• 9.218.609 stemmen

The Man in the Iron Mask (1998)

Actie / Avontuur | 132 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Randall Wallace

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, John Malkovich en Gérard Depardieu

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 26 maart 1998

Plot The Man in the Iron Mask

"For the honor of a king. And the destiny of a country. All for one."

In 1638 geeft Koningin Anne van Frankrijk geboorte aan een jongen die de troon zal erven. Maar wat maar een paar mensen weten is dat er 20 minuten later een tweelingbroer geboren werd. 22 jaar later regeert Koning Lodewijk de 14e Frankrijk met harde hand. Het volk werkt hard en hij profiteert daarvan. De koning wordt verliefd op de jonge Christine die echter al uitgehuwelijkt is aan Raoul, de zoon van één van de Musketiers. De koning stuurt Raoul naar het front om te vechten zodat hij daarna alle tijd heeft om Christine het hof te maken. Raoul sneuvelt tijdens de oorlog en de Musketiers willen wraak. En dan komt de man die al een hele lange tijd in de koningskerkers zit met een ijzeren masker op goed van pas.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Jordy

Jordy

Kan het me niet zo heel goed meer herinneren, deze film heeft blijkbaar niet zoveel indruk op me gemaakt. Ik vond 'm niet echt bijzonder, dit soort ridder-films is ook niet echt mijn favoriete genre. Ik weet nog wel dat ik Leo erg irritant en misplaatst vond. 2 en een halve ster.

avatar van Etienne U

Etienne U

Echt weer een film voor mij leuke zwaart gevechten en tja leo zat er wel (helaas) in. 3 sterren

avatar van neo

neo

ondanks de rol van leo,vond ik het nog wel een goeie film.

avatar van Blindfold

Blindfold

Het was wel cool om de oude musketiers te zien, maar DiCaprio was best beuh.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

gewoon een aardige actie film, de drie musketiers vind ik wel leuk, maar onze leo mag dan wel wegblijven... mooie omgeving en decors, ik geef de film 3 sterren.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Stomme en saaie film.

Een halve ster voor de moeite.

avatar van kid

kid

ik vind de film echt te gek en vooral gabriel byrne maar de leo hadden ze voor mij wel mogen vervangen.....door brat pitt bv.ik kijk er zoveel naar als ik kan hij krijgt van mij 5 sterren(vooral voor d'artagnan)

avatar van tom

tom

vliegtuig te overdreven, kid te extreem.

2,5 sterren vind ik genoeg voor deze film waar idd DiCaprio wel mocht wegblijven.

avatar van Eef

Eef

Ik ben het het meest met kid eens, kvond ut een heel goeie film! Normaal houw ik nie egt van ridderfilms enz. maar deze vond ik super! Goed verhaal, goede spelers (leo deed het ook wel goed, vind ik)dus **** sterren.

avatar van FisherKing

FisherKing

John Malkovich is goed : die Leonardo nooit behalve in Gilbert Grape waar hij zichzelf speelt

avatar van darkcity

darkcity

Echt heel erg saai ! De acteurs zijn erg saai, het verhaal boeit niet. BAH ! 1* voor de mooie kostuums en mooie omgevingen.

avatar van gremlin gizmo

gremlin gizmo

klote film

avatar van gotti

Sterke cast met vooral Malkovich (ga deze man steeds meer waarderen) en een goeie dubbelrol van DiCaprio. Verhaal was erg vermakelijk en redelijk uitgewerkt. 3,5*

avatar van Purmerend

Purmerend

Wel een aardige film!

