Child of Mine (2005)
5,5 (459)
Gesproken taal: Engels en Frans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Child of Mine
"Two little girls... one evil secret."
Een Engels koppel, Tess en Alfred Palmer, kunnen zelf geen kinderen krijgen. Wanneer ze de kans krijgen om via een schimmig bureau twee zusjes uit Canada te adopteren, aarzelen ze dan ook geen moment. Terug in Engeland blijkt het oudste zusje last te hebben van vreselijke nachtmerries en driftbuien. Tess denkt dat het wel over gaat, maar wanneer het kind een klasgenootje probeert te vermoorden met een schaar, gaat Tess op onderzoek uit. Ze ontdekt dat de echte moeder van de meisjes is vermoord. Maar door wie? Welk duister geheim houdt dit meisje verborgen?
Tess Palmer
Alvin
Nora
Police Chief

Rianneke_Dan
Dan zal ik eens de eerste zijn met een bericht over Child Of Mine.
Opzich een leuke mooie film.
Ik vond het niet echt een thriller daarvoor is het niet spannend genoeg, maar iemand anders kan daar anders over denken natuurlijk.
Verhaal is oke, het is alleen niet goed uitgewerkt en dat is wel jammer, want er kan een hoop gedaan worden met het verhaal.
Ik wist ook al vrij snel hoe het verhaal zat, en wat het 'geheim' was, dus je kan het wel een simpel verhaaltje noemen.
Het acteren was matig, maar toch leef je wel mee met de personages. (vooral het kleine meisjes was erg cute)
Ik heb me er toch wel bij vermaakt, en deze film krijgt toch nog net 3* van mij.

Linn
Wat een woensdagavonddrama zeg!
Als ik zo de kaft bekeek die er ook wel wat beter uitzag als hierboven, leek het me toch wel een aardige en spannende film.
Niets is minder waar Het begint allemaal spannend met een kinderloos echtpaar dat twee aandoenlijke kinderen adopteert, maar het eindigt met een totaal niet verrassend plot. Tussendoor gaat het over een moeder die het allemaal net niet aan kan en die zelf al op de rand van labiliteit wandelt, die dan ook nog eens het geheim van de kinderen gaat onderzoeken.
Hier hoef je absoluut geen geld in de videotheek voor neer te tellen. Kijk op woensdagavond naar RTL4 en je krijgt dezelfde rotzooi aan familiedrama's voorgeschoteld. Daarbij zijn de acteurs in deze film ook niet erg bekwaam in hun vak en neigt de film eerder naar saai dan naar spanning. Ik leefde totaal niet mee met deze film en had al zeker geen medelijden met de hoofdpersonen.
0,5* voor dit waardeloze stuk cinema

leon1970
Child of mine
een goede thriller met een goed verhaal.
Ik vond het een boeiende en spannende film.
Absoluut de moeite waard.
waardering: *** 1/2

flyer
Best een goeie film zat niet de hele film op het puntje van mijn stoel maar heb me er prima mee vermaakt. Iemand hier op de site verteld dat ze vrij snel het verhaal door had voor mij was de ontknopiing toch een verrassing.

Waku
Degelijk adoptiedrama over jong meisje met huiveringwekkend verleden.
Nadruk ligt vooral op drama.
Het venijn zit hem vooral aan het eind van de film.

lakeonfire
film was wel aardig.
De genre had drama moeten zijn inplaats van thriller.
Verhaal was ook goed.
dus uik geef deze film een: 3,5

AmezorC
Best aardige film, moet eerlijk toegeven dat het plot me verraste.
3½ *

Schiedammer
Een hele aardige film met een verrassend einde. Beeld en het geluid was ook prima kortom voor mij 3*.

ML Webdesign
Heb genoten, super film!
Niet zo spannend voor een trhiller, maar wel een lekkere wegkijker, vooral op woensdag avond!
Heerlijk!

Jackson07
Kan mij helemaal vinden in meerdere reacties die ik hier heb gelezen. geen slechte film, maar zeker ook geen goede, heb er als cijfer een 3 voor gegeven maar stel hem denk ik bij naar een 2,5.
Mijn zusje is helemaal weg van deze film, maarja zij is ook een diehard woensdag avond drama kijkster. Smaken verschillen natuurlijk, ik vond hem wel vermakelijk, maar zeker niet top.
Cijfer 2,5

Luc en Denise
inderdaad een woensdagavond film. Maar daar houden wij wel van. Wel een super onverwachts einde! Ikzelf vind het een aanrader.

Friday the 13 th
- 1994 stemmen
Standaard film. We hebben het allemaal wel eens eerder gezien. Het koppel dat geen kinderen kan krijgen, één van de ouders die iets vreemds opmerkt, de andere die er niets van merkt, de relatieproblemen door de kinderen....en toch gaat "Child Of Mine" een andere richting uit dan waar we op het eerste zicht aan denken. Dat maakt de film best origineel.
Je wilt graag te weten komen wat er in het verleden met Heather is gebeurd. Hierdoor blijf je geboeid kijken. Maar echte spanning was er weinig. Maar wel een redelijk drama-filmpje.

