• 9.218.769 stemmen

Geregisseerd door: Kim Yoo-jin

Met onder meer: Jung Jae-young, Han Da-gam en Heo Joon-ho

Gesproken taal: Koreaans

Plot Shin Ge Jeon

In het jaar 1448 wordt het koninkrijk Joseon (het oorspronkelijke Korea) bedreigd door een invasie vanuit China en de vooruitzichten zijn uitermate slecht. Toch bestaat er hoop bij een kleine groep mensen, die werken aan een nieuw type wapen dat men kan lanceren om de vijand te verpletteren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van el padrino

el padrino

vette film. 4,5

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Vermakelijke film, haalt het in het genre niet bij films als bijvoorbeeld Musa en Red Cliff maar toch zeker de moeite waard!

Vooral de klimax is het kijken waard, 3.5*

avatar van vranque

vranque

Het was inderdaad wachten op de climax. En daarvoor vond ik het een te lange zit.

avatar van salvuccio

salvuccio

goede film. Lang maar heeft me niet veel momenten verveeld. Je moet wel een liefhebber zijn voor dit type film. Voor mij een dikke voldoende.

avatar van Yves dB

Yves dB

Na ong 15 min begon het te boeien, 'k was zelfs van plan hem af te zetten maar heb dan toch doorgebeten en het resultaat was er.

Een dikke 3.5,,, goede film in het genre,, natuurlijk niet te vergelijken met Red Cliff.

avatar van fighter01

fighter01

een zeer gewaardeerde film voor mij, het begin is net van film is te rustig en duurt iets te lang naar mijn zin, maar het einde was zeer spectaculair. hoe je van dit soort films kijken dus.

avatar van RuudC

RuudC

Een ding kun je Aziatische historische/fantasy films nageven: ze proberen er op alle fronten wat moois van te maken. In The Divine Weapon probeert het kleine Joseon (tegenwoordig Korea) het machtige Chinese Rijk onder de Ming-dynastie op afstand te houden. Terwijl China Joseon als een rebelse provincie beschouwt en belachelijk hoge eisen stelt om hun gehoorzaamheid te garanderen, werken zij in het geheim aan de Singijeon, een platform dat in korte tijd gigantisch veel pijlen over grote afstand kan afvuren.

De kijker volgt grotendeels de bouw van het wapen, waaronder alle problemen die zich voordoen, terwijl de taal van China steeds dreigender wordt. Een heel onderhoudend verhaal met veel actie (niet altijd even goed), een gezonde dosis romantiek en politieke intriges. Soms neigt het helaas naar langdradigheid, maar de finale maakt veel goed.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het was wel wat lang wachten op de climax, maar goed, dan krijg je ook nog wat te zien wat de moeite waard is. Prima kijkvoer.