Vooral dat stukje dat Porthos zelfmoord (door ophanging) wil doen en dat dan de (voorgezaagde balk) waar die aan hangt doorknakt. Dat had een andere ridder gedaan, dus leefde hij nog.

avatar van eerdekes

eerdekes

Bij herziening verhogen naar 4*

Best goede film

avatar van tess

tess

Aardig filmpje. Leo doet het op zich wel aardig (is absoluut geen topacteur!). De andere zijn ook wel goed. Maar als ik het afreken op het musketeergehalte (waar het in feite niet om draaide, maar ja) is het toch niet de beste film. Maar verder een leuk verhaaltje met de nodige dramatische scenes. Moet je echt in de bui voor zijn.... 2.5 ster

avatar van tess

tess

Deed Jeremy Irons (Aramis) niet ook de stem van Scar in The Lion King. Ik geloof het wel. Ik herkende zijn stem in de film en ik geloof dat hij dat was, ja toch?

Yup.

Anne_Girl

Ik ben het met de meesten van jullie niet eens! Dit vond ik namelijk een fantastische film! Goed verhaal, veel spanning, romantiek en geschiedenis. DiCaprio speelde zijn twee totaal verschillende personages perfect net als de andere acteurs.

Prachtige muziek overigens!

Anne_Girl

Ik begrijp niet dat deze film lager scoort dan zoveel suffe komedies....

Anne_Girl

Vrijdag op tv! Ik zou zeggen: ALS JE TIJD HEBT, GA HEM KIJKEN!!!! Het is echt een goeie film. (bijna) iedereen hier zeikt hem af, maar goed smaken verschillen hè Ik raad hem zeker aan!

avatar van scorsese

Anne_Girl schreef:

Hij is zeker meer waard dan een gemiddeld 2.75. Maar volgens mij ben je een beetje bevooroordeeld als ik naar je top tien films kijk. Er staan er maar liefst 3 in met Leonardo DiCaprio!!!

avatar van La dormeuse

La dormeuse

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze film gezien heb, maar ik vond het een erg leuke film. Goede sfeer, en als ik het me goed herinner speelt Leonardo DiCaprio niet eens zo slecht. Verder zaten er een aantal vermakelijke stukjes in. 3 sterren.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Zag net de films die vandaag op TV zijn en viel me op dat deze in vergelijking met andere films wel heel weinig punten heeft, normaal haat ik het maar ga mijn stem toch maar iets verhogen voor het gemiddelde.

avatar van evervaet

evervaet

Vrijdag avond gekeken en ik kon met moeite mijn ogen open houden. Leuk verhaal, goede acteurs en mooie costuums, maar ondanks dit alles verreweg van boeiend. 3 * max.....

scorsese schreef:

Ja het klopt inderdaad dat er 3 films in staan waar DiCaprio in zit. Dat is niet zo omdat ik zo'n mega fan van hem ben en dat ik al de films waar hij in zit goed vind. Nee, dat is niet zo. Het is zo dat ik in mijn leven heel weinig films heb gezien en me er eigenlijk nooit ingeïnteresseerd heb. Later begon ik het leuker te vinden toen ik onder andere the man in the iron mask had gezien. Omdat ik DiCaprio een hele leuke acteur vond/vind, wilde ik meer films zien waarin hij speelde. Ik heb dus veel films van hem gezien, vandaar dat er ook veel van hem in mijn top 10 staan. Hoe meer films ik nog in mijn leven zal kijken, hoe minder er van DiCaprio in zullen staan

Anne_Girl

Nou hier scroort die film pokke slecht maar wat kan het mij eigenlijk schelen??? IEDEREEN in mijn omgeving vond het een onwijs goeie film en bij mij blijft ie lekker op 1 staan. en wat jullie ervan vinden zal mij een worst wezen gnagnagna. zo.

avatar van Vera

Vera

En daar ben ik het dus ok lekker mee eens Was goeie film, mooi verhaal, goed gespeelt jep 5 **

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vond hem ook best goed. Niet overweldigend goed, maar gewoon gemiddeld.

3 sterren.

avatar van TheOne

TheOne

DiCaprio vond ik niks, maar Jeremy Irons, Gerard Depardiue, Gabriel Byrne en John Malkovich redden de film.