• 9.218.841 stemmen

Turistas (2006)

Horror / Mystery | 93 minuten / 96 minuten (unrated)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 93 minuten / 96 minuten (unrated)

Alternatieve titel: Paradise Lost

Geregisseerd door: John Stockwell

Met onder meer: Josh Duhamel, Melissa George en Olivia Wilde

Gesproken taal: Engels, Frans en Portugees

Plot Turistas

"There are some places tourists should never go"

Drie backpackers reizen feestend door Brazilië. Wanneer ze door een busongeluk op een afgelegen plek stranden, moeten ze te voet verder door de Braziliaanse jungle. Dan ontdekken ze een bar waar ontvoering, drugs en moord aan de orde van de dag zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van stan

stan

Vage film

Trailer

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Lijkt me erg leuk, om eerlijk te zijn. Ziet eruit als een vieze horror in die trailer (eerste minuut), net zoals Saw.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

1 December uit in de VS

avatar van edejong

edejong

matthijs_013 schreef:

het lijkt mij méér dan dat, saw hoef ik niet persé te zien, deze spreekt me veel meer aan

avatar van Djistus

Djistus

Vage trailer, kan wel wat worden op zich. Het kan twee kanten op, of ze gaan lekker cliché (met dat huis enzo) of er zit écht wat achter...

avatar van Safri

Safri

Ben toch bang voor dat cliche, maar ben er niet zeker van. Duimen maar...

avatar van Nixon17

Nixon17

matthijs_013 schreef:

Met net zoals Saw word dus bedoel "vieze horror" deze film heeft verder niks met Saw te maken mensen......

avatar van Safri

Safri

Nou, vond het op sommige momenten een beetje diezelfde sfeer uitsralen (in de trailer dan)

avatar van Tweaker02

Tweaker02

Leuke chickies

avatar van dje-em

dje-em

sla deze maar over hoor, het verhaal is ietsjes beter dan Hostel maar er zit werkelijk maar 15 minuten 'martelwerk' in de film en het verhaal is zo slecht in elkaar gezet met plotwendingen die echt onmogelijk zijn

ik geef maar een 2,5 omdat ik anders kwaad op mezelf ben dat ik hier geld aan uit gegeven heb

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Teleurstellende film

Als je het verhaal leest denk je aan een combinatie van Hostel en Saw maar het blijft bij het verhaal.

Turistas is soft, niet eng, niet spannend en bevat slechts 1 echte grove moordscene (die dan wel weer goed in elkaar zit)

Veel scenes zijn ook nog eens vrij donker waardoor je de helft niet ziet.

Verder is het natuurlijk wel een mooie filmlocatie en de shots zien er dan ook mooi uit maar als een film daar om zou draaien kan iedereen een goede film maken

Het acteerwerk is vrij redelijk en de Engelsman steelt de show met zijn one-liners.

Alleen is dit een Horror/Mystery en geen Comedy.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Het sloeg inderdaad nergens op. Hebben ze wel probeert enge scènes te maken, want ik kwam alleen mensen tegen die maar al te graag naakt voor de camera gingen en maar een beetje rondliepen. Het sloeg nergens op. Ik schaam me er voor dat ik deze film heb toegevoegd..

avatar van stan

stan

Vond het wel een aardige film.
Zoals hier al wordt gezegt is de film niet echt eng en echt spannend is de film ook niet..
Helaas want ze hadden hier eigenlijk wel wat moois kunnen maken

1 grove moordscene is niet waar.. Vind er 2 toch wel erg grof
nummer 1: stokje door het oog
nummer 2: Meisje waar al haar ingewanden worden uitgehaald

Al met al aardig grof en wel oke
Beter als Hostel!!!

Ik vond hem goed. Apart sfeertje. Niet erg gunstig voor het Braziliaanse toerisme!!!!

avatar van dvdboer

dvdboer

Ik vond het een goede film.

Lekkere sfeer 3.5 sterren

avatar van eddepett

eddepett

een best aardige film.verhaal heeft mij geboeid.

drie sterren.

avatar van dzeaz

dzeaz

Ik vond hem ook zeker wel te kijken

Een paar gore stukjes erin

Geen topfilm maar als je toch nix ander te doen hebt....

