Moms' Night Out (2014)
Met onder meer: Sarah Drew, Sean Astin en Patricia Heaton
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Moms' Night Out
"What could go wrong?"
Allyson en haar vriendinnen maken zich op voor een rustige, volwassen avond uit. De moeders verlangen naar een diner en een goed gesprek. Maar om te kunnen genieten van een goed gesprek en eten dat niet in een zak wordt geserveerd, moeten ze hun echtgenotes voor een paar uur alleen achter laten met de kinderen. Dat moet toch geen probleem zijn?
Allyson
Bridgette
Pastor Ray

marissaheinrich
Nog geen reviews? Hmm..
Dan zal ik de eerste zijn, wat een verassing is deze film en dat bedoel ik geheel positief.
Het is een leuke komedie waarin ik zeker een paar keer heb kunnen lachen (en dat is tegenwoordig met de komedies al heel wat). Acteerprestaties zijn top, heb niet het gevoel gehad dat ik naar een B-film zat te kijken terwijl ik dit wel had verwacht, voor mij is dit dus dan ook geen B-film. Wat is het dan wel, want de film staat ook niet bovenaan de lijst met meest geweldige films, het is een gewone normale film, geen slechte film geen geweldige film maar een leuke normale film. Je kunt hem ook prima als man kijken, het is geen chickflick.
Het verhaal is natuurlijk wel een beetje zwakjes, geen diepgang, maar daar is het ook niet de film voor natuurlijk. Het is zo'n film, waar je lekker op de bank voor gaat zitten en gewoon even een leuke avond wilt hebben zonder teveel gedoe, de film is elk moment boeiend, duurt niet te lang, is wel wat voorspelbaar maar niet storend. Jammer dat hier nog verder niet op gestemd is, ik heb een 2.5 gegeven en dat lijkt misschien laag maar als ik het vergelijk met films die ik een 3.0 heb gegeven is hij toch net meer een 2.5 waard, een 2.5 is in mijn ogen een leuke maar niet een super speciale film en dat is precies zoals deze film is. Gewoon kijken dus!

Onweersvlieg
Af en toe best vermakelijk maar over het algemeen saai en langdradig. Snel weer vergeten dus.

gauke
Een uitermate vlakke, kleurloze, christelijke (was ik niet op voorbereid; als ik het geweten had dan had ik 'm beslist niet bekeken) komedie over drie vrouwen die, omdat het allemaal een beetje te veel werd, besloten een avondje samen uit te gaan (eten). Ik heb werkelijk geen moment kunnen lachen, niet om de vrouwen en andere personages die voorbijkwamen, noch om de slapstickscènes (en dat is toch op z'n minst de bedoeling van een komedie). Bovendien werden in mijn ogen de personages behoorlijk karikaturaal neergezet. En waar praten deze mensen zoal over?: hun huwelijk, kinderen en het naar de kerk gaan. En het kon niet missen: vanzelfsprekend kreeg je als argeloze kijker ook nog een "hoe geweldig Jezus wel niet is" boodschap. Kortom een productie waar je als je niet uitkijkt een nachtmerrie van zou kunnen krijgen.

mordang
Bedankt voor de waarschuwing gauke...ik sla deze over. Da's toch weer 98 minuten gered.

schumacher
Geen zin om er woorden aan vuil te maken ze op 1 dingetje na; trekt werkelijk op nikske.

blurp194
Vervelend ADHD-achtig gedoe van een stelletje overspannen huisvrouwen. Misschien leuk en herkenbaar als je dat zelf bent. Voor alle andere kijkers niet te verteren - en in ieder geval voor mij niet. Dan heb ik me niet echt geërgerd aan de christelijke noot die gauke opmerkt - wellicht was ik toen al wat minder aan het opletten. Komedie is in ieder geval een voor mij onjuiste genreklassificatie, ik heb mezelf nog niet op een flauwe glimlach betrapt.

Sarah Drew - IMDb kan zich beter bezig houden met de serie Grey's Anatomy (TV Series 2005? ) - IMDb wat een draak van een film.

