• 9.218.841 stemmen

Woman in a Dressing Gown (1957)

Drama / Romantiek | 93 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: J. Lee Thompson

Met onder meer: Yvonne Mitchell, Anthony Quayle en Sylvia Syms

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Woman in a Dressing Gown

Amy en Jim Preston zijn al bijna vijfentwintig jaar getrouwd, maar in de ogen van Jim is Amy de laatste jaren slordig geworden in het huishouden en verzorgt ze zichzelf slecht. Jim heeft er daarom geen problemen mee, dat hij verliefd geworden is op Georgie Harlow, zijn jonge en attractieve collega. Jim vraagt uiteindelijk een echtscheiding aan, zodat hij met Georgie kan trouwen. Amy smeekt Jim hier nog eens goed over na te denken, maar hij verlaat haar desondanks. Kort daarop krijgt Jim toch twijfels over zijn besluit, omdat hij zijn zoon Andrew mist.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Georgie Harlow

Brian Preston

Hilda Harper

Mrs. Williams

Hair Dresser

Wine Merchant

Manageress

avatar van scorsese

Uitstekende film over een getrouwd koppel waarvan de man een scheiding wil. Een meeslepend, volwassen drama over een echtscheiding. De personages zijn goed uitgewerkt en vooral de vrouw met haar psychische problemen is boeiend. Mooi camerawerk hier en daar en uitstekend acteerwerk waarbij Yvonne Mitchell er toch wel bovenuit springt.

avatar van charmie

charmie

Aanvankelijk meende ik dat ik in een slapstick terecht was gekomen. Hoofdpersoon Amy is een druk pratende ADHD huisvrouw die al stuiterballend een huishouden probeert te runnen en daarin bij voortduring faalt. Ze serveert aangebrand dan wel mislukt eten, er is overal chaos en met de mars van Koning Voetbal als luidruchtig behang loopt alles voortdurend in het honderd. Logisch dat haar echtgenoot, Jim, op zijn werk verliefd wordt op Georgie, een smetteloze, naïeve jonge collega met wie hij aan een nieuw, gestructureerd leven wil beginnen. Zo simpel is dat. Tot zover dus een nogal onnozel verhaaltje. Maar dan schiet de film ineens de diepte in. Nadat Jim zijn vrouw op de hoogte heeft gesteld van zijn voornemen, neemt Amy de regie volledig over en met uitspraken die getuigen van een levenswijsheid waar Jim en zijn jonge vriendin niet aan kunnen tippen, komt zij uiteindelijk als winnares uit de strijd.

De film doet sterk denken aan 'Brief Encounter', maar met dit verschil dat 'het trio' daarin bestaat uit drie volwassen, evenwichtige mensen die in emotioneel en verstandelijk opzicht aan elkaar gewaagd zijn en de confrontatie niet nodig hebben om tot de juiste beslissing te komen.

avatar van Dutchfan

Dutchfan

Amy is een slonzige vrouw,, gekleed in een oude badjas ,die haar dagen vult in haar rommelige woning met luisteren naar de radio en meedoen aan prijsvragen.

Haar ongelukkig getrouwde echtgenoot begint een verhouding met zijn charmante secretaresse Georgie en wil met haar een nieuw leven beginnen.

Als Amy hoort van de verhouding stort haar wereld in.

==================

Alhoewel Yvonne Mitchell een goede actrice is ,wist het personage me niet te raken en vond ik haar regelmatig irritant en begreep ik dat de echtgenoot van haar af wilde.

Verder heeft de film te lijden onder een oubollig weergeven van de relatie tussen Jim en Georgie.

Natuurlijk heeft dit te maken met de normen en waarden van toen,waar de film aan moest voldoen,maar het komt nu erg ouderwets over.

De hoge score op IMDB voor deze film vind ik erg overdreven