Snellie
Aan het vorige bericht te zien was ie voor het laatst een jaar geleden op TV, en terecht waarschijnlijk. Ik ga 'm uitzitten om te zien of ie nog wat beter wordt, maar tot zover vind ik het niet veel beter dan een soap aflevering. Niet best dus en zeker geen voldoende, maar goed ik ga 'm nog even uitzitten. De overige films van vandaag begin ik niet eens aan dus vooruit dan maar. 2 sterren als tussentijdse beoordeling, daar komt vast geen verandering in.

orbit
- 12092 berichten
Best redelijke thriller.. je wordt lang in spanning gehouden over wat of hoe, maar je hebt natuurlijk al redelijk snel door dat het niet de voor de hand liggende plot wordt die wordt gesuggereerd. Flauw truukje en al miljoen keer gedaan, maar niet slecht uitgewerkt.

nightbreed
Zeer matige dramafilm met aan het einde wat standaard thrillerelementen. Snel vergeten.

prikadel
Slap verhaal..
Maar ooooh wat is dat kleine meisje schattig!! haha

puckb96
Spannende thriller. Zeker een aanrader voor fans van Gothika en Hide & Seek.

moviemafketel
- 19752 berichten
Een slap aftreksel van de vele films die een soortgelijk verhaal/plot hebben. Zoals vaker genoemd hier voelde het aan als een RTL4-woensdagavond-Drama. Best jammer, want de film begon best sterk om daarna al zeer snel af te zakken naar bedroevend niveau. Die adoptiemoeder is ook een zeikwijf. Elke zelf respecterende echtgenoot had het handdoekje toch al wel wat eerder in de ring gegooid. Maar nee, het moet een EO-einde hebben waarin alles koek en ei is en het gezinnetje na al deze trauma's gewoon weer gezellig door het leven gaat. Het einde kwam toch nog als een verrassing, want ik had serieus geen idee wat er nou echt met dr moeder was gebeurd en wie de moordenaar was. Dat was dus goed gedaan. Alleen de uitwerking was saai. Had nog wel wat langer mogen duren aangezien er de hele film sloom naartoe wordt gewerkt. Ik vind het gemiddelde hier nogal hoog. Dan zijn er toch echt tig betere thrillers gemaakt.

- 12035 stemmen
Verhaal was op zich best verrassend vooral naar het einde toe.
Had het niet verwacht.
Acteren was redelijk maar niet hoog vliegend.
2,5 ster

Lennert
Aan de hand van de premisse kon het een RTL4 drama of een spannende thriller worden. Uiteindelijk at het er een beetje tussenin, want ondanks enkele sfeervolle plaatjes, wat suspense en een twist die ik echt niet aan zag komen (ik dacht echt dat die enge dochter er iets mee te maken had), bleef het allemaal ook wel erg braaf. Op zich niet erg, het acteerwerk was goed en de regie was competent, jammer alleen van enkele behoorlijke schoonheidsfoutjes. Als twee kinderen uit Canada gehaald worden en een gedeelte van de film zich daar ook afspeelt, verwacht ik toch ook echt Canadese accenten te horen in plaats van het dikke Amerikaans wat men in de film sprak.

mikey
Ietwat saaie evil child flick dat ook een braver plot heeft terwijl hij aanvankelijk wel lijkt op, bijvoorbeeld, de film Joshua.

alexspyforever
De cover en de synopsis doen uitschijnen dat de oudste dochter Heather een evil child zou kunnen zijn. De adoptiemoeder blijft ook lang geloven dat Heather haar moeder zou hebben vermoord. Ik kon nergens geloven dat Heather een klein monster zou kunnen zijn. Voor mij was het als snel duidelijk dat het vooral een kind was dat om aandacht riep en boos was op haar moeder en ook adoptiemoeders die haar keer op keer in de steek lieten. Ik ben het eens dat dit meer een drama dan een thriller was. Ik had de film al gezien dus was het einde niet verrassend, maar de eerste keer had ik dat helemaal niet zien aankomen. Vermakelijke film die ik graag herbekijk.

arno74
Prima TV-film. Het begint heel erg doorsnee, lijkt een beetje op het typische moeder-(stief)dochter-TV-relatiedrama, maar weet toch wel dat niveau behoorlijk te ontstijgen. Ook is het veel minder voorspelbaar dan je aanvankelijk zou denken. Het verhaal kan steeds meer kanten/genres op, en daarmee weet het de aandacht vast te houden. Wie de plotomschrijving aanspreekt moet de film zeker niet uit de weg gaan. Thriller is wel een groot woord voor deze film, zoals hier wel vaker is gezegd, dit is toch meer een drama met (o.a.) thriller-elementen.
Van een TV-film heb ik nooit hoge verwachtingen, maar deze was een positieve verrassing. Moet zeggen dat ik daarvoor wel een andere TV-film heb gezien ( Stepdaughter (2015) ), en dat was een om snel te vergeten. In tegenstelling tot die film is Child of Mine géén dertien in een dozijnverhaal. Richting 3,5*

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix

Dit is de eerste teaser van de aankomende horrorfilm 'Weapons' van Zach Cregger
Social media