• 9.218.623 stemmen

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: John Geddes

Met onder meer: Stephen McHattie, Siobhan Murphy en Boyd Banks

Plot Hellmouth

"He carries death... and a shovel"

Een stervende grafbewaarder wordt gedwongen om nog een laatste taak op zich te nemen. Daarvoor moet hij reizen langs gotische landschappen, demonische werelden en middeleeuwse sferen om het geheim te ontdekken achter een mysterieuze begraafplaats.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Lijkt me een coole film, zeker in de gaten houden!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Geschreven door Tony Burgess! Nogmaals met de Deruchies als special effects team ( Septic Man (2013) , óók door Burgess). Ze ontpoppen zich wel tot 'groepje' (+ o.a Jesse T. Cook) om rekening mee te houden.

avatar van tattoobob

tattoobob

Vette poster....dit word een must see!!

avatar van dimi303

dimi303

Kijk ik enorm naar uit na zijn debuut Exit Humanity.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuk! Is toch weer even wat anders. Burgess als writer help enorm. Zal ongetwijfeld met McHattie in gedachte zijn begonnen. Na Pontypool blijkt het weer een rake keuze. Regisseur van Pontypool, Bruce McDonald, ook nog met een rolletje. Het is een behoorlijk interessant kliekje aan het worden. Geddes, ''bekend'' van Scarce (2.5*) en Exit Humanity (herziening nodig) slaat samen met Burgess een behoorlijk opvallende weg in. Veelal green screen werk, véél CGI dus. Werkt opvallend sfeervol. Bekendste raakvlakken zijn (vooral het eerste gedeelte) te vinden met bijvoorbeeld Sin City. Een iet wat gemakkelijke vergelijking, maar het geeft je een beetje idee van wat je te wachten staat.

Toch werkt het niet altijd. Met name de monsters zijn niveautje SyFy. Niet iets wat je na wilt streven. Aan de andere kant heeft het ook wel wat. Zitten over het geheel gezien mooie contrasten in het beeld, vaak door de schitterende belichting en überhaupt enkele krachtige effecten. Zeker voor B-film standaarden.

Het is lastig om in één zin de essentie van het verhaal samen te vatten, maar wat mij betreft komt het neer op een reis door/langs z'n inner demons. De wereld als een grote begraafplaats. Is ook niet heel belangrijk verder, gezien de nadruk bijna volledig op de visuals ligt. Belangrijker is dat de film zonder Hattie misschien wel compleet had kunnen falen. Is toch een acteur die het met z'n kop alleen al weet te redden.

Ambitieus; to say the least. Reden genoeg om je er eens aan te wagen. Doorbreekt de sleur van het genre een beetje.

avatar van Tartarus

Tartarus

Prachtig weergegeven sprookje, donker en onheilspellend. McHattie speelt een prachtige rol hier van een zieke beheerder van een begraafplaats die door zijn baas gedwongen wordt door te gaan met zijn baan. Hij komt terecht in een bizarre wereld waar, voor mijn gevoel, het verhaal niet zo belangrijk was, maar het meer genieten was van wat je als kijker te zien krijgt. Weten waar het verhaal over gaat is dan ook niet zo veelzeggend, eigenlijk moet je deze film gewoon gaan kijken. Zoals zo vaak met dit soort films het geval is, zal ook iedereen weer wat anders in het verhaal zien.

Een echte horror is het niet. Ben je op zoek naar gore of veel spanning, dan zou ik wat anders opzetten. De bloederige momenten hier zijn meer art dan eng.

Wel moet ik toegeven dat ik tijdens het kijken dacht dat de film ouder was, maar dat zal dan misschien wel aan het kleine budget liggen. Toch is dit zeker niet storend. Enige minpunt van de film was Siobhan Murphy die acteert als een dweil, maar gelukkig was haar rol relatief klein.

avatar van Corcicus

Corcicus

Al jaren in bezit en pas nu de juiste mood gevonden om deze te bekeken. Maar blijkbaar is de juiste mood niet voldoende om deze film te kunnen appreciëren. Het ziet er niet altijd even slecht uit, maar dit was nauwelijks vol te houden.