

Supernova (2014)
Genre: Drama
Speelduur: 90 minuten
Oorsprong:
Nederland
Geregisseerd door: Tamar van den Dop
Met onder meer: Gaite Jansen, Tamar van den Dop en Bob Schwarze
IMDb beoordeling:
5,7 (363)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 17 april 2014
On Demand:
Niet beschikbaar op Netflix
Niet beschikbaar op Pathé Thuis
Niet beschikbaar op Videoland
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Niet beschikbaar op Disney+
Niet beschikbaar op Google Play
Niet beschikbaar op meJane
Plot Supernova
Supernova vertelt het verhaal van de jonge Meis, die met haar ouders en haar oma in de bocht van de weg woont. Zij droomt van een groot en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. De film gaat over een meisje en haar zoektocht naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.
Externe links
Acteurs en actrices
Video's en trailers
Reviews & comments

Simon Smith (crew films)
-
- 1374 berichten
- 4418 stemmen
Bij Tamar van den Dop:
Voor wie wil weten waar Tamar mee bezig is:
Nieuwe film van Tamar van den Dop in de maak | Nederlands Film Festival - filmfestival.nl

kappeuter (crew films)
-
- 74636 berichten
- 5941 stemmen
Start opnames SUPERNOVA
Deze week gaan de opnames van de speelfilm SUPERNOVA van start. De film wordt geregisseerd door Tamar van den Dop (Blind, Zwarte Sneeuw, Wolfsbergen), die tevens het scenario schreef én de rol van Ma zal vertolken. Eerder werd bekend gemaakt dat Gaite Jansen (170 HZ, Lotus, Schemer) de rol van Meis zal spelen. Met Bob Schwarze (Sint, TBS) als Pa, Helga Boettiger als oma, David Schütter als Boris en Elise van ’t Laar als Sue is de cast hiermee compleet.
SUPERNOVA vertelt het verhaal van de jonge Meis, die met haar ouders en haar oma in de bocht van de weg woont. Zij droomt van een groot en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. De film gaat over een meisje en haar zoektocht naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.
De film is gebaseerd op de Vlaamse roman Mijn vader zegt dat wij levens redden van Do van Ranst, winnaar van Vlaamse- en Duitse Jeugdliteratuurprijzen.
SUPERNOVA wordt vanaf half augustus tot half september 2012 opgenomen, geheel op locatie in Noord-Duitsland. Speciaal voor de opnames is een volledig huis gebouwd. Het verloop van de opnames is te volgen via de Facebookpagina van de film: Supernova | Facebook
De film wordt geproduceerd door Revolver Media in coproductie met IJswater Films, het Duitse Coin Film en het Belgische Epidemic en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Rotterdam Media Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, Filmförderung Hamburg Schleswig- Holstein en het Duitse Nordmedia fonds.
Wild Bunch zal SUPERNOVA medio 2013 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.
(persbericht Wild Bunch)

kappeuter (crew films)
-
- 74636 berichten
- 5941 stemmen
Supernova gaat in het voorjaar van 2013 in roulatie.
Meer informatie op www.facebook.com/supernovadefilm

kappeuter (crew films)
-
- 74636 berichten
- 5941 stemmen
Supernova gaat in het voorjaar van 2013 in roulatie.
Release alsnog opgeschoven naar 3 oktober.

kappeuter (crew films)
-
- 74636 berichten
- 5941 stemmen
Release alsnog opgeschoven naar 3 oktober.
Wederom uitgesteld... nieuwe geplande datum is 10 april 2014 (hopelijk nu definitief)

mjk87 (moderator films)
-
- 13991 berichten
- 4252 stemmen
Hoe dat toch zo? In september was de film al af (aldus hun Facebook-pagina).

kappeuter (crew films)
-
- 74636 berichten
- 5941 stemmen
Kleinere distributeurs schuiven constant met releasedata, dat is helaas gangbaar...
Wat de reden van dit uitstel is weet ik niet.

