Genre: Mystery / Komedie
Met onder meer: Takeshi Kitano, Kotomi Kyōno en Susumu Terajima
Gesproken taal: Japans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Takeshis'
"500% Kitano - nothing to add!"
Kitano speelt in Takeshis' zichzelf in een film over zichzelf. Beat Takeshi is een bekende ster, maar ontmoet op een dag zijn dubbelganger, Kitano, een simpele kruidenier die hoopt ooit door te breken in de showbiz. Beat Takeshi raakt zo gefascineerd door de man dat hij aan hallucinaties gaat lijden en zichzelf verbeeldt dat hij Kitano is.
Beat Takeshi / Mr. Kitano
Film Studios Tattooist
Film Crew Member close to the Director
Film Director

Ramon K
Ok, zijn droogkomische kant dus (maar dat kun je ook gadeslaan in Zatoichi sporadisch). Getting Any zal ik dan maar aan mijn to-see-list toevoegen.

Ow god.... Wat praat ik je nu weer aan?

Zijn droogkomische kant kan je ook gadeslaan in Hana-bi en dergelijke. Getting Any toont een platkomische, flauwe, absurde Kitano, die met sketches, grappen en grollen een verhaal aan elkaar probeert te breien maar daar totaal niet in slaagt. Sex, brillen waarmee je mensen naakt ziet, reuzenvliegen die gevangen worden met reuzendrollen ...
Denk Hots Shots, Naked Gun en dat soort humor, maar dan nog een streepje absurder en onlogischer. Ik vermoed ook dat je het werkelijk niks vindt, maar het is een essentieel onderdeel van Kitano, en dus zeker niet out of place in deze film. Alleen vind je het elder niet in z'n oeuvre terug.
De twee films die ik mensen aanraad voor het kijken van Takeshis zijn trouwens Getting Any? en Sonatine. Daarmee heb je de basics wel mee om het merendeel te kunnen plaatsen.
(8 1/2 werd me ook al door anderen aangeraden, maar wees gerust, het is geen prioriteit)

gondwana
Haha, Onderhond is niet te stoppen, ik kijk zeker uit naar Takeshis', ondanks slechte kritieken hier, in interview in deMorgen moest hij er zelf mee lachen.

Tayama
Wat een onzinnige disussie hier op pagina 2, haha. Takeshis' gaf mij meer logica dan dat ik vond in de berichten daar...
Takeshis' is ongelooflijk. Enkele scenes in deze film zijn kleine films opzich, en ontsporen na de volgende scene volledig alsof er op de verhaallijn getapdanst word. Enkele beelden zijn onvergetelijk, en ik blijf me verbazen.
Dat trekje met zijn oog in deze film is overigens geweldig, op een of andere manier.
4,5.

- 12035 stemmen
deze regiseur heeft goede films op zijn naam staan
hoop dat ik er snel eentje tezien krijg.

Chr.s
De regio 3 is bij cdwow te koop.
Takeshis' - Takeshis' | CD WOW! Nederland - cdwow.nl

maxcomthrilla
Jammer dat het einde van de film veel te wensen overliet. Het begon aardig met het voetballen en het dansje maar toen moest men zonodig een shoot - out houden What `s New?
Ik ergerde mij er niet aan omdat het niet functioneel was, ik houd tenslotte wel van de nodige improvisatie. Het ontsteeg alleen niet het niveau van een 13 in een dozijn shoot - outje . Er werd maar wat over en weer geschoten en er spetterde natuurlijk wat bloed in het rond .
Over de rest van de film ben ik vrij positief gestemd. De verhaallijn van de nederige Kitano is boeiend om te volgen, net zoals het wereldje dat in het begin lekker op de hak wordt genomen. Vele vreemd ogende maar tegelijk herkenbare contexten uit het alledaagse leven komen aan bod, net zoals terugblikken op Getting Any? De scènes zijn vaak erg grappig. Vooral de hele gang rondom de steeds terugkerende audities waren leuk om te volgen. In een deuk gelegen als de bitch in de film voorkwam. Ik vond het doodslaan van die bebloede man echter iets te lang duren en niet grappig.
De contexten uit de film ogen in het begin dus nog herkenbaar maar maken naarmate de film vordert plaats voor steeds meer weirdness. Met als hoogtepunten: de nachtelijke autorit en het hele tapdans - gebeuren. Maar ook de flashbacks die volgden als we de rups uit de bloem zagen kruipen waren geweldig! Lekker creatief. Het shot waarin de auto op de snelweg op klaarlichte dag richting strand crosst en we aan beide kanten de zee zien opdoemen terwijl er steeds verder uitgezoomd wordt, was oogstrelend.
Ik vond het alleen wat jammer dat Kitano in het 1ste uur nauwelijks gebruik maakt van muziek, pas het 2de uur is de film voorzien van fijne muziek. De muziek versterkt de trance waarin je verzeilt raakt, misschien een bewuste keuze om in het 1ste gedeelte vrij rustig van start te gaan? Toch heb ik over het algemeen zeer genoten van deze film, ik had mij er alleen teveel van voorgesteld. 4*

