• 9.218.705 stemmen

Alternatieve titels: Ghost Quake / Ghostquake

Geregisseerd door: Jeffery Scott Lando

Met onder meer: Charisma Carpenter, Danny Trejo en M.C. Gainey

Plot Haunted High

"Showing your school spirit can be deadly."

Het is het weekend voor Homecoming en de studenten en docenten van Helville High zijn bezig met de evenementen te plannen. Wanneer er een aardbeving plaatsvindt zitten ze vast op de school. Als het schoolbestuur vertelt dat de aardbeving het gevolg is van een gaslek in de kelder worden de werkzaamheden hervat. Wat echter niemand weet is dat de aardbeving geesten heeft vrijgelaten die jarenlang gevangen zaten in de wanden van de school.

logo tmdbimage

avatar van Elineloves

Elineloves

Een lang uitgerekte aflevering van de serie Goosebumps, maar dan met oudere acteurs. De SE zijn even ruk, dat hebben ze met elkaar gemeen. Nouja, klopt niet helemaal. Goosebumps is véél beter dan dit. De personages van Haunted High zijn een stuk vervelender dan in Goosebumps. Vooral die dikkere jongen was zwaar irritant, met zijn zeurderige, girly stemgeluid. De andere personages waren ook verschrikkelijk, daar niet van..

Halverwege de film (Ja, ik ben stug door blijven kijken, tegen beter weten in) heb ik even gecontroleerd wat het genre nou precies was. Toch (ook) horror, blijkbaar. Vreemd, want er zit totaal geen spanning of duistere sfeer in. Ze proberen het wel hier en daar maar slaan de plank zo vaak mis dat het lijkt of je naar een kinder/tiener film aan het kijken bent waar hier en daar een spatje bloed in beeld verschijnt. Het ging maar door zonder ook maar ergens interessant te worden. Toen gaf ik de moed maar op.

Normaal doe ik het dus écht niet snel, maar na een dik uur heb ik het afgezet. Omdat het vreselijk slecht was, maar de voornaamste reden was dat die dikke kerel nog niet dood was. Helaas.

avatar van Theunissen

Hoogstaand is het natuurlijk niet en de film oogt ook erg goedkoop. We hebben hier dan ook te maken met een typische B-film. Maar eerlijk gezegd vond ik deze film best nog vermakelijk en keek hij ook lekker weg. De film is natuurlijk nergens boeiend en spannend maar de uitvoering was gewoon leuk en humoristisch gedaan en ook de cast deed het leuk. Met name M.C. Gainey en Misty Marshall als de geesten vond ik wel geinig.

avatar van Shadowed

Shadowed

Rommelig niemendalletje met een aantal creatieve geweldsuitspattingen. Kijkers die bekend zijn met de achtergrond van regisseur Jeffery Scott Lando hoeven hun verwachtingen dan ook niet hoog bij te stellen. Haunted High is weinig meer dan een uiterst onzinnige, slecht geacteerde horrorfilm waarin specifiek Danny Trejo geen zier toevoegt. Lando dirigeert enkele vermakelijke tussenstukjes omdat de variatie in moordpartijen zo actief is, maar na de zoveelste spooksituatie is de lol daar wel vanaf. Veel van de horrorelementen worden ook nogal goedkoop uitgewerkt, waardoor je echt van deze onzin moet houden om er wat uit te halen. Shawn C. Phillips acteert verder onredelijk slecht en de computereffecten zien er niet uit, gelukkig duurt de boel enkel 84 minuten.