• 9.218.737 stemmen

Turistas (2006)

Horror / Mystery | 93 minuten / 96 minuten (unrated)

Genre: Horror / Mystery

Speelduur: 93 minuten / 96 minuten (unrated)

Alternatieve titel: Paradise Lost

Geregisseerd door: John Stockwell

Met onder meer: Josh Duhamel, Melissa George en Olivia Wilde

Gesproken taal: Engels, Frans en Portugees

Plot Turistas

"There are some places tourists should never go"

Drie backpackers reizen feestend door Brazilië. Wanneer ze door een busongeluk op een afgelegen plek stranden, moeten ze te voet verder door de Braziliaanse jungle. Dan ontdekken ze een bar waar ontvoering, drugs en moord aan de orde van de dag zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Iedereen zijn mening, maar als het grote gros positief stemt en er een paar zijn met een 0,5/1,0 dan denk ik toch hoe bekijken deze stemmers een film? Zijn het vaak dezelfde stemmers die dit ook bij veel andere films doen?.........zou dan voorstellen dat deze niet meer mogen STEMMEN.

avatar van aerts007

aerts007

Voor de liefhebbers van dit genre vind ik dit één van de betere!

avatar van kneuckeretto

kneuckeretto

Ik vond dit echt een goeie film. Heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten. Het was inderdaad ongeveer wel te vergelijken met Hostel maar dan wel een stuk realistischer en beter.

Jan met de pet schreef:

Wat is dat nu weer voor flauwekul. Dus als negen mensen een film een 4,5* geven en één iemand een 0,5*, dan moet die laatste maar verboden worden nog te stemmen?

avatar van dulcinea

dulcinea

Voor mij was dit zeker een geslaagde thriller/horror, de spanning was er, het acteerwerk is (zeker voor een horror) dik in orde en er zit zelfs een deftig verhaaltje in. Meer moet een horror voor mij echt niet zijn, de film heeft m'n aandacht niet verloren.
Ik ben het wel totaal oneens met mensen die dit gaan vergelijken met Hostel, dit is absoluut geen martelfilm, dan moet je elke horror een martelfilm noemen want op een bepaald punt zal iemand wel een gruwelijke dood sterven, dat is toch iets heel anders dan echt martelen. ze worden zelfs verdoofd in deze film, het gaat hem letterlijk om de organen, niet om het moorden of pijn doen van de slachtoffers Ik heb een hekel aan de Saw en Hostel films maar deze vond ik dus wel goed.

avatar van _Daan_

_Daan_

Leuke vlotte film. Niet echt veel bloed. maar tijdens 1 sene moet je wel een sterke maag hebben. verder erg mooi gemaakt.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Zeker een van de leukere films in dit genre ***

avatar van Vader81

Vader81

Ik heb meer gekrtegen dan verwacht van deze film,

Het verhaal op zich is leuk bedacht en zou in werkelijkheid wel eens kunnen gebeuren !

De acteerprestaties waren ook goed, wat heb je meer nodig ?

Halcyon schreef:

De lat ligt nu eenmaal erg hoog en wie korte budgetbeentjes heeft, geraakt daar moeilijk over natuurlijk.

Correctie: Ik lees net dat Turistas een productiebudget had van 10 miljoen dollar, zowat het dubbele van pakweg Hostel.

(Bron: http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=turistas.htm)

avatar van Arabyus

Arabyus

Weinig bijzonder.

avatar van horrorjp

horrorjp

Ach jah wat moet je verwachten van de horror van tegenwoordig. Je kan ze gewoon niet meer zo goed krijgen als de echte 80 slashers.

En deze valt trouwens nog erg mee. De Natuur geeft bij deze film een groot kijkplezier. En de moorden waren ook niet overdreven slecht op 1 na dan Toen dat wijf van de rots afdonderde

horrorjp schreef:

Is nochtans een van de botste scènes uit de film.

avatar van horrorjp

horrorjp

hoe ze daar ligt is inderdaad ook gruwlijk gedaan. Maar hoe ze er af viel was gewoon komedie vond ik

avatar van Boeikens

Boeikens

Goede horrorfilm.

Het verhaal is niet erg origineel, maar toch goed uitgewerkt.

De sfeer zat er steeds goed in en de acteerprestaties waren zeker niet slecht. Ook de gore was mooi om te zien (had wat meer mogen zijn).

Negatief punt was dat redelijk wat scènes te donker waren.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Horror zonder horror. 2,0*

avatar van Patat

Patat

Na het leuke "Hostel" was het onvermijdelijk: de "Hostel"- rip-off! We gooien een aantal toeristen in een voor hen vreemde streek, laat ze vertrouwen krijgen in de plaatselijke bevolking, verleid ze naar de plek des onheils en de rest, tja, been there, done that.

