• 9.218.737 stemmen

Turistas (2006)

Horror / Mystery | 93 minuten / 96 minuten (unrated)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 93 minuten / 96 minuten (unrated)

Alternatieve titel: Paradise Lost

Geregisseerd door: John Stockwell

Met onder meer: Josh Duhamel, Melissa George en Olivia Wilde

Gesproken taal: Engels, Frans en Portugees

Plot Turistas

"There are some places tourists should never go"

Drie backpackers reizen feestend door Brazilië. Wanneer ze door een busongeluk op een afgelegen plek stranden, moeten ze te voet verder door de Braziliaanse jungle. Dan ontdekken ze een bar waar ontvoering, drugs en moord aan de orde van de dag zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van iggybiggie

iggybiggie

De eerste tien minuten zit je je dood te ergeren aan de irritante want volledig eendimensionale personages, zoals zo vaak in dit soort films (Severence is daar ook een goed voorbeeld van). Gelukkig is er daarna nog wel een en ander te pruimen, maar hij viel me toch wat tegen. Een krappe 2,5.

Gruwelen in de jungle? Pak liever The Ruins. En voor echte narigheid in dit genre checkt men natuurlijk Wolf Creek.

avatar van de grafhond

de grafhond

Vond deze te weinig hebben. Te weinig waar de filmhoes op titelt. Slechts een keer leuk in beeld gebracht. Verder leuke tieten, maar dat was het dan weer wel!

avatar van guylopez93

guylopez93

zeer geslaagde horror film

avatar van Baldur

Baldur

Goede horror/thriller. Het verhaal is nogal standaard met wéér een groep jongeren, maar met de sfeer (de locaties dragen hier voor een groot deel aan bij) in de film is niets mis.

avatar van Tommeh

Tommeh

Redelijk filmpje, met genoeg elementen voor een degelijke horror: beetje gore, groepje onwetenden, enge jungle (inclusief verlaten huis), geflipte badguy en een gezonde dosis spanning. Visueel is het niet onaardig (alleen iets teveel onderwater shots) en er hangt vanaf het begin een onheilspellend sfeertje. Het verhaal stelt alleen te weinig voor en niet alle karakters zijn even boeiend. Jammer dat de film niet eindigde in de grot, maar dat er weer een cheesy hollywood einde aangeplakt moest worden.

avatar van Ralf81

Ralf81

Boeikens schreef:

Negatief punt was dat redelijk wat scènes te donker waren.

Inderdaad, hier heb ik me ook aan gestoord, met name tijdens de (overigens prachtige) claustrofobische onderwaterachtervolging. Vaak moeilijk te zien wie nu wat overkomt.

Verder vond ik Turistas een geslaagde horrorfilm, die me erg heeft weten te boeien! Het verhaal is ook best realistisch en niet ver gezocht; het overvallen en ontvoeren van rijke toeristen is aan de orde van de dag in armere delen van de wereld, zo ook in Zuid-Amerika. Gelukkig (nog) niet om motieven als waar het in deze film om draait, maar het gegeven dat het gebeurt is erg beangstigend. Ik reis zelf ook graag en moet er niet aan denken dat me dit overkomt!

Turistas wist een ijzersterke sfeer te creëren en deze gedurende de hele speelduur te behouden, en ik mag dan graag weer eens een aantal sterretjes uitdelen!

avatar van aerts007

aerts007

Baldur schreef:

U neemt de woorden uit m'n mond, dank hiervoor.

avatar van TimF

TimF

4 sterren zeker waard!

Vermakelijk, spannend, grappig, mooi in beeld gebracht.

Minpuntjes heeft iedere film, maar deze heeft óók alle pluspunten die een film behoort te hebben.

avatar van TimF

TimF

Na 2e keer kijken toch terug naar 3 sterren..

avatar van mikey

mikey

Nog meer 'realistische' horror uit localonia met uiteraard tot gevolg: nightmare vacation en gebasseerd op een urban legend. Ik zei wel realistisch maar dat woord wordt hier (op MM) vaak opgevat als veel martelingen en ondraaglijke beelden. Dat valt hier wel mee. Wat wel: spannende achtervolgingen, een naar concept en af en toe een prettige 'plottwist'.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Hier had ik toch iets meer van verwacht, en had ook zeker wat meer in gezeten.

Het concept, dan wel iets anders dan gewoonlijk, is redelijk standaard maar vermakelijk. Er zaten zeker een paar leuke gore acties in, maar de film komt simpelweg te laat op gang en word nergens echt spannend. Als de film wat eerder op gang kwam had er een leuke spanningsopbouw ingegooid kunnen worden en had de 'horror' ook wat langer geduurd. Nu kwam het pas richting het einde en was het pats-boem even snel weer voorbij.

