• 9.218.609 stemmen

The Man in the Iron Mask (1998)

Actie / Avontuur | 132 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Randall Wallace

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, John Malkovich en Gérard Depardieu

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 26 maart 1998

Plot The Man in the Iron Mask

"For the honor of a king. And the destiny of a country. All for one."

In 1638 geeft Koningin Anne van Frankrijk geboorte aan een jongen die de troon zal erven. Maar wat maar een paar mensen weten is dat er 20 minuten later een tweelingbroer geboren werd. 22 jaar later regeert Koning Lodewijk de 14e Frankrijk met harde hand. Het volk werkt hard en hij profiteert daarvan. De koning wordt verliefd op de jonge Christine die echter al uitgehuwelijkt is aan Raoul, de zoon van één van de Musketiers. De koning stuurt Raoul naar het front om te vechten zodat hij daarna alle tijd heeft om Christine het hof te maken. Raoul sneuvelt tijdens de oorlog en de Musketiers willen wraak. En dan komt de man die al een hele lange tijd in de koningskerkers zit met een ijzeren masker op goed van pas.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van 606

• 12035 stemmen

een echte emotionele en zeer mooi gemaakte film.

Ik vond dit een hele gave film! Vooral omdat Leonardo er in speelt
Leonardo speelde Louis én Phillipe. Ik wist wel dat Leonardo geen échte tweelingbroer heeft, maar dat dacht ik wel eventjes (toen wist ik nog niet dat Leo een dubbelrol had). Hij kon fantastisch twee verschillende karakters spelen!
Wat ik grappig vond, was dat Louis Phillipe sloeg (hij slaat zichzelf, eigenlijk ).
Deze film is zeker een 4,5* waard!

avatar van Heleentje

Heleentje

Erg leuke film. Je kunt je erg goed inleven in King Louis en Philippe. Ik vind dat Leonardo DiCaprio weer geweldig acteerwerk neerzet, aangezien hij die twee rollen heel verschillend en allebei heel goed neerzet. Super gedaan. Het verhaal zelf is ook erg goed.

avatar van swrene

swrene

verrassend leuke film. Na deze film gezien te hebben is mijn mening over Leonardo di Caprio in positieve zin bijgesteld. Ook gerard depardieu speelde weer een geweldige rol. Al met al een zeer vermakelijke film om te kijken.

avatar van ikk

ikk

Omdat ik na 'Titanic' te hebben gezien, wel eens een andere film wilde zien waarin Leonardo DiCaprio speelde, besloot ik om The Man In The Iron Mask te bekijken.

Ik vind dat Leonardo hier bewijst dat hij verschillende rollen aankan, zelfs meerdere in 1 film.

Een mooi verhaal en goed acteerwerk.

Een 4*

avatar van kimmieyy

kimmieyy

niet veel commentaar:

Ik vind het gewoon een super mooie film.

En vooral Leonardo acteert supergoed

*4,5

avatar van Larien

Larien

Absoluut geen Leonardo fan, laat dat duidelijk zijn. Maar een film waarin de sfeer me enorm aantrekt. Wel overduidelijke fan van The Three Musketeers. Malkovich, Byrne, Irons en Depardieu zetten hier dan ook een knap stukje acteerwerk neer!

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Pseudo historisch fresco (als je het tenminste zo kan noemen), dat stinkt en rammelt langs alle kanten. Een waardige literatuuradaptatie ('The Man in the Iron Mask' is in feite het derde deel in het boek 'The Vicomte de Bragelonne' van Dumas) had dit dan ook nooit kunnen worden, daarvoor is deze prent simpelweg té geromantiseerd en zelden gevormd naar de typische sfeer van een Dumas. Bovendien neemt 'The Man in the Iron Mask' zich nét iets te serieus om amusant te worden, waardoor enkel de verschijning van een halfbakken Chewbacca op wat gegniffel kan rekenen.

avatar van Princ3sss

Princ3sss

Materny schreef:

Lekkere feel-good movie die op geen enkel moment verveelt.

Ik heb zelden een film meegemaakt waarbij zowat de hele cast uitstekend presteert.

Malkovich is altijd al geniaal geweest & het zelfde geld voor Irons maar ook Byrne laat zich van zijn beste kant zien.

Dicaprio vindt ik gewoon super doordat hij 2 verschillende persoonlijkheden sterk neerzet.

Als je in de ogen kijkt van Louis & Phillipe dan zie je echt 2 verschillende mensen.

Maar buiten de acteurs, een verhaal dat al vele malen is verfilmd is nu toch weer uitgewerkt tot een soepel lopend verhaal met de nodige humor tussendoor.

Goede film

Ben ik helemaal mee eens

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

een leuke film met genoeg actie en spanning. Er word goed geacteerd. Ik vind het geen top-film maar zeker de moeite waard!

3.5 sterren.

avatar van Lad

Lad

4 sterren omdat het een goed, neergezette film is.

avatar van myscoi

myscoi

Goed geacteerd, verder een te simpele voorspelbare film.

"Goede Cast"

avatar van The Oceanic Six

Aardig goede film met een goed acterende cast, vlot lopend verhaal en genoeg boeiende actie of avonturenmomenten. De film is geen topper, daarvoor is ie soms te langdradig, maar hij boeit zeker.

avatar van wwelover

wwelover

Zeer vermakelijke film. Goed verhaal. Spannend en ook zo nu en dan geinig.

