste als je rekening houdt met kinderlogica. Het mooiste gedeelte is zonder twijfel het uitje van opa (een fraaie rol van Billy Connolly) met zijn kleinkinderen. Jammer alleen van de al te uitbundige slotscène. Dat had best wat minder gemogen.

De prachtige opnamen van de Schotse Atlantische kust vormen de spreekwoordelijke kers op deze smakelijke taart, waarvan ik erg genoten heb.

avatar van OoM_JaN

OoM_JaN

Met enige verwachtingen deze film op gezet maar hij kon me niet boeien. Met moeite uitgekeken en lachen kon ik er nauwelijks om. De film begint zeer irritant en ongeloofwaardig. Dit gaf me het gevoel de film maar af te zetten en dat is eigenlijk de hele film zo gebleven. Enkele grappen waren leuk maar als ze dan ook nog worden herhaald. Nee, niet mijn film.

avatar van Rodger

Rodger

Film moest even op gang komen, maar dan eindigt het toch als een mooi drama.

Echt de term komedie kan ik hier niet in vinden in deze film.

Maar toch 3***

avatar van Decec

Decec

Een leuke komedie/drama film...

Leuk verhaal...

Leuk deels voor jeugd...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van coumi

coumi

• 12045 stemmen

Prima kleine film. Heb me vermaakt van begin tot eind. In Europa, en dan met name in Groot Brittannië, beheersen we het maken van authentieke feelgoodmovies(ditmaal zelfs met een vleugje zwarte humor) toch vaak tot in de puntjes. Meer dan in de VS waarin dit soort films vaak uit monden in vals sentiment.

Een echte aanrader, alhoewel de allerkleinste deze prent, gezien het lot van Connolly, beter kunnen overslaan.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

Het had in mijn ogen duidelijk wel veel beter en origineler gekund. De ingrediënten waren er wel, maar het leek alsof de makers met die ingrediënten toch te veel een clichéfilm wilden maken. Gelukkig valt het eindresultaat redelijk mee, maar zeker tegen het einde is de originaliteit ver te zoeken.
Het hoogtepunt is de lange strandscène met opa en de kleinkinderen. Hartverwarmend, gewaagd en origineel. Ik was bang dat de makers het lef misten om opa de begrafenis te geven die hij wenste, maar gelukkig was dit niet het geval. Na opa's begrafenis ontspoort de film echter in vele, onzinnige, pijnlijk niet-grappige scènes. De subplotjes met het Youtubefilmpje en de puber die de liefde vindt (een meisje dat -o mijn god hoe is het mogelijk- óók viool speelt!) waren ontiegelijk clichématig en vloekten met de sfeervolle eerste helft van de film. Ook dat gedans op het einde... "Ja, laten we dansen want we zijn immers in Schotland en daar danst iedereen altijd en overal zo!" Wat een stereotypering. Het einde van de film is me een doorn in het oog, maar de eerste helft, en dan vooral de strandscène, was zo sterk dat ik de film toch een ruime voldoende geef.
Het acteerwerk vond ik in orde, de kinderen waren opvallend goed.

Alsof de makers geen originele film durfden te maken.

avatar van 93.9

93.9

Erg niet leuk.

Vervelende kinderen en raar camerawerk.

avatar van ILDIB

ILDIB

Wat een geweldige film. Heerlijke opmerkingen en dialogen. Absurd en droog.