Delta65
bleh zonde van mn tijd dit. Ik heb m afgekeken, maar vond het een waardeloze film.

ikkegoemikke
“So here's the Plan... We take them inside, get their hand stamped and they can't get out. Like Shawshank Redemption.”
Laat ik kort maar krachtig beginnen. Persoonlijk vind ik dit een belediging voor alle huidige vaders die weer afgeschilderd worden als zijnde niet capabel om kinderen op te voeden of er eventjes op te letten. Weeral wordt het beeld opgevoerd dat een familiaal leven en de dagelijkse organisatie alleen perfect kan verlopen als super-mama in de buurt is. Laat het over aan manlief en alles zal weer eindigen in een chaotische warboel. Sorry, maar dat vind ik zo’n vreselijk achterhaald idee en onderwerp voor de zoveelste “alles-loopt-fout” film. In deze tijden waarbij men met termen zoals “De nieuwe man” afkomt is dit toch wel een ouderwets beeld dat ze je voorhouden. En het feit dat de moderne vrouw tegenwoordig zonder problemen een veelvoud van taken simultaan kan uitvoeren, is ook maar een zeldzaamheid. Er zijn genoeg vrouwen die niet gezegend zijn met die multitasking functie.
En dan heb ik ook nog eens een hekel aan dit soort films waarbij alles steeds fout loopt en het er wel op lijkt alsof “Murphy” om elke hoek ligt te kijken om te pas en te onpas zich te bemoeien met de situatie zodanig dat alles in het honderd loopt.

garfmaster
Het is een makkelijke en leuke film. Duidelijk dat de meningen erg verschillen. Ik ben wel een kritische kijker en zet films gewoon af als ze me niet bevallen. Bij dit soort films moet je er al helemaal niets achter zoeken. Niet te veel over nadenken en gewoon lekker kijken. 4 is een 3 geworden ( eerste keer beoordeling gegeven ging niet helemaal goed )

Cleanshot
cliche all over, er gebeurd echt niets komisch in deze film. Afgezaagd concept .

puti
Werd min of meer verplicht deze film op een verjaardag mee te kijken . Christelijke indoctrinatie en ADHD klotekinderen. Meest trieste film ooit die ik gezien heb. Oh ja. Alle vaders zijn sukkels volgens dit filmpje.

Dk2008
Ik zag er wat tegenop, vooral omdat hierboven over dat Christelijke wordt geschreven. Nou dat vond ik wel meevallen. Het speelt af in een gemeenschap waar ze elkaar ontmoeten in de kerk en van één van de vrouwen is de man een predikant, dus logisch dat er over God wordt gesproken. Op zich komt dat nog niet zo heel vaak voor in films. Al kunnen o.a. Amerikanen ook behoorlijk gelovig doen. Met die kinderen vond ik ook meevallen. Er zijn maar een paar momenten dat ze lastig over komen maar verder zijn ze niet erg overheersend bezig in de film. Het is lang niet zo erg als in Schatjes.
Ik moet zeggen dat ik wel gemengde gevoelens na afloop over had. Aanvankelijk is het een leuke film met een grappige ook realistische rol van Sarah Drew, als gestreste moeder maar wat op komische manier wordt weergegeven. En heb er wel om kunnen lachen. En dat gekloot met mobieltjes is ook iets van de laatste jaren, haha. De dames besluiten een avond te stappen, wat niet probleemloos verloopt. Tot en met de bowling is het leuk, de restaurantscène daarvoor is zelfs erg grappig maar wat ze daarna van maken.
De baby is zoek. Uiteindelijk is het maar een eenvoudig verhaal, zoals je ook vaak in familiefilms ziet. Maar de film holt dan achteruit. Jammer dat ze er (eigenlijk van begin tot eind) zo'n chaotische en drukke film van hebben gemaakt, met van die wildwest toestanden er nog bij. Later wordt het wel weer rustiger maar komt nooit meer helemaal terug op het niveau waarop de film begon. Begrijp niet zo goed waarom ze een film met nog een aardig concept zo naar de afgrond hebben geholpen door er van alles bij te gaan halen. Maar misschien ben ik daar volgende keer wat milder over, nu ik weet hoe hij afloopt. De film was trouwens, opmerkelijk, toch een succes.
4.0/2.0

kuiponok
Weinig aan toe te voegen, je haalt me de woorden uit de mond.
Dan ook nog die 'ballonteksten' vooral in het begin van de film, plus het overdreven gekrijs van die vrouwen de hele film door en de mannen die worden afgeschilderd als één of andere onbenul die totaal niks kunnen c.q. in te brengen hebben over de opvoeding, laat staan voor één avondje.
Dit allemaal bij elkaar opgeteld vind ik een halve * nog aan de hoge kant, want dit is echt één van de weinige 'komedies' die ik met heel veel moeite af heb kunnen zien.
Gerecapituleerd: Het predicaat komedie onwaardig, eigenlijk film-onwaardig...