Ook merk je duidelijk dat het van de hand van John Stockwell is en leek het vaak alsof hij niet meer zeker wist of hij nou met een horrorfilm bezig was of een nieuwe into the blue of blue crush. Tuurlijk, de onderwaterbeelden zijn mooi, maar het kan ook too much zijn, als de film daar niet op gefocust hoort te zijn.

Vermakelijk voor een keertje, maar had stukken beter gekund.

was precies wat ik ervan verwachte,

en ik moet zeggen dat ik toch wel hoge eisen stel.

vond evenwicht tussen gewoon leuke film en horrorfilm wel leuk.

onderwaterbeelden zijn prachtig.

enkel het einde vond ik wat balen,

toch kon het de rest van de film niet verdwazen.

avatar van domkey

domkey

Brazilië,..The place to be!

avatar van brielen

brielen

Prima horrorfilm!3.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Geen geweldige horrorfilm, film kon mijn aandacht niet houden.

+Zeer mooie landschappen

-Sommige scènes waren te langdradig en saai (bv. De scène waarin de 3 overlevenden vluchten door te zwemmen in het water~~30 seconden duiken~~10 seconden boven water ademen~~30 seconden duiken~~.... Veel te langdradig( dit duurde minstens 5 minuten en telkens opnieuw hetzelfde!)
-Soms kon je bijna niets zien, omdat het beeld te donker was

Score: 2,5*

avatar van vantje

vantje

De verwachtingen waren aanvankelijk vrij laag, maar de film bleek toch beter dan de doorsnee horror. Ik heb er in ieder geval van genoten.

avatar van soom

soom

Afgezien van vooral de momenten dat ze onder water zitten , vond ik het maar een beetje half lauw, en echt veel te ziek voor woorden om te zien. Bestaan de dingen zoals het getoond word in de film soms echt?

Nah, denk van niet, eerlijk gezegd, maar ik kan me ook altijd wel vergissen. Want zo'n wereldwijs en slim meisje ben ik nu eenmaal niet, ik doe stomme dingen, en ik blijf stomme dingen doen, daar ben ik gewoon Soo-Mi voor waarschijnlijk.

Niemand sprong eruit, zoals bij the Texas Chainsaw Massacre duidelijk wel het geval was, en zoals gezegd, wel een beetje erg ziek wat mij betreft. Enkel de spanningsboog en de scene die ik aanhaalde tussen spoilers, vond ik echt de moeite waard, voor de rest eigenlijk niet zo heel veel bijzonders. 2,5*, dat wel, maar meer is het echt niet.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

de film viel wel mee, ik heb hem uitgekeken.Hij kon me ook wel vermaken tot op een bepaald punt dan wel.

avatar van Rufio

Rufio

Geen moment verveeld, mede door de aanwezigheid van Olivia Wilde .

avatar van maurice74

maurice74

Komt erg langzaam op gang.

avatar van R0b3rT

R0b3rT

Ik heb me prima vermaakt, apart verhaal in het mooie Brasilia.

De "rap" muziek in het begin vd film was erg irritant...

Lekkere kontjes vd Amerikaanse meiden vergoeden dit weer in de film...

Verder mooie plaatjes van Brasilia, een vrolijke bedoeling op het strand en daarna begint de ellende natuurlijk hehe

Zeker de moeite waard om te kijken!

avatar van NormanBates

NormanBates

Verrassend goede horror, prima gefilmd, spannend, zakte op het laatst wat in maar verder voldoende voor anderhalf uur kijkplezier.

avatar van Elineloves

Elineloves

'' "Bussie!" You suck at driving buses! You should do something else. Pick bananas or something. ''

Mijn eerste gedachte bij het zien en lezen van Turistas dacht ik: ''Hostel goes exotic? Toch maar een kansje geven!''

Ik heb niets met de standaard Amerikaanse backpackers. Vooral in films worden ze zo vreselijk oppervlakkig en respectloos neergezet. Mooie, bevallige tienermeiden (lekker maan, Melissa George en Olivia Wilde, yum!) en lompe boerenpummels. Geweldig om die kennis te laten maken met elkaar. Dat ze helaas door toeval stranden op een prachtig verlaten eiland, waar hier en daar wat psychopaten blijken te zitten, hadden ze zelf nooit durven verwachten.

De makers moeten gedacht hebben: We maken de personages niet alleen irritant, we typecasten ze ook nog eens als allerlei verschillende nationaliteiten om het net nog even wat vervelender te maken door alle accenten. Zo zien we Zweden, Engelsen, Australiërs en nog wat Amerikanen. ''Aai laf yu America!'' ''I love you too Brasil!'' Nou nou, wat een lol hebben ze samen. Oké, genoeg over de oppervlakkigheid van de personages, anders blijf ik bezig.