kappeuter (crew films)
-
- 74636 berichten
- 5941 stemmen
Supernova van Tamar van den Dop beleeft wereldpremière in Berlijn
De speelfilm SUPERNOVA van Tamar van den Dop is geselecteerd voor de 64e editie van het International Filmfestival van Berlijn.
Supernova vertelt het verhaal van Meis, die samen met haar ouders en oma in de bocht van de weg woont. Ze droomt van een groots en meeslepend leven, maar het enige wat er gebeurt is het wachten tot de volgende auto de bocht mist en de gevel van het huis ramt. Supernova gaat over de zoektocht van Meis naar haar seksuele identiteit en haar dromen, over een familie die wacht op het onvermijdelijke.
Het scenario, geschreven door Tamar van den Dop, is gebaseerd op de Vlaamse roman ‘Mijn vader zegt dat wij levens redden’ van Do van Ranst, winnaar van Vlaamse- en Duitse Jeugdliteratuurprijzen.
De hoofdrollen zijn voor Gaite Jansen (Hoe Duur Was de Suiker, Lotus, 170hz, Schemer), Tamar van den Dop (Blind, Wolfsbergen, Zwarte Sneeuw, Karakter), Bob Schwarze (Sint, TBS) Helga Boettiger, Elise van ‘t Laar (Ramses) en David Schütter.
Tamar van den Dop: “Supernova is een rijk, ontroerend en filmisch verhaal. Het existentiële van de puberteit, de vraag naar het ontstaan der dingen, het vluchten in fantasieën en ontluikende seksualiteit. Het hervinden van durf, maar ook het voelen van gemiste kansen en de zucht naar avontuur en de grote stad. Ik wil met ‘Supernova’ een viering op het leven maken, want het geworstel met jezelf en elkaar is vaak ook wat dit leven zo waardevol maakt.”
SUPERNOVA is geproduceerd door Revolver Amsterdam in coproductie met IJswater Films, het Duitse Coin Film en het Belgische Epidemic en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Rotterdam Media Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, Filmförderung Hamburg Schleswig- Holstein en het Duitse Nordmedia fonds. Distributeur Wild Bunch brengt de film op 10 april uit in de bioscoop.
De 64e editie van het International Filmfestival Berlijn vindt plaats van 6 tot 16 februari 2014.
SUPERNOVA is te zien in het programma onderdeel Generation.
(persbericht)

Malick
-
- 9078 berichten
- 360 stemmen
Waarom vertrouwd regisseuse Tamar van den Dop zo weinig op haar krachtige beelden? Die voice-over blijft maar terugkomen. Geeft de film zo'n banaal, uitgesproken karakter. Behoorlijke teleurstelling want Blind was een veelbelovend debuut.

Ik Doe Moeilijk
-
- 1145 berichten
- 197 stemmen
Opvallend dat je dat zegt Verhoeven, want BJB in de Volkskrant vandaag prijst de film juist om de krachtige beelden. De regisseuse

BlueJudaskiss (moderator films)
-
- 11733 berichten
- 5129 stemmen
Die voice-over was ook het eerste wat me opviel in de trailer. De beste stuurlui staan aan wal & niet oordelen voordat je het gezien hebt, maar ik vond het erg irritant.

mikey
-
- 28923 berichten
- 5098 stemmen
Gisteren in nooit meer slapen zei de regisseur dat beeld en verhaal elkaar moeten versterken. Ik denk persoonlijk dat je zo de voice over kan verklaren.
Ik hou zelf ook niet van voice overs. Ligt er ook een beetje aan hoe je het inzet en in welke mate.

mjk87 (moderator films)
-
- 13991 berichten
- 4252 stemmen
Voice overs zoals Billy Wilder ze weleens gebruikt kunnen echt een toevoeging zijn, maar als je een allicht wat stille film hebt met veel rustige beelden kán het afleiden. Enfin, ik zal het morgen wel zien.

Ik Doe Moeilijk
-
- 1145 berichten
- 197 stemmen
Verhoeven klaagt over de voice over en niet over dr beelden.

mikey
-
- 28923 berichten
- 5098 stemmen
Voice overs zoals Billy Wilder ze weleens gebruikt kunnen echt een toevoeging zijn

de grunt
-
- 4327 berichten
- 1573 stemmen
Heel benieuwd naar deze film.
Trailer schept hoge verwachtingen

wibro
-
- 11590 berichten
- 4098 stemmen
Mooie poëtische film die het voor mij vooral moet hebben van de prachtige beelden én natuurlijk Gaite Jansen die haar rol van Meis met verve vertolkte. De voice-over ervoer ik helemaal niet als storend. Maar goed, die werd dan ook gedaan door Meis en door haar geweldige uitstraling voelde ik mij zeer tot deze jonge vrouw aangetrokken. Dus Meis kon i.m.o. al niet veel kwaad meer doen. Haar natuurkundige verklaringen nam ik daarom maar voor lief. Het einde van de film toen Meis van de brug achterover het water in dook was om in te lijsten, zo mooi. Ook een mooie soundtrack trouwens.
Rest mij verder nog te zeggen dat ik de laatste tijd steeds meer mooie Nederlandse films zie. De Nederlanders kunnen het dus toch. Gewoon doorgaan zou ik zeggen.
4,0*