kiriyama
Weer een heerlijke Kitano dit.
Het eerste uur was leuk maar het was het tweede uur dat me greep. Enkele geweldige scenes zoals het taxi-ritje, schieten in sterrenbeelden, club met dansen en het strand op het eind, deden me watertanden van genot. Na dolls zeker m'n lievelings Kitano al moet ik Kikujiro snel herzien.

- 22004 berichten
5 juli verschijnt er een Nederlandse DVD bij A-film.

NKyou
Niet geheel wat ik ervan verwachtte, maar op sommige momenten erg goed.
De editing was in Hana-Bi al een groot pluspunt, de kleine dingetjes die terugkomen en de korte flashforwards en flashbacks werken hier ook prima. Over het geheel is het echter allemaal net iets te veel van het goede. Wel wat grappige dingetjes en een aantal mooie scenes, maar hij mist te veel.
De stranddans was het enige moment waar de dromerigheid werd gehaald die ik zo graag zie. Dikke 3,5*

Herziening viel helaas licht tegen, film kwam minder dromerig en absurd over dan de eerste keer. Ook de rupsdans duurde veel langer in mijn herinnering. Nog steeds erg leuk maar halfje er af naar 4* Al sluit ik niet uit dat dat halfje er ooit weer bijkomt.

Green Destiny
Toen ik Takeshis' voor het eerst zag geloofde ik mijn ogen niet. Deze film is gewoon briljant! Takeshi Kitano heeft een creatieve geest en dit bewijst hij alweer in deze surrealistische biopic. Dromen in dromen, illusies in illusies kenmerken deze rare film. Van begin tot eind krijg je memorabele scènes te zien die in de eerste instantie vreemd lijken. Maar na een tweede kijkbeurt zal je tot de conclusie komen dat deze film ingenieus in elkaar zit.
Takeshis' is geniaal, weird en hilarisch. Kortom, een meesterwerk zoals alleen Kitano dat kan maken. 4.5*

Nephilim
Inderdaad 2de kijkbeurt bevestigde mijn vermoedens over wat Kitano nou eigenlijk bedoelde met deze inktzwarte zelfkritische film.
Erg tof.

Pastichio Rocker
Geen touw aan vast te knopen deze film. Op een gegeven moment werd het echt een beetje een 'welke Kitano-film wordt er nu op de hak genomen?' spelletje. Er zitten hier en daar wel wat geinige stukjes maar ik moet hem wellicht herzien. Vooralsnog 2 sterren. Een vergelijkbare film is Miike's 'Izo', dus mocht je zin hebben in nog zo'n bizarre film...

Ramon K
Maar nu de prijs gedaald is, heb ik 'm toch maar aangeschafd. Heb wel zin in een herziening.

HaanHoen
Bij bol.com zag ik hem dacht ik voor 10,99 (of iets in die richting). Vind ik best een mooie prijs . Ga hem denk ik ook maar aanschaffen, want ik ben erg benieuwd.

Derekbou
Helaas net voor de prijsdaling aangeschaft, maar naar mijn mening de €20,- wel waard. Ik wist van te voren door de verhalen hier wel zo'n beetje wat ik van de film moest verwachten en was daarom ook niet teleurgesteld. Er zitten veel leuke scenes in de film, helemaal als je het merendeel van Kitano's films gezien hebt. Af en toe de droge humor uit Getting Any en soms weer de harde actiecenes zoals we die kennen uit films als Sonatine en Brother. Het verhaal zelf blijft wat vaag, maar nodigt hierdoor wel uit om de film binnenkort nog eens te kijken. Vier sterren voor nu.

