• 9.218.769 stemmen

Met onder meer: Eriya Ndayambaje, Roger Jean Nsengiyumva en Sanyu Joanita Kintu

Releasedatum: 31 maart 2011

Plot Africa United

"Anything Is Possible"

"Africa United" vertelt het ongelooflijke verhaal van drie Rwandese kinderen die een poging ondernemen om hun grootste droom werkelijkheid te laten worden: deelnemen aan de openingsceremonie van het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Het drietal Fabrice, Dudu en Beatrice stapt al meteen in een verkeerde bus en komen zo terecht in de wildernis van Congo, zonder geld en papieren. Ze worden geëscorteerd naar een vluchtelingenkamp. Gelukkig weten ze hier uit te ontsnappen en vervolgen hun weg door Afrika. Ze beleven gevaarlijke maar ook dolkomische avonturen en komen zelfs meer kinderen tegen die besluiten de drie te vergezellen. Weet dit 'dream team' Zuid-Afrika te bereiken?

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van muss1905

muss1905

leuk verhaal, goed geacteerd, heb me vermaakt dus daarom een 3.5

avatar van mer1973

mer1973

Tegenvallend. Vind het meer een familiefilm. Al is het onderliggende thema misschien hier te zwaar voor. Verhaal is aardig, maar daarmee is de koek helaas ook op.

avatar van DV1984

DV1984

Weinig comedy maar meer avontuur/roadmovie. Toch vond ik het een geweldige film om een keer te zien en erg origineel verhaal! Ook erg mooie beelden van Africa! De film deed me een beetje denken aan de films van the gods must been crazy.

avatar van stinissen

Kinderfilm voor de wat jongeren onder ons en niet echt geschikt voor de hele familie daar is het net allemaal te zoet voor.

avatar van jeeke21

jeeke21

Ben er niet bij in 't slaap gevallen ! En dat wil toch wel wat zeggen ...

Vrij aardige film om naar te kijken !

avatar van ribas123

ribas123

Ik vond het best een leuke film hoor. Kijkt lekker makkelijk weg.

avatar van Phantasm

Phantasm

Film met een aardig verhaal, leuk voor een keertje.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Echt een ontzettend leuk filmpje voor de hele familie.

avatar van Lebarron

Lebarron

Een kinderfilm die afspeelt voor de aftrap van het WK in Zuid-Afrika in 2010. Dudu Kayenge, een weesjongen uit Rwanda is een vroegwijs kereltje die een voetbal voor armen heeft bedacht. Bestaande uit een condoom, een plastic zak en een touwtje. Daarnaast is hij ook de 'manager' van zijn beste vriend Fabrice, een hele talentvolle voetballer. Wanneer Fabrice uitgenodigd wordt door Africa United, een organisatie die jeugdige voetballers uit heel Afrika selecteert om aan de openingsceremonie van het WK te laten deelnemen gaan zij samen met Dudu's zusje Beatrice, die dokter wil worden maar omdat ze wees zijn niet naar school kan, op pad. Ze stappen in de verkeerde bus en komen in Congo. Daar ontmoeten ze kindsoldaat Foreman George die op de vlucht is voor zijn superieren en hij reist met ze mee en later sluit de Burundese kinderprostituee Celeste zich ook bij ze aan. De reis gaat nu kriskras door Afrika naar Soccercity in Johannesburg. Een lange en gevaarlijke reis want de Congolese Militieleden zitten achter ze aan. Het is een leuke en spannende film voor jong en oud en hij snijdt zware onderwerpen die Afrika plagen als Aids, gebrek aan scholing, kindsoldaten en kinderprostitutie op een luchtige manier aan zonder de ernst van die zaken uit het oog te verliezen. De kinderen speelde zeer naturel en dat verbloemde hun gebrek aan acteerervaring. 3* voor de film en een extra voor de zware onderwerpen niet schuwen maar toch op een voor kinderen acceptabele wijze vertellen.