Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 13 februari 1969
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Bullitt
"There are bad cops, good cops - and then there's Bullitt."
Detective Frank Bullitt wordt door de politicus Chalmers uitgekozen om een Maffia-getuige te beschermen. Deze wordt echter neergeschoten door twee huurmoordenaars die precies lijken te weten waar hij zich verstopt had. Bullitt begint een onderzoek naar zowel de moordenaar als het lek, waarbij hij moet zorgen dat de getuige zo lang mogelijk blijft leven zodat de moordenaars terug zullen keren.
Lt. Frank Bullitt
Dr. Willard
Eddy
Detective Stanton

Jordy
Goede film. De film heeft een lekker somber en rustig sfeertje, wat weer eens wat anders is dan de films van tegenwoordig vol flitsende beelden en harde muziek. De film is daardoor echter wel af en toe wat saai, maar door het uitstekende acteren, de mooie manier waarop de film gefilmd is en door een erg spectaculaire (en beroemde) auto-chase blijft de film vermakelijk: 3 sterren.

You_bastard
The real "Driver" vette achtervolging en Steve Mc queen op zijn best.

Ibrahim
Een van de betere actie/thriller's goed geregiseerd en een goede rol van queen.

Tonyvdb
viel toch wel mee ... beetje lachwekkend plot, maar McQueen is cool, de film ademt 60's uit en de muziek is goed
***' 3,5 op 5 ***'

Diesel
Een trendzetter met een paar zeer sterke scènes.

Hobbes
a) omdat een remake van deze film compleet overbodig is (deze versie is niet verouderd, gedateerd o.i.d.)
b) Niemand is zo cool als Steve McQueen en zeker Brad Pitt niet
c) kijk voor de gein eens wat er van die andere McQueen remakes is geworden...

PartyMarty
Mooie Mustang, die de hoofdrol speelt in die beroemde achtervolgingsscene. Wel typisch dat de makers het originele geluid van de Mustang niet imposant genoeg vonden, waardoor je een Mustang ziet, maar een Ford GT40 hoort.

Diesel
b) Niemand is zo cool als Steve McQueen en zeker Brad Pitt niet
c) kijk voor de gein eens wat er van die andere McQueen remakes is geworden...

klassieke thriller Bullitt uit 1968 is
door 5.500 fans van het Engelse Choices
Video tot beste achtervolgings-scène
uitgeroepen.
De rol van detective Frank Bullitt was
één van de succesvolste uit de carrière
van Steve McQueen.In het fragment wordt
hij in een Ford Mustang 390 GT achterna
gezeten door twee huurmoordenaars in
een Dodge Charger.
Een achtervolging uit de lowbudget-film
Gone in Sixty Seconds uit 1974,waarvan
25 jaar later een remake werd gemaakt
met Nicholas Cage en Angelina Jolie in
de hoofdrollen,werd tweede.
gerechtigheid.

Hobbes
Over verdere plaatsen werd helaas niets vermeld. En ik kan de hele lijst ook nergens vinden. Zonde.

otherfool
McQueen is oppercool en de achtervolging verdient alle lof, maar een echt spannende film? Nou nee. 3*.

Waku
Veel films heb ik niet gezien met Mq Queen.
Maar deze "Bullit"is er gelukkig wel een..
Beetje trage maar wel goed onderhoudende film.
3*.

OT_Stijn
Wat een ongelooflijke kutfilm zeg... je hebt oude films die de dag van vandaag nog kunnen boeien, heel hard zelfs. Maar deze was echt zoo saai gefilmd, geacteerd en gemonteerd dat ik niet kan geloven dat iemand die goed kan vinden.
Ik heb met spanning zitten wachten op wat men "de beste auto-chase uit de filmgeschiedenis" noemt. Maar die moet ik dan toch gemist hebben in deze film...The achtervolging in The French Connection is dan toch stukken beter en van ongeveer dezelfde generatie. Nee, viel echt hard tegen. In de eerste 20 minuten van de film gebeurde gewoon niets, en later zelfs nog minder

sinterklaas
Dat je hem dan 2 sterren geeft vind ik wel knap.
maar ik vond hem weer een goede film, er gebeurde natuurlijk weinig maar was toch wel vermakelijk.
Trouwens dit is de allereerste film van de geschiedenis waar ze een spectaculaire autoachtervolging laten zien
3,5

Pacino88
Viel toch wat tegen.
McQueen speelt hier zo emotieloos, op een docu wordt nog eens duidelijk dat hij het zo wilde.
Het blijkt allemaal om de visuele effects te gaan, verhaal is mager.
Vergelijking met Dirty Harry kon ik me redelijk in vinden, muziek van Schifrin, 2 acteurs van dezelfde leeftijd.
Maar Eastwood is voor mij nog veel cooler.
De achtervolging was leuk, plus een aardige finale.
Gewoon een goede cultfilm.

djelle
Bullitt is zo'n beetje je standaard politieverhaaltje op grootmoeders wijze. Een vleugje intrigue, een traag tempo'tje en zeer weinig actie. Zelfs het hoofdpersonage (dat nog niet eens zo sterk uitgediept wordt) weet nooit echt te boeien en roept evenveel sympathie op als een uitgedroogde kwal op het noordzeestrand.
De film toont feitelijk (voornamelijk) een politie-onderzoek. Droog, sensatieloos en met een hopeloos tekort aan fantasie (soms kan er zelfs nog geen spannend muziekje af). Met vlagen oogt het hierdoor wel een beetje realistisch, maar dat maakt het nog steeds niet interessant natuurlijk. Indien je echt nood hebt aan dit soort taferelen kan je tegenwoordig beter beroep doen op programma's als: "Het leven zoals het is: politie".
De belangrijkste reden waarom Bullitt dan toch regelmatig als 'klassieker' bestempeld wordt is de aanwezigheid van een "grootse auto-achtervolging" die ongeevenaard zou zijn. En inderdaad, dat is nog eens de moeite. Dat ongeevenaarde is uiteraard overdreven (is intussen al vaak genoeg overtroffen geweest en het ziet er nu allemaal een beetje 'basic' uit) maar spectaculair is ze wel. De beruchte scene bevindt zich ergens achteraan de film, maar geen nood: er was ooit eens een genie dat de fast forward-knop uitvond die redding biedt in dergelijke situaties. Dus tenzij je een samenvatting wil schrijven voor moviemeter of een of andere vreemde masochist bent die zichzelf wil kwellen met cinematografische saaiheid: gebruik het!

djelle
Hey, ik heb natuurlijk niet doorgespoeld he (anders verlies ik m'n rechten om op de film te stemmen ), het is maar een tip aan mensen die de film willen zien. Een grapje.
Edit: is intussen aangepast om dergelijke misverstanden te vermijden.

Edit: is intussen aangepast om dergelijke misverstanden te vermijden.
Mijn bericht gewist maar ik blijf er bij dit is top vermaak.

Steven Spielberg strikt Bradley Cooper voor nieuwe versie van klassieke politiefilm 'Bullitt'

Papillon

The Killing Fields
Oorlog / Drama, 1984

The Flight of the Phoenix
Avontuur / Drama, 1965
san francisco, californiëhoteldetectivegebaseerd op boekluchthavenwitness protectionprincipal witness politicuspolitiegeorganiseerde misdaadziekenhuisburglaryvuurgevechtexplosieauto achtervolgingstolen identitycoronermob hitford mustangdodge charger
Social media
- Registreer |