Genre: Avontuur / Drama
Met onder meer: Rhiannon Leigh Wryn, Joely Richardson en Timothy Hutton
Gesproken taal: Spaans en Engels
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Last Mimzy
"The future is trying to tell us something."
Twee kinderen vinden een doos met bijzonder speelgoed. Het speelgoed blijkt magische krachten te hebben, dat aan de kinderen wordt doorgegeven. Als hun ouders en omgeving dat ontdekken blijkt het te laat en de kinderen lijken gevangen in een andere wereld.
Jo Wilder
Sheila Broadman
Teacher in Meadow
Harry

Jazzthieve
Trailertje, ziet er wel leuk uit:

RoOsJ_LoVe
lijkt me een geweldige film
maar weet iemand wanneer hij in nederland uitkomt?

Jazzthieve
De release voor België is ongeveer midden april, dus voor Nederland zal dat niet veel verschillen.

newG
Geniaal filmconsept. Lijkt me echt een topper te worden.
2007 is echt het filmjaar van de hoge verwachtingen...

Lord@ragorn
Ik heb zojuist de trailer gezien en die sprak me wel aan. Maar na het lezen van het verhaaltje hierboven, lijkt het me meer een familie-film en dat is niet zo mijn ding. Ik hou hem wel in de gaten.

First Angelus
Een familie sf-verhaal dat zo uit de Disneystal zou kunnen komen. Ik denk dat het zo het beste kan omschreven worden.
Waar het in deze film om draait, is het ontroeren van het publiek door te spelen op de gevoelstisgste snaar die de mensheid kent: kleine kinderen.
Broer en zus "spring-in-het-veld" krijgen dan ook na een korte introductie meteen vrij spel om te doen wat ze willen met de doos die ze op het strand vinden en diens inhoud. Nu ja, 'doen wat ze willen', daar hoort een serieuze korrel zout bij.
De onschuldigheid van Emma, het meisje, doet denken aan het hoofdrolspeelstertje in "El Laberinto Del Fauno" en oudere broer Noah lijkt wel veel op het cliché protectieve broertje.
Maar die combinatie vertedert de harten, omdat zij in hun onschuld op zoek gaan naar datgene wat Mimzy hun influistert.
Toch blijft deze film maar steken op een middelmatig niveau door een middelmatig acteren, de typische camerashots die je in sf-films kunt verwachten en die cliché verhaallijn van 'save the world'.
Die verhaallijn zou nu geen kwaad kunnen als het op een manier zou aangebracht worden op een onconventionele manier of zelfs op een chronologische juist geordende volgorde. Toch moest men de gemakkelijke weg nemen en het publiek (en mij) proberen te bespelen op een manier dat al duizendmaal is gebruikt geweest.
Een middelmatig acteren kun je trouwens ook niet anders verwachten, juist doordat je met zo'n jonge acteurs moet werken. Ik baalde van het kleine meisje (de nieuwe Dakota Fanning, perhaps?), maar moet toegeven dat jonge knaap Chris O'neil het wel voortreffelijk deed. Geen van de volwassen acteurs kon eigenlijk het geheel de hoogte inspelen, zelfs Michael Clarke Duncan niet.
En dat camerawerk, sja, dat is ook zo typisch. Voorbeeld: het 'van beneden naar boven'-shot wanneer de kinderen telkens iets vinden. Niets vernieuwend dus.
Desalniettemin is de film wel entertainend en semi-onderhoudend. Aanrader bij een filmavond waar je wilt ontspannen en weinig wilt nadenken.

Theatertje
Ontroerende SF-film. Blijft niet lang in je hoofd zitten, maar vergeten zul je het nooit. 3 sterren.

Mineworker
Mwweeeh.. het lijkt mij 'n rip-off van Jumanji.. titels rijmen zelfs.
Ik ga 'm zo kijken..

ericsan
Heb em zojuist gezien, en ik vond het een toppertje
een aanrader voor jong en oud.

ex_uva
De film is niet onaardig. Als je hem leuk vindt, moet je Zathura ook zien. Helaas is Last Mimzy een verhaal dat heel snel tot een einde moest worden gebracht. Een beetje meer diepgang is wenselijk. De laatste tien minuten gebeurt ALLES wat er maar gebeuren kan. En dan volgt in een kleine twee minuten nog een complete uitleg van WAAROM alles loopt zoals het loopt.
Kortom: aan de afwikkeling van het verhaal had nog wel gesleuteld mogen worden.