mjk87 (moderator films)
-
- 13991 berichten
- 4252 stemmen
Deze gisteren in Eye gezien, aangezien de film in Apeldoorn of een tamelijk weide omtrek niet draait. Nu kon ik er direct een hele dag van maken om mijn museumkaart weer wat meer te gelde te maken, maar toch, je vraagt je af waarom films van een Johan Nijenhuis overal draaien - en uitverkocht zijn - en je voor Gaite Jansen toch heel wat moeite moet doen.
De dag ervoor heb ik Blind gezien, de andere film van Van den Dop, en in wezen kan ik een beetje hetzelfde commentaar geven, zij het dat Supernova op alle vlakken net wat beter is en vooral veel beter geacteerd is. De film ziet er ten eerste gewoon mooier en spannender uit. Alleen al het kleurenpatroon is beter maar de film oogt vooral niet zo goedkoop als Blind soms deed. De camera beweegt daarnaast soms erg mooi en vooral de combinatie van muziek en beeld is zeer gelukt. Alleen al dat eerste shot dat omhoog gaat langs de steiger en waar die gitaarmuziek bijkomt. Erg mooi. Die muziek is sowieso een pluspunt. Het maakt het uiterwaardenlandschap als een western, net zo leeg en met die windmolen die het dan afmaakt. Daarnaast is het muziek die de broeierige sfeer zeer versterkt, want broeierig is het zeker in de dagen dat de film speelt.
Gaite speelt een soort moderne vrouwelijke versie van Frits van Egters, met vooral haar eigen wereldje en een weerzin tegen haar ouders. Er komt dan wel geen vruchtensap in voor, maar wel irritaties aan eten, geluiden (geluid is sowieso een pluspunt in de film), gedrag, et cetera. Dat wordt soms mooi verwoord via de voice-over die dan ook echt grappig en o zo herkenbaar kan zijn. Het is dan jammer dat het daar niet bij blijft, want de natuurkundige uiteenzettingen deden me toch even de wenkbrauwen fronsen. Sowieso was dat in lelijk Nederlands (veel te plat en hard) maar daarnaast begreep ik het hele punt niet. Is Gaite zelf een supernova die ontploft? Lijkt me aan matige metafoor waar best wat beters mee gedaan had kunnen worden. Je denkt haast dat Van den Dop ooit dit idee kreeg en daar de film omheen bouwde maar dan wel vergat dat juist dat deel veruit het minste was. Storend zelfs soms. Jammer.
Neemt niet weg dat Gaite verder wel fantastisch is. Altijd hangt er een cynische blik achter haar lieve gezicht en haar hele mimiek en spreken zijn erg goed. Fijn te zien dat dat gedrocht van Jean van de Velde een uitglijder was wat dus echt lag aan het beroerde script. Dat ze daarnaast een hele film in halfdoorschijnende shirts en hotpants loopt is mooi meegenomen. De overige rollen zijn ook prima met vooral de droogkomische Schwarze als vader als uitschieter.
Neemt niet weg dat ook deze film net als Blind te lang duurt en sommige scènes te lang uitgerekt worden. Het is vooral een aantal scènes dat heel goed is gemaakt. 3,5* (en de aftrek voor de voice-over zit daar bij in).