Denk even terug aan de scène waar de eerste slachtoffers ontvoerd werden. Direct schoot ''Apocalypto'' in mijn hoofd. Beetje gejat? Vast wel. Laat het kat- en muisspelletje beginnen.

Het zou expliciete horror moeten zijn. Echt boeien doet het niet, maar slecht is het ook niet te noemen. De film moet het vooral hebben van het ''Braziliaanse verhaal''. De cultuurbotsingen zijn al vrij snel te zien, en de problemen stapelen zich op. Je kent de taal niet, je weet weinig tot niets over de cultuur.. probeer dan maar eens hulp te zoeken.

Er wordt gepoogd een duidelijke maatschappijkritische boodschap uit te dragen. Het is krom, dat moet ik toegeven. Je merkt dat dr. Zamora helemaal niet probeert om rechtvaardigheid te creëren door zieke kinderen organen te geven van domme toeristen, waardoor je misschien ergens nog begrip voor deze schurk zou krijgen.. maar daar wordt in gefaald op het moment dat de satéprikker in beeld komt.

Toch is het niet helemaal slecht. De oppervlakkige personages zijn wel érg fijn om naar te kijken, zolang ze zwijgen. Mooie lijven, mooie beelden van Brazilie. Soms prachtige kleurrijke shots, en dan als afwisseling grauwe, onheilspellende kleuren en locaties. Met name de onderwaterscènes zijn mooi om te zien. Zo nu en dan hangt er een creepy sfeertje. Eng is misschien het verkeerde woord, maar je voelt wel dat er iets gaat gebeuren. Onheilspellend. De gewelddadige scènes zijn vrij plastisch, en dat is ook wel eens leuk voor een keertje.

Ik ga toch voor de voldoende. Nipte 3.0*

avatar van louisvf

louisvf

Niets noemswaardig.

Zwak tot zeer zwak.

avatar van helleke

helleke

Redelijk onderhoudend filmke die zeker niet tegen stak.

Geen topper, maar wel eens leuk om te bekijken.

Veel horror vond ik er wel niet aan (en maar goed ook).

3 sterren.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Tja, vond dit een net-niet film.

Net niet spannend genoeg, net niet gruwelijk genoeg, net niet ziek genoeg, booswicht dat ook net niet eng genoeg was, enz...

Vond het begin van de film nog het sterkst. Zeker meteen nadat het groepje beroofd wordt en op blote voetjes het dorpje binnendringt. Je voelt dan de vijandigheid die bij het minste kan escaleren. Jammer genoeg gaat het nadien bergaf. Enorme clichépersonages ook. Na tien minuten kon je al zeggen wie ging sterven en wie ging overleven. Mooie onderwaterfotografie, dat wel, alleen jammer dat dit de zichtbaarheid niet ten goede kwam. Die prima locatie wordt verder te weinig uitgebuit, had veel spannender gekund.

Nou ja, onderhoudend en goed voor één keer.

avatar van MirzaBabar

MirzaBabar

Een horror is dit zeker niet. Het begin heeft me zelfs wat verveeld maar naarmate de film vordert begint het een leuker filmpje te worden

3.0

avatar van sander.h

sander.h

Een krappe voldoende, voornamelijk door de prachtige locaties en de claustrofobische onderwaterscenes.

Het verhaaltje stelt niet zo heel veel voor, evenals de personages, sowieso wordt de rol van de bad guy al vroeg om zeep geholpen qua geloofwaardigheid door hem nog wat geforceerde aandoende wreedheden te laten plegen. Ik vind dat een vreemde keuze, waarschijnlijk had het de film beter (en zieker) gemaakt als ze die dokter uit overtuiging hadden laten handelen in plaats van hem als een simpele slager af te beelden die alleen zégt dat hij het uit overtuiging doet

Jammer ook dat je bij de eindscene al precies weet hoe die gaat lopen. Het zijn dit soort cliches die de film een hogere voldoende in de weg zitten. Daar kunnen de mooie locaties en het plakkerige sfeertje ook niets meer aan veranderen.

avatar van lauwi_b

lauwi_b

NormanBates schreef:

helemaal mee eens!

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Ik zou deze film met gemak 5 sterren kunnen geven, ware het niet om de donkere scénes waar ik een hekel aan heb.

Wat ik goed vond aan deze film is dat het de aandacht wist vast te houden. Van mooie plaatsen laten zien, tot minder aangename dingen die je liever niet ziet. De film was ook goed gefilmd en goed geacteerd. Had er niet veel van verwacht, maar de film heeft me wel verrast eerlijk gezegd.

Ik geef het een 4 omdat ik het echt jammer vond van die donkere scénes.