dutchtuga
Kitano komt zowaar pretentieus over. Had dit niet verwacht van een Kitano maar deze film voelt te geforceerd en mede daardoor absoluut niet intrigerend. De poging tot surrealisme en absurdisme druipt ervanaf maar nergens heeft mij dit kunnen pakken. Tot de dansscene (de vergelijking is al gemaakt maar zou eigenlijk niet mogen met de silencio scene) hoopte ik nog op een meesterlijke afwikkeling maar wat daarna kwam raakte kant noch wal en kon me op een gegeven moment alleen irriteren. Het eindeloze wapengekletter de laatste pakweg 15 min kon ik op een gegeven moment niet meer aanhoren. Ja als een film je niet grijpt ga je je storen aan dit soort zaken. Kitano goes Lynch? No way!Geweldig regisseur hoor Kitano maar Lynch is een overtreffende trap als we het hebben over dit genre. Kitano rules op het gebied van drama en misdaad en hoeft zich van mij niet meer te wagen aan dit soort surrealisme.
2* helaas.

Goldenskull
De enige Kitano die ze wél hadden bij de mediamarkt, maar meteen gekocht en ben benieuwd. Ik was eigenlijk op zoek naar Kikujiro, Dolls en Zatoichi namelijk, maar goed daarvoor moet ik maar weer het internet afstruinen.

gondwana
zal hem nog eens moeten bekijken, want voorlopig slechts een 1*
de absurde scènes smaakte ik wel en Terajima is super in die rol, maar ik kan nog niet alles in één geheel zien.
Volgende kijkbeurt wordt ongetwijfeld veel aangenamer.

wibro
Geen onaardige film van Kitano, maar de film kan toch niet tippen aan zijn films zoals "Sonatine", "Hana-bi" en "Dolls", hoewel je die films misschien toch niet met deze film kan vergelijken. Ik vond de humor in deze film af en toe best wel grappig, zoals de scenes van het taxiritje en het schieten in de vorm van sterrenbeelden. Sommige scenes werden weer te lang uitgesponnen. zoals het tapdansen bv en sommige shoot-outs. De dans van het meisje op het strand vond ik weer erg mooi.
Nou, dat is het zo'n beetje. Meer valt er voor mij over deze film eigenlijk niet te zeggen.

Respekked
Ondanks dat ik nog geen eerder (of later) werk van Kitano heb gezien, is deze vreemde film me toch goed bevallen. Wellicht dat het komt omdat hij bij vlagen wat weg heeft van Mullholland Drive, maar vooral ook omdat het een zeer grappige film is.
Takeshis kent een redelijk bizarre verhaalstructuur waar moeilijk een touw aan vast is te knopen, tot de film uiteindelijk eindigt. In grote lijnen kon ik er wel wat van maken. Maar dat het allemaal wat moeilijk te volgen is, maakt verder niet veel uit. De scènes afzonderlijk zijn bijna allemaal zo leuk, grappig of mooi, dat het geheel hiervan een zeer geslaagde film vormt.
Met name de autorit in de veel te volle taxi is hilarisch. Heb een paar minuten dubbel gelegen. Verder vond ik de scene met de rups en het dansen ook een pareltje.
Wat verder de film de moeite waard maakt zijn de rare karikaturen in de film. Bijvoorbeeld de twee dikke vreetzakken (zit een van die gasten in Kong-Fu Hustle?)
Enige minpunt de te lang gerekte shoot-out op het strand. Die werd op het laatst vervelend.
Zeer vermakelijk en grappig! 4*