The One Ring
-
- 29974 berichten
- 4109 stemmen
Op de eerste plaats neem ik even aan dat deze film zich "nergens" af speelt, dat het niet echt gaat om Nederland, maar meer een surrealistische plek of zo. Geen idee of dit zo bedoelt was, maar de hele film dacht ik bij mezelf: in Nederland staat alles zo dicht op elkaar dat je vrijwel altijd met de fiets zo in een of ander dorp of stadje aanbelandt. Waarom gaat Meis niet gewoon weg? In feite gaat ze ook op een bepaald moment haar vriendin bezoeken, dus het kan wel. Is er geen ander huis buiten die bereikbaar? Is er een reden dat ze niemand anders treft? Is het werkelijk onmogelijk om jongens van haar leeftijd te vinden? Dat wordt niet zo direct gesteld, maar ik weet verder ook niet waarom Meis er niet op uit gaat om anderen te ontmoeten terwijl ze daar een enorme behoefte aan heeft. Hoeft ze ook niet meteen voor te verhuizen.
Het komt allemaal wat onwerkelijk op me over, alsof Van den Dop eigenlijk een locatie in gedachte had die uren van de rest van de bewoonde wereld verlaten lag, zoals een verloren huis in de Texaanse woestijn. Rijm zoiets maar eens met Nederland. Maar goed, we accepteren het onwerkelijke maar even voor de goede orde. Dat moet ook wel, want de vraag waarom ze niet verhuizen wordt alleen maar beantwoord met: "dit huis heeft zeven levens gered". Hoe dat zo wordt niet toegelicht en ook niet waarom ze daarom niet kunnen vertrekken. Het is kennelijk zoiets dat je zelf moet invullen, maar door het totaal gebrek aan hints of enige context is er niets om in te vullen. Het is een rariteit om die personages op een locatie te houden waar niemand wil wonen en je jezelf eigenlijk alleen maar kunt vervelen.
En verveling lijkt het onderwerp van deze film. In het interview dat Kappeuter hier aanhaalt noemt Van den Dop het niet, maar in feite zit je hier toch vooral de kijken naar een tienermeisje die gewoon niet meer weet wat ze moet en verlangt naar een plaats waar wel wat te doen is. Hoe ze de verveling dood en hoe dat spanningen met familie of rond seksualiteit oproept is waar de film om draait.
Helaas zijn films over verveling gedoemd om zelf een beetje vervelend te zijn, maar gek genoeg is dat nog het enige wat hier de moeite waard is. Het inspireerde de mooiste beelden, waarin Gaite Jansen vaak in de vreemdste posities zit, staat of ligt, op verrassende plaatsen, terwijl ze zinloze dingen doet die vermoed ik alleen mensen doen die echt niet weten hoe de tijd in te vullen. Het camerawerk is met gemak het hoogtepunt hier. Stilistisch is het erg fraai. Ook de countrymuziek voegt erg veel toe en versterkt het vermoeden dat Van den Dop door Texas geïnspireerd was.
Maar echt verhullen dat dit allemaal zo spannend is als het gegeven klinkt kan het niet. Het stelt allemaal niet veel voor. Erger nog, er wordt nog het een en ander aan vastgeplakt dat gewoon echt niet kan. Vooral in de tweede helft begint het gedoe rond seksuele spanningen wat belachelijk te worden. De rivaliteit tussen moeder en dochter om de aandacht van die jongen zijn vooral flauw. Vreemd ook dat Van den Dop dit uiteindelijk gebruikt voor wat zij ziet als een happy end. Na de voorspelbaar tegenvallende seks met de jongen die plotseling toch Nederlands spreekt (waarom hij dat verborgen hield mag God weten; nog zo'n gekkigheid van de film die nergens mee rijmt) komt moeder langs om haar dochter te woord te staan. Veel meer komt er niet uit dan dat beide vrouwen dezelfde capaciteiten tot verleiding hebben, maar kennelijk is die wetenschap iets wat alles goed maakt, want ineens krijgen we een euforisch slot, wat totaal niet past bij wat eraan vooraf ging.
Het meest misplaatst is echter de scène waarin Meis haar borsten ontbloot voor haar vader. Geen gezin in Nederland waarin dit geen groot issue zou zijn, maar moeder hier ziet het en negeert het met milde ergernis en voor vader is het licht ongemakkelijk. De hele film lang kijk je naar personages die vol woede en walging tegenover elkaar staan en juist dit maakt niets los? Waar Van den Dop enorm in faalt (en wat ook al in Blind gebeurde) is het creëren van menselijke personages. Ze mogen (en in zekere zin moeten) wat vaag zijn soms, maar je moet er voeling mee kunnen krijgen. Bij Supernova voelen de karakters echter de geconstrueerd aan, alsof hun gedrag afhankelijk is van de scène. Alleen Meis komt over als een mens en ik vermoed dat dit meer aan het acteertalent ligt van Gaite Jansen dan aan iets anders. Misschien is het veelzeggend dat Van den Dop de slechtste acteerprestatie aflevert?
Kennelijk is dit dus een 'viering van het leven', in Van den Dops eigen woorden. Ik ben vooral blij dat het mijn leven niet is. Al wou ik dat mijn leven wel zo'n mooie sfeer had. Dat maakt toch iets goed.
2,5*