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Redelijk amusante film, duurde wel tergend lang, maar afgezien van dat best te pruimen. Soms grappige stukjes.

2,5 sterren.

avatar van abasinp

abasinp

een mooie film met top acteurwerk vooral byrne, ik kreeg echt sympathie met hem, de rest van de cast deed het ook goed.

De soundtrack was ook mooi.

topper

avatar van frisotj

frisotj

vin ik een goeie film .. ik vond da masker vroeger altijd eng:P

avatar van film_kaza

film_kaza

Een film die eigenlijk alles wel heeft. Het heeft verzorgde muziek (muziek bij het einde van de film was erg mooi), paar actiescenes, grappige momenten, en een goeie cast.

Nadeel: het verhaalt was wat voorspelbaar, maar dat maakte niks uit.

avatar van G to the J

G to the J

Princ3sss schreef:

Ben ik helemaal mee eens

Ik ben er ook mee eens =P

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Verhaal is wat zwak en oninteressant maar acteerwerk is erg goed.

avatar van bild

bild

Voorspelbaar avonturenfilmpje die niet echt weet te boeien. Het wordt nooit echt spannend, en is veel te geromaniseerd. Kan goed geloven dat de bioscoopzaal vol koppeltjes zat toen der tijd. Ook is de film te langdradig.

avatar van charmed one

charmed one

ik vind dit een geweldige film. wat heb ik deze al vaak gezien. maar hij blijft goed. hij is ook erg grappig, ik vind portos zo grappig.

avatar van Vascago

Vascago

Gewoon heerlijk pretentieloos vermaak. Lekker languit op de bank met een flesje grolsch. Gewoon genieten.

avatar van Tranceke

Tranceke

Mooi... meer woorden niet voor nodig

avatar van mnrk

mnrk

Een prima film met een nog beter gezelschap van acteurs.

Het verhaal is prima en de vaart zit er goed in, ook de gehele aankleding van de film is zeer goed en verzorgd.

Ook de muziek in de film brengt wat extra's....

En natuurlijk de held van de film is Gerard Depardieu

avatar van Lennert

Lennert

Vermakelijk, maar met slechts drie goede acteurs (Depardieu, Byrne en vanzelfsprekend de immer fenomenale Irons) kun je een film ook niet echt goed noemen. De film is daarnaast afgezien van enkele seksueel getinte grappen ongelooflijk braaf: vooral afgedekt naakt en tijdens de actiescenes valt het pijnlijk op dat er geen bloed te bekennen is (ja, op enkele strepen op wangen na). Het maakt de film net teveel een opsomming van scenes die uitstekend zullen werken voor een jong publiek, terwijl het hele verhaal juist veel beter uit zou komen met een grauwere achtergrond en realistische, bloederige actie.

En er zitten een hoop acteurs tussen die echt een wanprestatie leveren: allereerst Malkovich. Ik weet dat hij in staat is tot goed werk, maar hier levert hij zijn zinnen uitzonderlijk matig. Dan DiCaprio, die geen moment als een echte slechte heerser over komt. En Judith Godrèche, die voor mooi moest doorgaan, ergert alleen maar met haar afgrijselijke accent.

Maar goed, alles bij elkaar valt het nergens echt stil en zijn de scenes tussen de musketiers zelf erg plezant (helemaal het moment dat Porthos zelfmoord wil plegen). Ik blijf er echter blij dat deze film veel beter gewerkt had als men voor een meer duistere benadering was gegaan. Dat, en een soundtrack die niet de hele tijd zo ongepast ingezet wordt.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Echt een leuke film. Ten eerste is de setting heel mooi weergegeven. Je ziet schitterende beelden uit de oude tijd. Daarnaast vond ik het acteerwerk heel sterk Heel knap hoe diCaprio zo overtuigend het verschil kon laten zien tussen de goede en de slechte broer. Zelfs zijn mimiek zag je veranderen. Gerard Depardieu zorgde voor de humor en hij deed dat echt weergaloos. Vooral de 'zelfmoorscène" vond ik erg grappig.

avatar van booyo

booyo

Geen topper maar wel degelijk een erg vermakelijke film. Wordt goed geacteerd, met name John Malkovich en Leonardo di Caprio zetten een dijk van een rol neer. Zoals velen al eerder vermelden vind ook ik het knap hoe diCaprio zo'n verschil in de twee rollen weet neer te zetten. Ja, mooie film.

avatar van Thorongil

Thorongil

Topcast met namen als DiCaprio, Malkovich, Dépardieu en Jeremy Irons. Vooral DiCaprio speelde zijn dubbelrol subliem. Mooie decors, muziek, het ziet er allemaal echt 17e eeuws Frankrijk uit. De actie is echter soms wat ongeloofwaardig, zoals wanneer ze allen op de vijand afstormen en allemaal de kogels ontwijken op de één of andere manier.
De beste verfilming van een Drie Musketier verhaal dat ik tot nu toe al heb gezien, een vermakelijke Swashbuckler die leuk om te zien blijft.

avatar van sofripa

sofripa

Lekker filmpje. Beetje ouwe jongens krentebrood. Beetje overacting van Depardieu maar wel heerlijk popcorn vermaak. Aanrader voor een druilerige weekend middag.