De regisseur van het teleurstellende "Into the Blue" lijkt maar niet te kunnen weerstaan aan zijn duikpassie, maar voor één keer is dat ook goed nieuws. De onderwaterscènes zijn veruit de spannendste. Wat zeg ik? Allicht de enige spannende scènes in de ganse film. Ach, "Turistas" is leuk om je even in een vakantiestemming te wanen, maar daar stopt het ook.

Bovendien wel grappig detail. Deze film is de ideale les in: "Hoe kan ik het enigszins verantwoorden dat mijn actrices gedurende minstens 3/4e van de film in bikini en miniscuul zwembroekje door het scherm huppelen?"

avatar van akira124

akira124

Ik snap de link met Hostel eerlijk gezegd niet. Dit verhaal is ook gebaseerd op ware feiten wat bij Hostel nogal ver te zoeken is. En in 9 van de 10 horror films zijn er mensen die worden opengesneden enz enz als we dat allemaal moeten vergelijken met hostel tja..........

Voor mij was dit een spannende films met een goede cast en mooie locaties. 4****

avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

Het was zo donker dat ik geen idee had naar wie ik zat te kijken.

Niet spannend, de eerste 53 minuten dat maar iets op horror leek. Gewoon saai! En de laatste 25 minuten zijn nou ook niet bepaald boeiend. Dat mensen dít een 8 geven!?! *2

avatar van Mohlive

Mohlive

Een top film

Echt geniaal boeiend!!

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

Hele tijd terug gezien , maar vond het een keispannende film , daarom 4*welverdiend

avatar van dinal12000

dinal12000

Erg donker, een paar minuten spannend, leuke bikinis.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Erg slappe film waarin stoere westerse backpackers het wel even op een zeurende en zuigende manier uitleggen aan de plaatselijke bevolking. Brazilie heeft over het algemeen erg symphatieke mensen. In deze film moesten ze het doen met domme en botte types die ondergeschikt zijn aan westerlingen. Vooroordelen en slechte acteurs verdienen een laag gemiddelde.

Halcyon

Vooroordelen lijken me er weinig mee te maken hebben. Tenzij het ironisch bedoeld was...

Dit genre teert nu eenmaal op bizarre locals die verdwaalde toeristen het leven zuur maken. Een verplicht ingrediënt in dit soort films zeg maar.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Onverwacht goede film!

Lokatie is prachtig, goed geacteerd.

Typisch verhaaltje (Wat toch nog leuk was!)

En wat leuke gore, zeker een aanrader voor de fans van dit soort films!

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Hele goede, en spannende film vind ik.

Er zit van alles in deze film,namelijk spanning, mooie natuur,en mooie babes.De spanning kwam heel goed over, op mij als kijker.

Top filmpie..een dikke 4.5

avatar van asheng

asheng

film heeft me niet echt weten te boeien. had op gegeven moment zelfs moeite mee om het af te kijken. maar het einde van film was wel weer even leuk, maar kon de film al niet meer redden.....perfecte horror voor mensen die niet van horror houden....

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

En bedankt asheng

haha ik hou van horror, en vond dit een goede horror

avatar van Nelusje

Nelusje

eindelijk weer eens een spannende film waar niet iedereen 1 vor 1 wordt vermoord en er uiteindelijk maar 1 (of de twee geliefden) overblijft.

avatar van wei

wei

Onderhoudend met een aantal goede momenten, maar vind hem over het geheel genomen te weinig uitblinken. Film komt wat traag op gang. Op zich niet erg, maar als de grote suspense ontbreekt word je toch een beetje in slaap gesust.

Kon ook weinig sympathie met de 'turistas' opbrengen, het waren er ook maar liefst 8 en allen bleven daarom erg oppervlakkig. Op een gegeven moment kon ik ze ook niet meer uit elkaar houden. Dat Kiko eerst onze vrienden in de val wilde lokken en daarna de redder in nood ging spelen ging er ook niet echt in bij mij.

Heel storend zijn de kritiekpunten yoch niet. Ondanks het trage begin heeft de film een prettig tempo en een aantal spannende scenes, met name de Onderwaterachtervolging is knap gedaan. Toch vind ik het te weinig om de resterende middelmaat te compenseren.

avatar van toontjelager

toontjelager

Een van de betere films in dit genre , met hier en daar wel wat ongeloofwaardigheden , zoals de wending met Kiko en de onderwaterscenes , maar toch de moeite om eens te bekijken .