Genre: Horror / Thriller
Releasedatum: 8 november 2012
Bekijk via CANAL+
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot House at the End of the Street
"Fear reaches out... for the girl next door."
Het tienermeisje Elissa (Jennifer Lawrence) verhuist samen met haar moeder naar een nieuwe stad. Ze komen erachter dat hun nieuwe woning naast een huis staat waar een dubbele moord heeft plaatsgevonden. De problemen ontstaan wanneer Elissa bevriend raakt met de enige overlevende van het bloedbad, de zoon van het stel (Max Thieriot). Al snel blijkt dat het drama nog lang niet voorbij is...
Elissa Cassidy
Bonnie Reynolds
Ben Reynolds
Dan Gifford

Rianneke_Dan
Ziet er leuk uit, zeker benieuwd naar door Jennifer Lawrence.

Rianneke_Dan
Ook de tweede trailer ziet er goed uit. Deze film trekt me toch wel

Nederlandse release ingevoerd: 27 september in de bioscoop (Paradiso)

schram101
Kan nou niet echt uit die trailers opmaken of het een 'normale thriller' is of een 'bovennatuurlijke thriller'.

knusse stoel
Aanvullend: heb mijn twijfels over deze --------. Op media driver ging het mis, dus...

disneystore
Ik ga voor normale gaan. Mij lijkt het vrij duidelijk dat haar buurjongen de moordenaar is. Of toch niet.....?

Helaas is House at the End of the Street een zeer matige film.
De trailer beloofde vooraf al een niet heel originele film en helaas hebben de makers mij niet kunnen verassen. Het basisgegeven is erg standaard en er wordt ook helemaal niet creatief mee omgesprongen.
Daarbij wordt het al heel vroeg in de film duidelijk hoe de vork in de steel zit, dus weet je ook al dat er een verplichte twist aan zit te komen in de film. Het is jammer dat dit dan ook nog gebeurt. Toegegeven, die twist is aardig bedacht en geeft de matige film uiteindelijk toch nog een leuk elementje mee. Uiteraard zitten er ook de verplichte scares in de film, wanneer je de trailer gezien hebt vallen die scares verder helaas ook mee.
Echter kan die twist niet voorkomen dat het eerste uur gewoon dodelijk saai is(teveel familie issues) en het laatste half uur een voorspelbaar kat en muis spelletje is.

Montorsi
Inderdaad vrij matig, erg typisch, nogal tienerhorrorig, en weinig spannend. Wordt enigzins hersteld tegen het einde, maar echt sterk is het niet te noemen, behoorlijk dommig zelfs, maar het wordt allemaal wel wat spannender dan daarvoor. Maar toen was het allang te laat want de spanning was totaal niet opgebouwd.
Moet wel gezegd worden dat Lawrence zich in elke rol tot nu toe goed weet te presenteren, erg goede actrice. Des te groter is het contrast met haar tegenspeler in de vorm van die mompelende dude. Audiovisueel begint het erg uitbundig maar het is voor de rest behoorlijk saai te noemen.

heavEEEnn
Leuke degelijke film om 1 keer te kijken, het is meer een thriller. Komt weinig horror aan te pas.

Spoilalot
Dertien in een dozijn tienerhorror met een twist die je ver van tevoren ziet aankomen. Deze film wist mij - tijdens de 'Halloween Double Bill' waar hij gedraaid werd in combinatie met Sinister - niet echt te bekoren. Sinister daarentegen..
De acteerprestaties waren oké. De buurjongen vond ik het minst overtuigend. En de doodscène van de agent was bijna hilarisch.
Het was geen vervelende film om te zien, maar ik zou deze niet gauw aanraden.

Drs. DAJA

Je hebt het exact hetzelfde ervaren als ik. Vooral ook over het eerste uur

Montorsi
Ik wil even reageren op het grootste deel van je kritiek. Niet dat ik het minder met je eens ben over het niveau van de film, maar 'begin niet waar'? Ik kon de boel niet terugspoelen natuurlijk in de bios, dus kon niet inschatten of Carrie-Ann ook daadwerkelijk die Ryan was in de beginkill (als je bij kinderen al kunt zien of het een jongen of een meisje is, lastig zat met lang haar). Maar aangezien hij na de dood van zijn zusje is opgevoed alsof hij het zusje was kan ik me best voorstellen dat de boel zo gefilmd is dat het moeilijk te zien is of de persoon waarvan je vanuit gaat dat het Carrie-Ann is, ook daadwerkelijk Carrie-Ann is. Tenminste, hier ben ik eigenlijk vanuit gegaan.

Drs. DAJA
@Montorsi maar hem wordt nergens meisjeskleren aangetrokken en hij heeft de hele film kort haar. Ook als kind. Bovendien is de link tussen dat ze hem opvoeden als Carrie-Ann en hij nu opeens meisjes ontvoerd om zijn zusje te laten spelen natuurlijk ver te zoeken. Een beetje bij elkaar gepropt dat we dat wel moeten slikken omdat het "beide ziek is".
@rep_robert Merci!

