Grave Encounters (2011)
Geregisseerd door: Colin Minihan en Stuart Ortiz
Met onder meer: Mackenzie Gray, Juan Riedinger en Merwin Mondesir
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Grave Encounters
"They Were Searching For Proof. They Found it."
De crew van 'Grave Encounters', een reality show waarin ze op zoek gaan naar geesten, reist af naar een verlaten psychiatrische instelling, waar al jarenlang onverklaarbare dingen plaatsvinden. Om de show spectaculairder te maken sluiten ze zichzelf op in het gebouw om 's nachts gewapend met een camera op zoek te gaan naar bovennatuurlijke gebeurtenissen. Al snel doen ze de ontdekking dat ze het gebouw niet zomaar kunnen verlaten.
Lance
Gardener
Morgan Turner
T.C. Gibson

TragieStar.*
De trailer vond ik erg gaaf, en kijk hier zeker naar uit. Ben benieuwd Beetje Paranormal Activity-achtig maar dan erger lijkt me.

erik1677
de trailer belooft inderdaad veel goeds, hier wel mega nieuwsgierig na eigenlijk.

illymens
Heb de trailer gezien. Worden die handcam-filmpjes niet een beetje uitgemolken? Ik ga hem waarschijnlijk wel een keer zien. In de hoop me een aantal keer de blubber te schrikken.

mcdaktari
Wat ik zo van de trailer zag lijkt me dit weer een lekker spannend filmpje te worden.
Het deed me wel veel denken aan Gacy House maar verwacht wel dat Grave Encounters wel beter zal zijn. Wat mij betreft mag ie uitkomen, ik wacht er iig op.

mcdaktari
Weet trouwens iemand waneer deze film nou precies uitkomt?
Ik las ergens april en later las ik weer augustus en nou zag ik weer oktober 2011.
Het blijft wel vaag.

De film was in april alleen te zien op het Tribeca festival.
Op de officiële Facebook pagina staat de bioscoop release gepland voor augustus 2011.
Precieze datum is nog TBA.

mcdaktari
Wie heeft er nu al op gestemd??
Of is er op de trailer gestemd wat niet de bedoeling is lijkt mij!!

Haha wat een ziekelijk ongeïnspireerde trailer. Acteurs komen nep over en er zitten gewoon scenes in die gejat zijn uit Blair Witch(meisje in de hoek). Daarnaast alweer een handycam film in een makkelijke omgeving. Zwaar goedkoop dit...

Naomi Watts
Van dit soort immersive handheld horrors kan je er nooit genoeg hebben. Fijn dat dat met de jaren steeds populairder wordt. Ashleigh Gryzko alleen al .

Bottleneck
ik ook niet, maar ziet ernaar uit dat dit teveel gaat duiden op spoken en niets meer aan de verbeelding overlaat

LadyAnne
Na de trailer gezien te hebben kan ik niet wachten tot hij uitkomt! Deze film lijkt me erg leuk en ben erg benieuwd.

puckb96
Ben benieuwd naar deze horror. Ziet er in ieder geval enger uit als Paranormal Activity

Denny&Melenie
Zit te wachten tot ik hem kan zien maar kijk er best wel naar uit nu hopen dat het wachten word beloond

Savatage
Trailer ziet er alvast goed uit. Deze ga ik wss wel zien in de cinema, ben gek op dit soort filmpjes.

Cinemaniak
Ik verwacht veel van deze film en Inbred. Tot nu toe hebben ze iig de beste trailers

GuyB
Ziet er veelbelovend uit, verlang hiernaar.

FillumGek
Best een aardige film, al had ik er toch net iets meer van verwacht. Het zoveelste handycam geschoten horrortje, maar dit keer op een erg macabre locatie; een oud psychiatrisch ziekenhuis. Sluit de camera's maar aan en laat je de stuipen op het lijf jagen.
De sfeer is erg goed en de cast is gelukkig een keer niet irritant. Ze wisten me bijna voortdurend geboeid te houden. Een paar goede scares en de design van de geesten is ook tof. Helaas worden de geesten even later fysiek waardoor er veel spanning verloren gaat wat mij betreft.
Meer: JordyCapitated // Horror Cinema: Grave Encounters (2011)

meclip
Best een aardige film. Wel een hoog paranormal activity gehalte. Bij vlagen best eng.

j0zman
Voor een paranormaal, onverklaarbaar en vooral onzichtbaar gebeuren is het allemaal erg opzichtig. Men is niet erg subtiel in deze film, alles is 'in your face' en over de top. Hier deed Paranormal Activity het wat subtieler (geluiden ipv iets zichtbaars), wat het net iets spannender maakte. Echter, de sfeer, de locatie en de geluiden zijn lekker creepy, dus dat was zeker goed. Je zit constant het scherm af te speuren of je iets ziet wat de televisie-crew niet ziet. Vaak is er ook niks, er gebeurt pas iets erg overduidelijks zodat niemand het mist, jammer. Zeker later in de film, waarbij de geesten echt fysiek zichtbaar worden, dat vond ik erg jammer. Het 'gemorphde' smoelwerk werd op het laatst lachwekkend.
Ik weet niet of ik erg betrouwbaar ben met deze review, aangezien dit soort films zoiezo bij mij een hogere waardering krijgen, het is gewoon mijn ding.

ItsFemkee
Enorm zalige film! Goed verhaal en lijkt net echt zoals het hoort te lijken..

Psolitsa
Wauw... Ik had hier hoge verwachtingen van en gelukkig werden die ook waargemaakt!
De film begint met wat standaard handycam werk; je leert de personages kennen, de nodige grappen worden verteld, afin; niks wat we niet eerder hebben gezien.
Daarna beginnen de scares rustig op gang te komen, niet over de top, maar subtiel. Ik vond de creepy sfeer in het begin wel meevallen, ik vond het allemaal vrij cliché en nothing new.
Maar naarmate de film vordert, beginnen er steeds meer vreemde en bloedstollende zaken te gebeuren, waardoor ik soms toch echt half met een kussen voor mijn hoofd zat !
Het laatste half uur is pure waanzin, en ik werd helemaal meegezogen in de claustrofobische en benauwende omgeving (een ziekenhuis leent zich natuurlijk érg goed voor zoiets).
Een van de weinige films die, naarmate het einde dichterbij kwam, spannender werd. Ik vond het niet alleen een enge, maar ook een hele naargeestige sfeer hebben. Ik had het gevoel dat ik zo Silent Hill was binnengelopen. Ook het duidelijk in beeld brengen van de scares vond ik bij deze film geen enkel probleem.
Zeker weten de beste horror van 2011, of er moet nog wel iets heel spectaculairs komen!
4****

Grave Encounters 2
2012

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Voormalig kindster Sophie Nyweide (24) dood aangetroffen

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Au Nom de Tous les Miens

Dead Silence
Horror, 2007

Noroi
Horror / Mockumentary, 2005
camcorderinsane asylumparanormaalspookachtigpsychiatric hospitalghost hunting paranormal investigationlabyrinthmental asylumgevonden beelden
Social media
- Registreer |