dusp2k
Ben zeer verrast door deze film! Als je van astronomie e.d. houdt, moet je deze zeker kijken. Mooie beelden, mooi verhaal.
4 ****

balosa
hij viel me toch wat tegen, vooral ook wat ex_uva zegt, de film wordt op het einde afgeraffeld, verder komt het me allemaal wat te braaf over, ik mis een goede verhaallijn, best jammer want er had meer ingezeten 3*

fkoster
leuke film voor een ongedwongen avondje fantasie.
Verwacht vooral geen hoogstaand film en acteer werk, maar is absoluut het uitkijken waard. Je zou verwachten dat het veel weg heeft van Jumanji, maar na het kijken is er geen enkele link te bedenken.
Film bouwt langzaam op en wordt aan het einde wat snel afgedaan. het einde had dus iets uitgebreider gemogen.
3.5 * van mij =]

Natas04
Goede film, ik was geboeid van t begin tot t eind, wat ik helemaal niet verwacht had.
Dacht dat t een soort sprookjesachtige familiefilm was maar hij was zeker een stuk spannender dan dat, en dus zeer verrassend.
Ik heb hem met plezier gekeken.

tjebbev
Leuke film. met plezier naar zitten kijken

Nét gezien!
In een eerdere reactie werd vergeleken met Jumanji: dat vind ik
totaal niet! De eerste 20 minuten vond ik wat saai, best wel traag
ook. Maar na een uur kijken is de film wel aardig. Volgens mij
beetje Low Budget film. Ze hadden wel meer met het verhaal
kunnen doen, en ook bepaalde dingen kon wel beter worden
uitgewerkt. Ook de spanning had van mij wel veel hoger gekunt.
Acteren vond ik goed!

maddux
Geinige film,alleen zoals al eerder gezegd, is het op het eind afgeraffeld. krijgt 3*

karamanoglu
Lijkt wel kinderversie van "The Matrix" .... Voor de rest is het wel een vermakelijke film, maar geen toppertje...

kleez
Lijkt wel kinderversie van "The Matrix"
Hmm, volgens heb jij een andere versie van The Mimzy gezien als
mij

Zuzuu
Film begon wel leuk, maar na een half uur werd het niets meer dan puur science fiction for kids.
*1,5*

karamanoglu
Hmm, volgens heb jij een andere versie van The Mimzy gezien als
mij
Dat kan dan moet je maar de" The Mimzy "zien, wou je zo graag reageren op mijn bericht.. Ik hoop dat je blij ben geworden, zo niet dan heb je pech!

kleez
je hoeft je niet persoonlijk aangesproken te voelen hoor! :S
Maar je hebt het over een kinderversie van the matrix! Nou sorry,
maar ik zie totaal het verband niet tussen the matrix en deze verhaal!
Dat je hem vergelijkt met Jumanji kan ik me dan nog iets in vinden,
maar the matrix?!

raza1
Ik snap dat de trailer er leuk uit ziet; daar hebben ze alle mooie science fiction momenten in gezet, maar verwacht niet veel meer van deze momenten. (desondanks mooi gemaakt)
Vind het meer een kinderfilm. Volwassenen zullen het te fictief met te veel kind-hoofdrollen. 2*

Raffael77
Gewoon een leuke film. Wel meer voor kinderen maar ook goed voor de hele family. SF met fantasie is prima te doen. Totaal niets met Matrix te maken. Ook geen Jumanji iets. Gewoon orgineel gedaan. Kijk ook naar Bridge To Terabithia als je deze film leuk vind. Is ook een prachtige film.

Oor Tje
Film zojuist gezien. Eigenlijk kan ik me goed vinden in wat Raffael77 zegt. Heb me geen moment hoeven vervelen. Vond de soundtrack "Hello (I Love You)" van ROGER WATERS een verrassing. Rhiannon Leigh Wryn zingt het refrein mee met Waters.

Dietje
Je moet er van houden maar niet onaardig.
De film zou zonder problemen in 30 minuten klaar kunnen zijn gezien de laatste 10 minuten het hele plot verklaren.
2.5 *

theresia
Ik vond er geen fl*kker aan.. sorry dat k het zo moet zeggen.. maar aan de beoordeling te zien, dacht ik goh... Maar er komt helemaaaaaaaaal niks in voor dat ik dacht van, wow!!! deze is 3.5 ster waard... het had zeker een goeie film kunnen worden. maar goed.. ieder zijn eigen smaak...
van mij 1ster voor de vliegende steentjes

Netflix schrapt vierde seizoen 'Heartstopper, maar komt wel met speelfilm

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

The Way
Drama, 2010