• 9.218.841 stemmen

Geregisseerd door: Kader Ayd

Met onder meer: Tom Sizemore en Costas Mandylor

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Five Thirteen

"What goes around, comes around"

Twee broers uit Los Angeles proberen een beter leven te gaan leiden door te profiteren van de corruptie om hen heen. Doordat ze zich in een gevaarlijke wereld van drugs en geweld begeven, komen ze in contact met allerlei grote criminelen en de zaken lopen al snel zodanig uit de hand dat de twee broers volledig controle verliezen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Danny Trejo is weer ingevlogen in de Bad-Guy-bijrol.....LA en Mexicaanse boeven, ben benieuwd.

avatar van starbright boy

• 22004 berichten

Beschuldigend bericht en stem verwijderd.

avatar van Waku

Waku

Heerlijke misdaadfilm waarin meerdere misdaden uiteindelijk elkaars pad kruizen.

Tom Sizemore is geweldig als crimineel met psychopatische trekjes.

Verder zit "Five Thirteen" kwa verhaal goed inelkaar en wordt er naar behoren geacteerd.

Verwacht geen rondvliegende kogels en non stop actie.

De film moet het vooral hebben van de dialogen onderling en het verhaal.

De vooralsnog lage beoordeling op IMDB begrijp ik niet helemaal ( 3.6 momenteel)

Onverwachte positieve verrassing.

"Five Thirteen" is zeker geen standaard misdaadfilmpje.

3.5*/4*

avatar van Piratje

Piratje

Een slordig en traag crimineel drama.

Diverse verhalen zijn ongeloofwaardig en komen, in elkaar verweven, erg gehakt naar een plot zonder veel betekenis voor de film.

De vele dialogen maken van deze crimi een babbelfilm waarin langdradig door criminelen gelogen en bedrogen wordt. Dus een voorspelbaar einde met de nodige doden vooraf.

Weinig actie... gedragen door een niet op zijn plaats zijnde familiale passie.

Had veel beter gekund. De vertolking hield het verhaal nog wat in evenwicht terwijl de regie regelmatig steken liet vallen en ook in andere film om herhaling riep. Zwak.

2,0plus. Maar zeker niet genoeg richting 3.

avatar van MovieMind

MovieMind

Toch wel verrast moet ik toegeven.

De cast zet hun rol redelijk tot goed neer.

Deze misdaadfilm (ook al staat er drama) is vooral een ripoffmix van andere (betere) films.

De film heeft een aantal goede scenes, maar ook een paar behoorlijke missers.

Mede daardoor blijft mijn beoordeling steken op een niet meer dan aardige film.

avatar van Brabants

Brabants

Op zich heeft deze film de potentie om serieus genomen te worden. Het acteerwerk is niet slecht en het camerawerk oogt allemaal netjes. Toch had het allemaal wat meer vaart en actie mogen meekrijgen. Doordat dit ontbreekt is er weinig spanning en zijn er veel dode momenten. Te weinig om "Five Thirteen" een aanrader te noemen.

avatar van blackwolves

blackwolves

goed dat het geen tv is of er werd een andere versie van gemaakt om dat die ene man geen enkele zin kan zeggen zonder dat hij het woord fuck in zijn mond komt. voor de rest is er maar weinig dat echt wat op spanning lijkt je denkt deze met die amerikaanse acteur zal wel goed zijn maar sorry zit al een halfuur te kijken en verveeld mij heb veel moeite om tot het einde. drugs en twee broers dat is wat de inhoud is maar doordat de ene een risico loopt om in de gevangenis te belanden moet hij met de politie samen werken zo dat deze een drugbaron kunnen pakken maar het gebeurt wel eens vaker dat er binnen de politie ook corrupte zitten en dat is bij deze ook zo