Ik Doe Moeilijk
-
- 1145 berichten
- 197 stemmen
Waarom vertrouwd regisseuse Tamar van den Dop zo weinig op haar krachtige beelden? Die voice-over blijft maar terugkomen. Geeft de film zo'n banaal, uitgesproken karakter. .
- letterlijk; de voice-over die de thematiek doordramt.
- en figuurlijk; hoe bijvoorbeeld de mise-en-scene (het motief van de voorgevel) een te eenduidige symbolisch functie heeft.
Nee, dit viel tegen. Gelukkig kon ik lekker lang naar Gaite Janssen kijken, wat een uitstraling heeft die dame!

Martxela
-
- 132 berichten
- 317 stemmen
Irritante voiceover met quasi filosofisch geneuzel. Echt weer zo een typisch Nederlndse poging om arty te willen lijken en daarbij volledig de plank mis slaat. Flop.

Autopapieren
-
- 19 berichten
- 111 stemmen
Gaite Jansen die de Wikipedia pagina van Isaac Newton voorleest en de hele film lang met stijve tepels rond loopt.
Top!

niethie
-
- 7319 berichten
- 6986 stemmen
Schijnbaar de eerste Nederlandse film die te zien is via Vimeo (betalend) de dvd heb ik nog nergens zien staan maar is via Bol 20+ euro. Ik vraag geen pindakaas link maar is er een makkelijke manier om dit te zien? Antwoord mag via pm.

niethie
-
- 7319 berichten
- 6986 stemmen
Uiteindelijk toch maar VOD geraadpleegt omdat ik mijn nieuwschierigheid niet meer kon bedwingen. Het is vrijwel onmogelijk je ergens voor 5 euro een bult op te vallen maar ben toch wel een beetje teleurgesteld. Ze zijn spaarzaam maar Nederland heeft met onder andere Moonlight en 170 HZ wel bewezen dat we in staat zijn films met een kunstzinnig en surreal randje te realiseren, zonder hiermee gelijk van allerlei andere buitenlandse films te plukken en lenen. Mijn hoop was dan ook dat deze zich met niet al teveel moeite bij dat rijtje zou kunnen voegen maar daar was het me toch ietsjes te arty farty voor.
Coming of age op haar loomst is dit. Visueel is het dan wel wonderschoon en het lastige met het beoordelen van dit soort films, zo ook hier, is dan ook altijd dat die mooie plaatjes vaak al snel verhullen dat een film inhoudelijk niet veel te bieden heeft. Gaite Jansen doet dan wel goed haar best en kan in mijn ogen eigenlijk weinig fout doen maar haar personage ontbreekt het aan alle inhoud, om van de klagende bij figuren maar niet te spreken. En zo liet het lot van dit gezelschap me eigenlijk voornamelijk koud en zat ik op een gegeven ogenblik met ze mee te wensen dat die auto inderdaad de boel plat zou rijden, wat me niet de bedoeling leek. Van den Dop slaat de plank zowiezo aardig mis want het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een film over leegte en verveling hoeft echt niet saai te zijn, en met dit format had dan ook zoveel meer gedaan kunnen worden. Nu werd er alleen naar haar ontmaagding toe geleeft, alsof dat alles was waar het om ging? Een beetje banaal voor een film die, vooral met zijn (zweverige) voice over, zoveel meer pretendeerd te zijn. Het zou denk ik al een pak geholpen hebben als ze die weg had gelaten of in ieder geval wat beperkt hadden. De losse dialogen voelde zodoende een beetje loos en miste aan zeggingskracht. Soms had het wel iets hypnotisch wat me deed wegdromen, een ander moment zorgde het slechts voor irritatie. Wanneer het dan wat zwijgzamer is en de camera, in Cate Shortland stijl, voornamelijk in de donkere uren wat dichter op de huid komt levert dat toch wel voor wat bijzondere scenes op. Het is niet genoeg om de hele boel te redden maar het maakt het gelukkig ook niet tot een enorme rotfilm...
Iemand trouwens nog die verwijzingen naar scenes uit Blue Velvet (dat strandfeest) en Bin-Jip opgemerkt? Niet al te subtiel maar wel leuk gedaan (2,25* + het verplichtje 0,5*je voor Gaite, hier op haar knapst)

