• 9.218.668 stemmen

Genre: Komedie / Thriller

Geregisseerd door: Mark Atkins

Met onder meer: Corin Nemec, Gina Holden en Christina Corigliano

Plot Sand Sharks

"Just When You Thought You Were Safe Out of the Water"

Bij het eiland White Sands vindt er een onderzeese aardbeving plaats. Als gevolg hiervan ontsnappen er prehistorische zandhaaien uit een open krater diep onder het zeeoppervlak. De meest bedreigende dieren die ooit heer en meester waren in het water trekken nu het land op. Met hun monsterlijke honger vreten ze alles op wat er op hun pad komt. De nietsvermoedende eilandbewoners dienen zich voor te bereiden op een aantal ernstige haaienaanvallen.

avatar van Phantasm

Phantasm

Weer eens een ander idee, maar geweldig was het allemaal niet, veel te saai.

avatar van dimi303

dimi303

Onder de noemer baggerfilm 0.5 sterren. Die haaien moeten toch ongemakkelijk zijn van al die afschuwelijk slechte acteurs op te eten. Gewoon niks goed aan deze film, enkel de aftiteling. Ik probeer wel eens dergelijke films uit, moet je ook eens doen vind ik, maar er zijn grenzen. De regisseur mag op de ban-list!!!!

Misschien enkel de knipogen naar de Jaws films, maar deze waren ook erg slecht eigenlijk.

avatar van dimi303

dimi303

Vascago schreef:

Brooke Hogan verdient wel een oscar. Of 2

Toch wel om te lachen zeker?

avatar van barcam

barcam

Zeer onnozel idee: haaien die in zand leven i.p.v. water en mensen aanvallen. Had iets kunnen worden maar barslechte acteurs en script brengen de boel om zeep. Spijtig want de speciale effecten vielen nog mee.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Bedroevende thriller met slecht acteerwerk (zo liet het Jimmy koud toen zijn vader overleefde), belachelijke special-effects, volledig mislukte humor en vele details die niet kloppen. Sowieso nogal vreemd dat heel het eiland onder bescherming staat van de sheriff en zijn deputy en het strand leek helemaal niet zo vol te staan terwijl er 'duizenden jongeren' aanwezig waren. Dit gedrocht had nooit op dvd mogen verschijnen.

avatar van Joonnass

Joonnass

Slechte film, toch 1 ster voor de moeite.

avatar van danny61

danny61

zeer slechte Film ,echt kinderachtig

avatar van ibendb

ibendb

Wat een kakfilm.

Sand Sharks probeert grappig te zijn, maar mislukt er in. De grappen zijn zowel flauw als achterhaald. Het verhaal is totaal niet origineel. Vele scènes zijn zelfs uit de Jaws-films gepikt, de poster ook trouwens. Het acteerwerk is ook erg slecht. Ik weet dat het een lowbudgetfilm is, maar zelf met een beperkt budget kan er iets leuks worden gemaakt. Jammer. 1*

avatar van Zinema

Jatten uit Jaws.

Naast het feit dat deze goedkoop ogende film tevergeefs probeert het B-circuit op de hak te nemen, wordt er ook nog eens gejat uit Jaws. Op tenenkrommende wijze weliswaar. Deze nergens griezelig of komisch wordende rommel dient men over te slaan. Tenzij de tijd op ongunstige wijze moet worden vernietigd, uiteraard. Want enig vermaak valt er eigenlijk niet te halen uit Sand Sharks.

Matig.

avatar van borretto

borretto

Toen de vader van Jimmy een lijn trok in het zand en zij over mijn dood lijk was ik ECHT ZEEEEEEEEEEER verrast dat ie werd opgegeten

Wat een rotfilm! Slechte acteurs/scenario ever

avatar van gi30171

gi30171

Gewoonweg superslecht

avatar van Humphrey

Humphrey

Niet alleen slecht, maar ook super idioot. 0,5*.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Het idee is interessant en niet een groot cliche

maar je kon het al verwachten dat het slecht zou zijn.

avatar van steph b

steph b

Zend de zender HBO altijd van deze rommel uit!? Heel erg slechte film!

avatar van cales77

cales77

haha dit moet wel heel slecht zijn.

Zeker zien!

avatar van NightmareLady

NightmareLady

Hele slechte film.