Montorsi
nee inderdaad het is allemaal vergezocht en het is nogal gemakzuchtig inderdaad, ik vind de film verder vrijwel net zo slecht als dat jij hem vindt. Maar het gaat me er eigenlijk alleen om wat je in de videorecensie zegt, dat wat je in het begin ziet in de context van de film niet waar zou zijn. Dat is volgens mij gewoon niet waar. De moord zelf die je in het begin ziet en wie dat gedaan heeft en vooral waarom hij dat gedaan heeft, die clou geeft de film op het einde gewoon weg. Nee je ziet hem nergens met meisjeskleren en met lang haar, maar dat had betekent dat dat ze die clou al eerder hadden weggegeven. Het wordt wat mij betreft aan het einde gewoon uit de doeken gedaan dat Ryan helemaal niet naar zijn tante is gegaan, maar dat de ouders hem de plaats van Carrie-Ann hebben laten innemen, hem zo zijn gaan noemen, en dat dit er uiteindelijk voor gezorgd heeft dat Ryan door is geslagen en die ouders heeft vermoord. Dan heb je weliswaar niet gezien dat ze hem meisjeskleren hebben aangetrokken en z'n haar lang hebben laten groeien, maar dat spreekt -lijkt me- voorzich dat deze suggestie wel wordt gemaakt met die scene.

Drs. DAJA
Daar ga ik niet in mee. Ze laten in het begin duidelijk een meisje zien en suggereren nooit dat dat in feite een jongen was. Sterker zelfs die suggestie heb enkel jij bij me gewekt. Los daarvan is die theorie verder met niets in het verhaal te rijmen.

Montorsi
Ze suggereren het wel degelijk, namelijk met het einde, wat betekent die scene dat die moeder Ryan met Carrie-Ann aanspreekt dan volgens jou? Die Ryan geeft op een gegeven moment zelfs nog toe dat hij het was die z'n ouders heeft vermoord en niet Carrie-Ann (die was immers al dood op dat moment) omdat hij 'er genoeg van had' of iets dergelijks. Zou niet weten hoe je dat dan anders moet interpreteren.
Verder zie je in het begin een meisje, omdat het een meisje lijkt. Een jongetje van een jaar of 10 kun je er met lang haar en meisjeskleding prima laten uitzien als een meisje lijkt me. Bovendien ben ik benieuwd wat die scene weggeeft als je hem nog een keer ziet op dat vlak. En waarom zou die theorie niet met het verhaal rijmen? Als je de feiten op een rijtje zet lijkt me dit de enige logische theorie, maar wat is dan volgens jou de clou?

Drs. DAJA
Als zij willen suggereren dat ze hem als meisje hebben aangekleed dan moet dat gezegd/getoond worden. Dat is niet gebeurt. Ik zie die opening nog als een simpele fout. Er zit wel meer in de film die voor schock-value is toegevoegd maar waar verder niets mee is gedaan (flashback waarbij de ouders nadrukkelijk heroine aan het bereiden zijn?). Zonder enkele reden is dit er in gestopt en er wordt niet op teruggevallen.
Hij kan bovendien niet door zijn leven zijn gegaan als Carrie-Ann; hij moet toch gewoon naar school? Zat al op een vervolgstudie voor arts, heeft dus ook gewoon doorgestudeerd en bovendien een rijbewijs gehaald. Hij zat nog maar een paar jaar in het huis van zijn ouders, is nu begin 20, laten we zeggen dat hij 3 jaar voordat het verhaal zich afspeelt zijn ouders heeft vermoord; dan hebben we het nog over een pracktisch volwassen vent van 17. Dat was de openingsscene niet.
En het is bovendien geen verklaring voor het feit dat hij meisjes ontvoerd en ze als zijn zusje kleed. We worden gewoon voorgelogen of de makers zijn strontachterlijk (ik denk het laatste).

Montorsi
Dat wordt ook gezegd/getoond, maar moet het dan letterlijk in beeld komen? Dat het verhaal verder erg vergezocht is, dat ben ik het met je eens natuurlijk. En die heroine-scenes waren inderdaad ook tamelijk lachwekkend, en vooral erg overbodig.
Je kan echter toch nog wel theorieën over de film zelf bedenken, waar Ryan dan naar school is gegaan etc, waar de film niet beter van zal worden, maar het gaat me er primair om wat de clou van de film is. Ik vraag me nog steeds af wat de clou dan volgens jou wel is. Waarom was Ryan het zo zat dat ie z'n ouders ging vermoorden, daar heeft hij zonder mijn verhaal toch helemaal geen motief voor? Waarom stoppen ze die laatste scene er in waarin Ryan door zijn moeder Carrie-Ann wordt genoemd en hij een klap krijgt als hij boos wordt en zegt dat hij Ryan heet? Toch niet als het is een scene is die niks te vertellen heeft. Sterker nog, zonder die scene heeft de film niet eens een echte clou.

Drs. DAJA
nou mijn punt is dat er geen fatsoenlijke clou is. Die hele theorie van dat hij het meisje in de openingsscene is heb je zelf in moeten vullen en klopt gewoon niet (je kunt een geregistreerd kind niet thuis houden in een jurkje, als ze hem hebben thuis gehouden is hij daar gewoon naar school gegaan en klopt het verhaal van de tante weer niet). Ik denk dat de clou inderdaad is dat hij het zelf was en dat de openingsscene er in het origineel niet in zat. Er zal na de eerste versie de klacht zijn binnengekomen dat er te weinig in de film gemoord wordt dus hebben ze die openingsscene maar even gedraaid. Ik denk letterlijk dat er zo achterlijk is gedacht door producenten.

Montorsi
Oh dat laatste lijkt me heel goed mogelijk. Las in de recensie op Nu.nl, dat de opnames al in 2010 waren, dus tijd zat wat dat betreft.

Netflix schrapt vierde seizoen 'Heartstopper, maar komt wel met speelfilm

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Straight Time
Drama / Misdaad, 1978