• 9.218.769 stemmen

Geregisseerd door: Lee Jeong-beom

Met onder meer: Won Bin, Kim Sae-ron en Kim Tae-hun

Gesproken taal: Koreaans, Italiaans, Engels en Frans

Plot Ajeossi

"Nothing to lose, nothing to compromise."

Tae-sik Cha, gewoonlijk "Ajusshi" (mister) genoemd in zijn buurt, runt een vervallen lommerd in een achterbuurt. Niemand weet veel van hem af en hijzelf bemoeit zich met geen mens, behalve So-mi, het dochtertje van junkiemoeder Hyo-jeong. Als deze een man over de vloer heeft, komt So-mi naar Tae-sik en besteedt daar haar tijd. Op een dag levert Hyo-jeong een pakje bij Tae-sik in met de vraag dit voor hem te bewaren. Dit is het begin van een hoop ellende voor Tae-sik.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Bikkelharde Zuid-Koreaanse actiefilm die zoals zo vaak niet ontzien wordt van veel bloedvergieten en theatrale situaties. Spektakel wordt allerminst gemeden. Het verhaal is weinig origineel met een lone wolf die de wraakmodus opzoekt en alles en iedereen meedogenloos afslacht die hem iets in de weg legt.

De spanning en sfeer zitten op niveau, kil, bruut en gewelddadig al wordt het dramagehalte met het meisje ook goed naar voren gebracht. Het is een emotioneel contrast die ik niet altijd goed weet te plaatsen. Het tempo zit goed en ook het camerawerk is OK. Vrij overzichtelijk ook, want soms gaat het zodanig snel of is het té veel dat het oog of de camera niet kan volgen en het maar wat rommelig wordt.

Prima vertolking van de piepjonge Sae-ron Kim, maar ook Bin Won was meer dan OK.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Vlotte, spannende - maar bijwijlen harde - film, met eenvoudige inhoud en een mooie soundtrack. De rol van Won Bin is top; hij zorgt samen met zijn buurtmeisje 'So-mi' voor een grote dosis meerwaarde aan de film.

avatar van Shadowed

Shadowed

Zwakjes.

Wraakfilm met een passende ondertoon. Vanuit Zuid-Korea zie ik dit soort films vaker verschijnen. Het fijne aan dit land is dat ze geweld tonen dat harder is dan de Amerikanen durven, maar vaak de irritante humor uit China en Japan achterwege laten. Dat maakt veel van hun films wat kijkbaarder, maar niet zozeer in dit geval.

Een groot probleem dat ik ervaarde tijdens het kijken naar deze film was dat er maar weinig te zien was. De eerste helft doet z'n uiterste best om alles zo donker mogelijk te tonen, letterlijk dan. Vaak staan er hele figuren in een donker hoekje en speken meerdere sequenties zich erin af. Misschien dat het de toonzetting wel vooruit helpt, maar het helpt voor mij niet om me dan naar behoren met de personages te bonden.

Verder kent het wel wat aardige scenes van wraak tussendoor. Deze film is in principe qua bloedvergieten wat minder heftig dan soortgelijke films, maar toch komt het geweld iets harder binnen dan de gemiddelde film. Wat deze film echter uniek maakt, is dat niet zozeer het geweld naar de voorgrond wordt getrokken, maar de emotionele band tussen een mysterieus figuur en een klein meisje.

Een band die wel kon werken, maar aangezien ik me niet echt kon inleven met een specifiek personage liet de band tijdens de tweede helft me eerder koud dan dat het me naar het scherm trok. Soms verzuipt de film in het sentiment, maar gelukkig wordt dat wel gedeeltelijk gecompenseerd met wat stilistische settingen en aardig acteerwerk van de hoofdpersonages.

Voor mij ging de film vooral te lang door. Fijn om te lezen dat de bonding tussen de personages wel voor anderen heeft gewerkt, maar ik had dusdanig veel moeite met de eerste helft dat de iets betere en sterkere tweede helft niet de impact op me kon nalaten die Jeong-beom wel wilde achterlaten. Het is niet dat deze film echt iets anders laat zien dan dat andere, soortgelijke films al een aantal keer hebben laten zien.

avatar van Film Pegasus

Het concept van de zwijgzame man die zich normaal nergens mee bemoeid, tot hij vind dat het persoonlijk wordt en zich dan even kwaad maakt, is al lang niet nieuw meer. Maar met de juiste omkadering is dat nog altijd een fijn genre. The Man from Nowhere doet ook niet veel nieuws, maar zorgt wel voor bijna 2 uur entertainment. Dit was één van mijn eerste Zuid-Koreaanse actiefilms. Samen met de heerlijke films van Kim Ki-duk is het ondertussen voor mij toch een boeiend filmland geworden.

avatar van filmkul

filmkul

• 2089 stemmen

Redelijke actiefilm. Het verhaal is niet origineel. De uitwerking is degelijk en bewandelt de bekende paden. De opbouw is goed alhoewel de relatie tussen de hoofdrolspeler en het meisje best wat meer naar voren had mogen komen. Dat zou wat meer emotie teweeg kunnen brengen, want dat wordt wel enigszins gemist. Verder bevat de film een aantal spannende en harde actiescènes waarbij het bloed aardig vloeit. Het acteerwerk is verder prima. Visueel ook lekker sfeervol met een goede soundtrack. 3.0/3.5

avatar van WB

WB

Prima film. Goede sfeer, goed acteerwerk, en goed verzorgd. Heerlijke harde actiescènes. Wel een concept wat al tientallen keren eerder is verfilmd, en wellicht iets beter ook, maar keek voor de rest wel lekker weg. Vervelde geen minuut.