• 9.218.630 stemmen

Geregisseerd door: Annemarie Jacir

Met onder meer: Mahmoud Asfa, Ruba Blal en Saleh Bakri

Gesproken taal: Arabisch en Engels

Plot Lamma Shoftak

1967. De wereld ondergaat veranderingen: vol met ontwaakte energie, nieuwe stijlen, muziek en een aanstekelijk gevoel van hoop. In Jordanië is een ander soort verandering aan de gang, met tienduizenden vluchtelingen die vanuit Palestina komen. De elfjarige Tarek en zijn moeder Ghaydaa behoren tot deze laatste golf van vluchtelingen, na te zijn gescheiden van Tarek's vader in de chaos van de oorlog. Net als de generatie die voor hen aankwam in 1948, worden ze in tijdelijke vluchtelingenkampen geplaatst, totdat ze in staat zouden zijn terug te keren.Tarek heeft problemen om zich aan te passen aan het leven in het kamp en verlangt ernaar om herenigd te worden met zijn vader. Tarek zoekt een uitweg en ontdekt dat met de tijd nieuwe hoop ontstaat. Zijn vrije geest en nieuwsgierige aard zullen uiteindelijk de levens van enkele reizigers veranderen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van BBarbie

BBarbie

Een verrassend gemoedelijke film over een jongen, die wegloopt uit een Palestijns vluchtelingenkamp om zijn vader te gaan zoeken. Afgezien van de mooie beelden van de omgeving ben ik niet erg onder de indruk, want er gebeurt in feite weinig. Het laatste deel van de synopsis kan ik niet thuisbrengen, maar dat kan aan mij liggen.