Daan258
Gaaaaappp
Ook bij dit filmpje werd ik weer in de zeik genomen door de trailer die vele male leuker is als de film zelf. Want ik heb me niet kunnen vermaken met dit werkje. Zeer matig acteerwerk, vreselijk saai verhaal en echt totaal nergens grappig te noemen.
Lekker laten liggen deze hap.

robindapobin
De slechtste film aller tijden. Christenindoctrinatie. Mannen kunnen niet zonder huismoeders. Niet grappig. Had een beetje op date night, hangover achtige film gehoopt. Geen moment gelachen. 0,5 ster.

coumi
- 12045 stemmen
Gewoon een zwakke film. Een komedie zonder leuke grappen. Een hoop druk gedoe en wat chaotische situaties zonder humor, om af te sluiten met een aantal tenenkrommende sentimentele momenten. Waarschijnlijk ook bedoelt voor het vrouwvolk deze film, maar ik vermoed dat je als man je wederhelft geen dienst bewijst door hier samen naar te kijken. Gelet op het behoorlijk narcistische einde dacht ik dat hoofdrolspelers Drew en Astin een real life stelletje zijn, maar dat blijkt niet zo.

Katniss
Vermakelijke film.. Heb hard gelachen. Vent: wat? Ik leg uit waar de film over gaat en ik zei: had jij mij niet gebeld met de vraag waar de slaapzak van de kleine was, toen je een keertje met de kleine alleen thuis was.. En anders nodig je je hele fam om te helpen oppassen.... Er zaten zoveel hilarische maar ook erg sneue herkenbare momenten in..ik ken genoeg mannen die echt wel super goede papas zijn hoor. Maar mannen over het algemeen lopen het wel liever uit de weg. Leuke film om gezien te hebben!

Creative-lady
Wel een leuke film. Heb ook af en toe gelachen. Een paar scènes vond ik het toch niet zo grappig. Maar verder wel mooi om naar te kijken.

JessicaD
Chaotische feelgoodfilm
Je hebt A-films en je hebt B-films. En je hebt films zoals Moms’ Night Out, die niet zo kwalitatief hoogstaand zijn als een film als bijvoorbeeld Bridesmaids, maar ook weer niet zo slecht is dat hij in de categorie B-films geplaatst moet worden. Moms’ Night Out is een heerlijke chaotische feelgood film waar ik dit weekend enorm om heb moeten lachen. In april is de Moms’ Night Out uitgekomen in de bioscoop en sinds 10 september is de film verkrijgbaar op DVD.
Als dat maar goed gaat…
Moms’ Night Out gaat over Allyson (Sarah Drew, Grey’s Anatomy); een gestreste moeder die een mommy-blog wil beginnen. Deze blog komt alleen aan het begin en aan het einde aan bod, maar het is wat er tussenin afspeelt dat deze film leuk maakt. Deze gestreste moeder heeft een man (Sean Astin, The Lord of the Rings) die vaak weg is en drie kinderen die al haar aandacht opnemen. Wat zij nodig heeft is wat tijd voor zichzelf. Sinds tijden besluit ze eens op pad te gaan met haar beste vriendin (Andrea Logan White, Brother White) – moeder van een tweeling en vrouw van een panische man die niet tegen kleine kinderen kan – en ook nodigen ze de vrouw van de pastoor (Patricia Heaton, The Middle) – moeder van een tiener – uit. De mannen blijven achter met de kinderen. Als dat maar goed gaat…
En een baby
Wanneer blijkt dat de restaurantreservering in de soep loopt besluit Allyson radicaal dat zij een avond uit zullen en moeten, en dat die avond vanavond is. Ze pakt de mobiele telefoons van de meiden af en gooit ze in haar minivan die op de meest veilige plek geparkeerd staat… Letterlijk alles, maar dan ook echt alles dat mis kan gaan gaat mis, en elke vorm van miscommunicatie vindt plaats. En dat is precies wat komische momenten oplevert. De film begint met een gestreste moeder die overal salmonella ziet en die dinerplannen maakt met twee vriendinnen, maar heeft hilarische ingrediënten door de gehele film heen; drie vriendinnen, hun onhandige partners, een biker met een tattoo shop – maar die ook gek is op Pinterest -, Seans halfzus, een Britse taxichauffeur, een adelaar, het politiekorps en natuurlijk kan ook een baby niet ontbreken. Alle ingrediënten voor komische momenten!
Conclusie
Zoals ik al zei; het is geen topkwaliteit film. Er is genoeg dat beter kan, het is verre van origineel en de christelijke ondertoon is soms wat overheersend, maar Moms’ Night Out is wel vermakelijk en dat is waar het bij mij om gaat. Dus heb je gewoon even zin om te lachen en ben je niet veeleisend – of zoek je een film die ook geschikt is om met de rest van de familie te kijken – dan kun je zeker Moms’ Night Out proberen. Mocht je de film gaan kijken, vergeet dan niet de film tot na de aftiteling uit te kijken!
Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix

Martha - Meet Frank, Daniel and Laurence
Romantiek / Komedie, 1998