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Redelijk te vertoeven. Grotscene onder water was wel spannend, maar was gewoon te donker..

een wankelende 3

avatar van Jic

Jic

redelijke horror film beetje meer Thriller dan horror.

na een paar schoonheidsfoutjes en een afgeraffeld einde komt hij alsnog op een 6 (3*).

avatar van Snitz129

Snitz129

Aardige film met leuke muziek.

De grotscene aan het einde was zeer aardig. 3*.

Maar dit valt bij mij meer onder thriller dan onder horror.

avatar van fritsy

fritsy

Wat een BOUT film.

avatar van Tunnis

Tunnis

goede triller, absoluut geen horror! zat een stukje in dat een beetje goor was, ma dat maakt het geen horror! spannend verhaal, zaten echt spannende stukken in!

erg vermakelijk, maar geen topper

avatar van Plankje

Plankje

Redelijke film.
Zaten aardige stukjes in en de dames zagen er ook smakelijk uit, in het begin van de film in ieder geval.

Ook de slager scenes zagen er goed uit...
Mijn kinderen willen in ieder geval niet meer op vakantie naar Brazilie.

keurige 3*

avatar van too-sweet

too-sweet

Ik vond het best een redelijke film, maar wat ik heel jammer vond was dat hij soms heel donker was.

Verder was hij wel aardig,niet super spannend,niet extreem bloederig,gewoon een aardige film voor een avondje op de bank.

avatar van Spartaan

Spartaan

Goede film, spannend en vlot.

Hopelijk zullen velen er van leren. Want er zijn nog altijd domme westerlingen die met vakantie gaan naar achterlijke landen en zichzelf daar suf drinken in de hoop dat ze veilig zijn.

avatar van squash2002

squash2002

Vond hem niet echt spannend, zeker teveel donkere stukken in de film, beetje saai verhaal, cliche eind dus zeker geen geweldige film. Leuk voor even tussendoor.

Doktor Bibber scene was wel aardig.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Redelijke horror.

'Turistas' begint zoals elke moderne tienerhorrorfilm begint; een groep vrolijke, jonge mensen genieten van het leven en denken dat hun het beste van het beste te wachten staat. Natuurlijk komt dit anders uit, en met dit in het achterhoofd duren de scènes waarin de hoofdrolspelers vrolijk op het strand huppelen te lang. We kennen het plot, we weten dat er onheil aan komt, waarom ruim een uur lang dans, drugs, alcohol en misverstanden laten zien? Toegegeven; deze scènes bieden een mooi aantal plaatjes en vooral de shots onder water zijn mooi, maar daardoor niet minder langdradig. Zo worden de vrolijke zwemmers elke seconde van alle kanten gefilmd, waardoor elke seconde vier keer langer in beslag neemt. Daarbij is het camerawerk matig. De film zit vol met flitsende beelden waar zo weinig op te zien is dat je geheel uit de film gerukt wordt. Vooral in de laatste scènes moet je opletten wie wat aan heeft wil je de personages uit elkaar houden.

Maar spanning heeft de film wel. In het laatste half uur zit je toch wel geboeid te kijken, ook al is de uitkomst niets verrassend. De personages werden redelijk goed uitgewerkt, maar blijven, zoals dat in horrorfilms eigenlijk altijd is, vooral oppervlakkig reageren. Toch zijn de laatste paar scènes, afgezien van het o zo voorspelbare en matige einde, erg geloofwaardig en bovendien origineel. 'Turistas' is voor een filmavondje met vrienden niet verkeerd, maar als je zelf denkt dat je een goede horror wilt opzetten ben je hier toch echt aan het verkeerde adres.

2.5

avatar van Yvo1983

Yvo1983

Vond hem wel geslaagd! 3.5*

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Best aardige film. Zeker voor eens standaard horror filmpje was dit zeker geen slechte film. Sommige delen van de film (Vooral het eind) waren aan de donkere kant. Toch waren voor mij vooral de scenes in het water spannend en zaten er een paar ranzige stukjes bij. Mijn waardering misschien wat aan de hoge kant, maar ik houd nou eenmaal van dit soort horror films.

avatar van Unicornio

Unicornio

Sommige beschreven deze film even goed of zelfs nog beter dan Hostel. Nou, Hostel vond ik al niet zo geweldig. Dan raad ik iedereen toch beter Saw aan om te kijken.

Het enige stukje wat op horror leek wat dat er een vrouw levend opengesneden werd, organen gestolen werden en dat je nog geen 3 seconden een opengesneden lichaam zag...

en natuurlijk weer, eind goed al goed....