Slechts 1* voor de hilarische scènes waarbij angstige feestgangers minutenlang door elkaar blijven rennen!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Op een bepaald moment zie je die strandorganisator Jimmy(Als ik zijn naam tenminste goed onthouden heb) met zijn ex praten. Op de achtergrond komt Brooke Hogan aanlopen. Ze loopt net langs de toren van de strandwacht. Het volgende moment is ze juist weer verder weg van de toren vandaan en het 3e shot is ze wederom weer de toren voorbij. Oftewel dit is uiteraard een film die je niet serieus kan en mag nemen. Tja dat snapt iedereen al natuurlijk wel bij de titel. Verder zien de zandhaaien er helaas zoals verwacht ook vreselijk nep uit. Ook dat kleine beetje spanning waar ik op hoopte was niet aanwezig.

avatar van Neder0001

Neder0001

Je wordt als kijker niet eens serieus genomen, dus kan je deze film ook niet serieus nemen.

avatar van Shinobi

Shinobi

"That's gonna be bad for business."

Na vorige week Sharknado gezien te hebben waar ik me verrassend genoeg mee vermaakte, had ik weer eens zin in zo een B-filmpje. Helaas is dit 'm niet helemaal geworden.

Het idee is wel lekker fout over haaien die blijkbaar in het zand leven, maar de uitwerking liet hier en daar toch iets te wensen over. En dan heb ik het niet over de CGI of special effects, want we hebben hier wel te maken met een B-productie. De mix tussen comedy en thriller vind ik niet zo geslaagd. De humor was op momenten erg tenenkrommend, al zaten er hier en daar wel een paar heerlijke foute quotes tussen. Corin Nemec die Jimmy neerzette kwam op momenten ook grappig uit de hoek. Maar wat betreft het thriller gedeelte is er geen sprankje spanning te vinden.

Al met al een erg fout B-filmpje die alleen vermakelijk is voor een paar leuke vondsten.

Kleine 1,5 sterren.

avatar van PEN15

PEN15

Wat een leipe fratsen weer! Het is net Dagobert Duck, die kan ook als enige in zijn muntgeld zwemmen terwijl ieder ander die er in probeert te duiken te pletter slaat op het harde metaal. (gedachte die bij me opkomt als ik dit zie) Kans is groot dat niemand in deze film een redelijk acteerniveau haalt... maar kennelijk kan ook niemand een beetje aardig dansen!!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Werkelijk abominabel slecht werkje. De zelfspot werkt voor geen meter en het non-talent is in elke scène voelbaar. Van soortgelijke films van The Asylum kan ik nog wel genieten van de tongue-in-cheek aanpak, maar dit is gewoon prut.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Haaien die door het zand zwemmen en mensen aanvallen, zo slecht als dit heb ik nog nooit gezien! heb hem ook uitgezet, alles was nep en slecht.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

'Sand Sharks steekt als filmproductie in het ondiepe van een kinderzandbak en zit behoorlijk vast'

Net als normaal begon ik met nieuwsgierigheid en openheid voor B films aan Sand Shark.

Bij het aanschaven van de Splendid two movie collection box werd ik al erg enthousiast door de cover van de dvdbox (Sand Sharks/Snow Sharks).

Maar helaas Sand Sharks stak als filmproductie in het ondiepe van een kinderzandbak achter in de familietuin, want voor mij kwam het over als een kinderfilmpje met weinig gewaagde acties.

Het verhaal is prima, want haaien in het zand is natuurlijk een mooie fantasie (waarvan een fan als ik) al erg nieuwsgierig raakte naar deze cultfilm. Maar bij de uitvoering van het verhaal gaat het helemaal mis, er is dan ook niks wat de kijker dan nog kan vermaken.

De cast is klein en fijn, van het acteer werk mag je niet te veel verwachten, als gewoonlijk bij zulke films is het altijd matig of redelijk. Waar het vooral mis gaat is bij de setting van de film, het straalt niks, maar dan ook niks uit. Meestal heeft een film meerdere settings waarbij je iets nieuws kan verwachten en waar de film op kan bouwen tot nieuwe situaties, maar deze blijven helaas weg en zijn niet verleidelijk tot vermaak. Over de special effects hoef ik niks te vertellen, dat is nog wel voorspelbaar en door de vingers te zien, maar als het dan om het genre gaat komt dit totale geheel gewoon slecht over.

Terwijl de personages door het verhaal heen spelen, speelt er zich op de achtergrond een fijn muziekje af. Deze soundtrack gaf het gevoel alsof je naar een animatie/kinderfilm zat te kijken, meestal valt mij de soundtrack nooit op tot een slechte beoordeling, maar deze keer viel het mij wel negatief op. Helaas kwam Sand Sharks niet vermakelijk over en viel er door heel de film heen niks leuks te ontdekken, terwijl zijn grotere broer Sharknado weer wel laat zien hoe leuk een B film kan zijn! Tenslotte wil ik nog afsluiten met iets positiefs, de film weet namelijk wel goed de hak te nemen op de klassieker Jaws en dat was eerlijk gezegd nog best wel oke!

avatar van Banjo

Banjo