• 9.218.803 stemmen

Has Anybody Seen My Gal? (1952)

Komedie | 88 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Douglas Sirk

Met onder meer: Charles Coburn, Piper Laurie en Rock Hudson

Plot Has Anybody Seen My Gal?

"How you'll cheer the hit songs of the roaring twenties!"

De rijke Samuel Fulton wordt al een dagje ouder en heeft geen eigen familie. Hij beslist om zijn eigendom na te laten aan de familie van zijn eerste liefde, die hem afwezen toen hij een huwelijksaanzoek deed jaren geleden, omdat hij toen arm was. Maar alvorens de familie zijn nalatenschap te geven wil hij hen eerst op de proef stellen.

logo tmdbimage

Judge Wilkins

Lester Pennock

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Met een bit van James Dean! Zit geloof ik in de Sirk box met 7 DVD's. Gauw eens kopen/kijken.

avatar van stinissen

Heerlijke feelgoodmovie een echte aanrader.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Hier zijn ook filmposters van; deze maar ingediend.

Goed gemaakt. Mooie rol van Coburn, en genoten van Rock Hudson. De gebruikelijke themas komen (overduidelijk) aan bod; geld maakt niet gelukkig. Visueel iets minder inventief dan zijn latere films, maar al wel erg mooi.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Een Capra-esque onderneming. Lichtvoetig, zoet-satirisch (dus niet behorend tot Sirks betere werk dat écht dieper snijdt'). Vooral leuk vanwege de rol van Coburn, maar voornamelijk interessant dat James Dean een zeer kleine rol heeft als gast aan de ijs/soda-bar en zelfs nog een zin tekst heeft. Goed opletten, want het is voorbij voordat je 't weet.

avatar van mister blonde

mister blonde

Wat een leuke film. En geen hond heeft hem gezien. Beetje een combinatie van het optimisme van Frank Capra (moest met name aan You Can’t Take it With You denken), de humor van Billy Wilder (eigenlijk vooral zijn wat latere werk) en zelfs een beetje van de musicals van Minneli (Meet Me In st. Louis). Erg leuk dus!

De film is een perfect voorbeeld van waarom ik houd van oude films. Typisch jaren ’50. Hoewel de film zich in de jaren ’20 afspeelt, is alles, ook de inhoud, jaren’50. Was echt een andere wereld en als ik Hollywood moet geloven is het een tijd om naar terug te verlangen. Films waar mensen elkaar vriendelijk groeten, beginnen te dansen en zingen als ze vrolijk zijn en waar geld niet gelukkig maakt. En allemaal gehuld in een prachtige Technicolor gloed, waar je sowieso al vrolijk van wordt en allemaal ondersteunt door prachtige decors. Je moet er van houden en misschien is het de oude man in mij, maar ik vind het gaaf.

Script zit steengoed in elkaar, alles klopt en de film is duidelijk een voorloper van het soort comedy en feelgood gehalte dat bijvoorbeeld Disney maakt. Het raast voorbij en voor je het weet heb je een hartverwarmende film gezien. Inderdaad een aanrader voor mensen die van oude films houden. Sirk laat tenminste met deze film al zien dat hij in ieder geval veel meer is dan een smartlapregisseur voor vrouwen. 4 sterren.

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb ook wel een zwak voor dit soort dingen. Erg braaf en naïef filmpje, absoluut niet meer van deze tijd, maar toch op een vreemde aanstekelijk. Het is, zoals hier al eerder opgemerkt is, een soort Capra-achtige film, maar toch niet zo goed. Capra's films hebben ondanks hun simpelheid toch ook altijd wel wat meer diepgang. Daarnaast is Has Anybody Seen My Gal (vreselijke titel overigens) wel érg voorspelbaar. Als feelgoodfilm werkt dit echter wel. Sirks kleurgebruik en kritiek op het societyleven zit er al in. Laurie en Hudson zouden later nog sterke rollen spelen, maar zitten hier nog vast in van die suffe en ondergeschikte jongerenrollen, maar Coburn is geweldig en zelfs het kleine meisje is niet irritant. James Deancompletisten kunnen zich ook verheugen op drie seconden waarin Dean een soda besteld.

Overigens ook grappig dat een personage Edward Norton heet.

avatar van BASWAS

BASWAS

Ondanks de lichtvoetigheid in de films van Frank Capra mis ik er vaak wat echte humor of spot in. In "Has Anybody Seen My Gal" spot Douglas Sirk gelukkig wel op subtiele wijze met allerlei valse (heilige) sentimenten. Alleen al zo'n vraag: "He you! Do you have to make so much noise playing 'Silent Night'? Heerlijke film!

avatar van gauke

gauke

Een nostalgische, charmante, luchtige (licht van toon) muzikale kostuumkomedie, waarin vrouwen sterk (al zijn ze nog zo traditioneel) zijn en de mannen hun slachtoffer. Simpel amusement, in kraakheldere kleuren, over de strijd tussen echte liefde en burgelijke normen.

Charles Coburn is werkelijk fantastisch en Rock Hudson, hoewel in een kleinere rol, was in 1952 28 jaar oud en de ideale, knappe schoonzoon. Tragisch dat hij niet voor zijn homoseksualiteit uit kon komen en in 1985, zo afgetakeld aan zijn einde kwam.

avatar van clubsport

clubsport

een feelgood film met een duidelijke moraal boodschap : geld maakt niet gelukkig en voor de vrouw des huizes brengt het zelfs het slechtste in de mens naar boven , al zag je dat bij haar er wel aankomen

Ik had wel verwacht dat Fulton zijn identiteit prijs zou geven aan het eind maar dat gebeurde dus niet .
Film zit verder wel goed in mekaar met veel tempo en soms leuke humor .