sinterklaas
Eindelijk weer eens een nieuwe Kitano kunnen aanschouwen: Takeshis'. Die toch wel wat anders is dan de andere Kitano's. Wat wel al duidelijk is is dat Kitano het weer voor mekaar heeft een meesterwerk klaar te stomen. Dit keer is het een film in een film. Kitano zelf speelt een dubbelrol van zowel de gewone Beat Takeshi(die btw alleen in het begin en eind even voorkomt) en de hoofdrol: de geblondeerde Kitano. Kitano speelt dan toch wel weer een hele andere personage dan dat we van hem gewent zijn. We zijn natuurlijk gewend dat hij een agresieve gangster speelt maar hierin is ie in het begin wel erg sub-assertief en laat het allemaal maar over zich heen komen en laat maar met zich sollen. Vond het btw ook erg grappig om hem in een klein stukje te zien als clown. en verder vond ik die scenes met die noedelrestaurant ook erg grappig en ook net die twee sumo worstelaars.
Verder ook leuk dat Kitano dan even later van sub-assertief naar agresief veranderd. Dat vrouwtje derbij vond ik ook wel leuk. En dat hij dan iedereen afknalt die hem dwarszat, dus die noedelverkopers en die vent met die meid die hem altijd aan het treiteren was. Ook was die shoot-out op het strand wel mooi gedaan. Die sterrenbeeld-shoot out vond ik btw ook kunst, en dan komt Kitano ook steeds weer dezelfte vijanden tegen en achteraf blijkt de hele film gewoon een film te zijn geweest.
En wat ik trouwens ook echt prachtig vond en dubbel van lag was die taxirit met die twee dikke kerels en die echtpaar. Hahahaha.
Maar zoals gezegt: Opnieuw heeft Takeshi Kitano een pareltje van een film afgeleverd. Dit keer geen standaard gangsterfilm maar gewoon een surrealistische film met alles derop en deraan. Dit is buitengewoon van het begin tot het eind genieten en het blijft gewoon een feit dat Kitano overal een kunstenaar in is.

mister blonde
Leuke film. Enige directe Lynch link was voor mij, dat ik de hele tijd dacht de film goed te kunnen volgen tot ik er halverwege achterkwam dat ik de draad volledig kwijt was. Heb genoeg van Kitano gezien om het grote geheel te vatten, maar net te weinig om alles te snappen (denk ik). Getting Any? Hoorde ik al mensen over.
Visueel sterk, grappig en de trucjes werken aardig tot goed. Heb me vermaakt. Vond het wel een beetje op het randje van ‘kijk mij eens zelfbewust zijn’, maar Kitano ging niet over dat randje. Duidelijke 4 sterren film.

DVD-T
Mijn 6e Kitano alweer, en ik heb tot nu toe nog geen slechte film van hem gezien.
Takeshis' is een film waar ik sinds mijn eerste kennismaking met Kitano al benieuwd naar was.Het verhaal sprak mij heel erg aan, en na de recencies wat te hebben gelezen toch maar aangeschaft.Geen moment heb ik daar tijdens het kijken spijt van gehad.Het is best wel een film waar je erg goed moet opletten, want ik moet toegeven dat ik naar het einde toe het spoor af en toe helemaal kwijt was.Erg warrig allemaal, met veel sitaties die door elkaar lopen.Het eerste uur was echt ontzettend sterk.Kitano vertelt het verhaal lekker vlot en brengt alles erg stijlvol in beeld.Dit ook weer gebracht met die typische humor en het nodige geweld.Leuke karakters ook weer en ook goed gespeeld.Kitano doet het dubbel zo goed als zichzelf, en beide karakters zijn leuk en interessant om te volgen.Bizarre situatie's en wat meer ingetogen momenten wisselen elkaar af, om weer met een flinke dosis onverwachte geweldsuitbarstingen te komen.
Helaas wordt het op het einde allemaal iets te veel van het goede en vond ik het steeds minder leuk worden, ik verlangde op een gegeven moment wel naar het einde.Een warrig en mysterieus verhaal oké, maar 20 flashbacks/tijdssprongen binnen 3 minuten vond ik iets te veel van het goede.Maar verder een prima en vermakelijke film.

®Tc
Films waar geen touw aan vast te knopen valt hebben 2 mogelijkheden bij mij:
1) Het is zo warrig dat het heel de film de afgrond mee intrekt en het één compleet gezever wordt.
2) Het geeft enorm veel sfeer van de film en laat je geen moment los.
Takeshis' is een mooi voorbeeld van het 2de. Enkel jammer dat het einde het wat té vaag laat blijven.
Wat ik vooral boeiend vond was de montage. Tussen scènes door worden beelden gemonteerd die je later in een andere context ziet terug komen, mooie uitwerking. Wat ook één van de grootste pluspunten is dat Kitano hier uitstekend de balans van humor weet te vinden. Veel humor van zijn vorige films erin en meestal lekker zwart, iets wat ik bij een Zatoichi.
Moet geen simpele film geweest zijn voor de acteurs maar daar is weinig aan van te zien. Kitano uiteraard voor op in het rijtje. Opnieuw een typische rol voor zijn pokerface.
Vraag me nog af wat Kitano met tapdansen heeft. Ik kon (net zoals in Zatoichi) weinig met die scènes.

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Riget
Horror / Mystery, 1994