• 9.218.769 stemmen

After the Waterfall (2010)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland

Geregisseerd door: Simone Horrocks

Met onder meer: Antony Starr, Sally Stockwell en Cohen Holloway

Plot After the Waterfall

Drie jaar na de verdwijning van zijn vier jaar oude dochtertje is John nog steeds diep in rouw. Gescheiden van zijn vrouw Ana lijkt hij voor altijd opgesloten te zitten in een leven van pijn en woede. Als Ana zwanger wordt van John's beste vriend, lopen de spanningen op tot het kookpunt.

avatar van Roel_

Roel_

• 2039 stemmen

Simone Horrocks was aanwezig bij de vertoning op het Film by the Sea festival. Ze gaf als toelichting bij de film dat het 10 jaar heeft geduurd voordat de film af was. Het script is afgeleid van een boek, waarvan ik de naam ben vergeten. Ze heeft in die 10 jaar het script diverse malen herschreven. After the waterfall is het resultaat, waarbij de rode draad is, schuldgevoel en hoe kun je hiermee omgaan, ook al is de gebeurtenis zodanig vernietigend in de relatie.

Mooie film!

avatar van gauke

gauke

Antony Starr is de (charismatische) ster van dit sombere, emotionele, intieme maar ook wel magere verhaal over schuld, verdriet, zelfvernietiging en veerkracht. De beelden van het landschap zijn prachtig en vergroten de intensiteit van deze film.

avatar van tsa_tsa

tsa_tsa

Ondanks dat drama niet mijn grootste voorkeur heeft, kan ik er vaak wel van genieten. Probleem van deze film vond ik dat het verhaal je nergens naar toe brengt. Na het einde van deze film had ik echt zoiets van: "waarom heb ik hier 1,5 uur naar gekeken"?

Daarom snap ik het lage punt op imdb wel.

Acteerprestaties waren echter wel van een goed niveau.

Kortom, als er wat meer aandacht besteed was aan het verhaal inclusief een fatsoenlijk einde, had ie meer punten gehad.

avatar van stinissen

Aardig drama met enkele min punten vooral de scene met de waarzegger had niet in de film mogen zitten en was overbodig , er wordt verteld dat het meisje nog zou leven en verder werd er niks mee gedaan door de makers van deze film

avatar van missl

missl

Mager verhaal, volgt een man die zijn dochtertje kwijt raakt en hoe hij en zijn familie ermee om gaan. Had naar mijn idee nog wel wat meer ingezeten. Een paar scene's zijn erg treffend.