Inland Rabbit
-
- 3286 berichten
- 2159 stemmen
Eh, NEE! Je zal maar zo'n kutkind als dochter hebben.
Afwisselend tussen kleuterfeitjes, waarbij Het Klokhuis nog slim lijkt en goedkope boeket-romantiek. Bah. Dat dr ouders dat kind niet eens wat fatsoenlijke kleren geven, verbaasd me ook; geen geld zeker? Tsjah.
De film doet dan ook wel wat dingen goed:
De samenwerking tussen swampy bluesrock en het ruwe, yitgestrekte landschap doet denken aan de setting van die moderne Amerikaanse indie filmpjes/series met een Southern setting. Het werkt best wel eigenlijk. Een enkele psychedelische scene, met al die felle kleuren etc., werkt ook wel. Het had in de verte wel wat weg van Crazy Clown Time van David Lynch, of zo.
De familie zelf werkt eigenlijk ook nog wel, met pa die niets doet, ma die verbitterd is en zieke oma. Daar zat ook nog wel de nodige zwarte humor. Des te jammer dus dat Meis zo'n rotkind is met geen enkele (of weinig) sympathie voor dr gehele omgeving, wijsneuzig gedrag en te wanhopige (seksuele) gedachtes, die continu aan de kijker worden opgedrongen.
Komt er nog een filmstijl bij die zeer wisselvallig is. Soms heel mooi, met lang uitgestrekte, trage shots. Anderzijds ook erg lelijk, met van die superzooms die bijvoorbeeld ook in Diep te zien waren. Ik hoef geen shots te zien van een vlieg die op een arm loopt, ALSJEBLIEFT!
Zo zijn er wel wat positieve dingen te vinden in deze film, daar haalt het nog zijn betrekkelijk hoge score vandaan. De rest is vooral erg jammer.
Het laatste nieuws

Netflix schrapt vierde seizoen 'Heartstopper, maar komt wel met speelfilm

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix
Bekijk ook

Eldfjall
Drama, 2011
32 reacties

La Leggenda di Kaspar Hauser
Drama / Mystery, 2012
22 reacties

Cracked Actor: A Film about David Bowie
Documentaire / Muziek, 1975
3 reacties

La Fille Seule
Drama, 1995
8 reacties

Beneath Clouds
Drama / Roadmovie, 2002
5 reacties

Bo
Drama, 2010
81 reacties
Gerelateerde tags
Nieuwsbrief MovieMeter
Het laatste film- en serienieuws per e-mail ontvangen?
Populaire toplijsten
- Top 250 beste films aller tijden
- Top 250 beste sciencefiction films aller tijden
- Top 250 beste thriller films aller tijden
- Top 250 beste familie films aller tijden
- Top 250 beste actie films aller tijden
- Top 100 beste films van de laatste jaren
- Top 100 beste films op Netflix
- Top 100 beste films op Disney+
- Top 100 beste films op Pathé Thuis
- Top 50 beste films uit 2020
- Top 50 beste films uit 2018
- Top 50 beste films uit 2019
- Top 25 beste films in het Nederlands
Corporate & Media
Realtimes Network
Innovatieweg 20C
7007 CD, Doetinchem, Netherlands
+31(315)-764002
Over MovieMeter
MovieMeter is hét platform voor liefhebbers van films en series. Met tienduizenden titels, die dagelijkse worden aangevuld door onze community, vind je bij ons altijd de film, serie of documentaire die je zoekt. Of je jouw content nou graag op televisie, in de bioscoop of via een streamingsdienst bekijkt, bij MovieMeter navigeer je in enkele klikken naar hetgeen dat voldoet aan jouw wensen.
MovieMeter is echter meer dan een databank voor films en series. Je bent bij ons tevens aan het juiste adres voor het laatste filmnieuws, recensies en informatie over jouw favoriete acteur. Daarnaast vind je bij ons de meest recente toplijsten, zodat je altijd weet wat er populair is op Netflix, in de bioscoop of op televisie. Zelf je steentje bijdragen aan het unieke platform van MovieMeter? Sluit je dan vrijblijvend aan bij onze community.
Social media
Realtimes Network
- Registreer |
- Contact ons |
- Over ons |
- Adverteren |
- MovieMeter Films Wiki |
- Series Wiki |
- Algemene voorwaarden en privacybeleid |
- Consent wijzigen |
- RSS Feeds |
- API

© 2025 MovieMeter B.V.