Genre: Mystery / Komedie
Met onder meer: Takeshi Kitano, Kotomi Kyōno en Susumu Terajima
Gesproken taal: Japans
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Takeshis'
"500% Kitano - nothing to add!"
Kitano speelt in Takeshis' zichzelf in een film over zichzelf. Beat Takeshi is een bekende ster, maar ontmoet op een dag zijn dubbelganger, Kitano, een simpele kruidenier die hoopt ooit door te breken in de showbiz. Beat Takeshi raakt zo gefascineerd door de man dat hij aan hallucinaties gaat lijden en zichzelf verbeeldt dat hij Kitano is.
Beat Takeshi / Mr. Kitano
Film Studios Tattooist
Film Crew Member close to the Director
Film Director

danuz
Ben verschrikkelijk benieuwd naar deze film. Voel dat dit weer een stap omhoog wordt na het ietswat tegenvallende Zatoichi

BoordAppel
De plot is wel briljant . De poster dan weer oerlelijk maar ach, dat heeft ook maar weinig met de film te maken.

moviefreak#1

kinjutsu
lijkt me ook wel lache om deze op IFFR te zien, i'll reconcider it

dutchtuga
YES! De nieuwe Kitano. Ben hier zwaar benieuwd naar. Plot klinkt erg......om naar uit te kijken! Ik hoop op droogheid ten top. Kitano rules!

IFFR:
vrijdag 27-01-2006 om 22:15 uur in Luxor
maandag 30-01-2006 om 22:15 uur in Lantaren 2
dinsdag 31-01-2006 om 16:30 uur in Pathé 3
vrijdag 03-02-2006 om 19:30 uur in Images 1 Groningen
zaterdag 04-02-2006 om 14:30 uur in Images 1 Groningen
Takeshi Kitano is niet aanwezig op het festival

Wat een film; Kitano goes Lynch! Ik heb vast driekwart van de inside jokes gemist, maar die ene kwart die ik wel mee kreeg was al een hele hoop. Voor nu 4,5* al was het allleen maar voor de tapdance scene. Een 5 ligt bij herziening en een nadere bestudering van het ouvre van Kitano zeker in het verschiet. Kan niet wachten op herziening....

Linn
Vanavond gezien op IFFR en dit is weer een erg vermakelijke en grappige Kitano film, die man blijft het flikken om me aan het lachen te krijgen...een dikke 4,5* Voor een van de beste regisseurs aller tijden die man straalt gewoon zoveel charisma uit geweldig!!! deze film heeft wel een beetje weg van Mulholland dr. maar dan op een grappige manier vol met Kitano's welbekende flauwe grappen. Superfilm!!!

Naomi Watts
Geweldige Kitano weer. Erg hilarisch de subtiele humor en wat Kitano al niet voor elkaar kan krijgen door alleen maar een strakke kop op te zetten. De Lynch link kan je zeker leggen maar Kitano stopt er zijn eigen input in en dus moeten we het gewoon erg Kitano-ish noemen.
Jammer dat ik niet op en top kon genieten omdat de stoeln in het Luxor zo lekker dicht op elkaar zaten. Je ervaring is dan niet op zijn optimaalst als je bijna twee uur lang met je knieen tegen je kin film moet gaan kijken. Toch 5* voor deze geweldige geniale hilarische Kitano ervaring.

Chill, 2 kaarten gereserveerd voor de 27ste
ik bedoelde de 31ste
Na deze 3 lovende berichten kan ik echt niet wachten de film te zien

Bas17
Geweldige film!
Vreemd, grappig, mooi gefilmd prachtige muziek.
Ga het gewoon kijken, weinig zin om de film te bespreken, je moet hem zien. 4.5*

Webby
Na een uur gaat ie toch wel vervelen, en gaat er van alles door elkaar. Mij kon het niet echt helemaal boeien. 3 sterren

kinjutsu
Ik vond het een leuke film, weer met een overdosis keihard geweld en de typische Kitano droogheid. Op het begin was Kitano volgens mij meer aan het experimenteren met een nieuwe stijl.
Na een tijdje werd het meer iets wat op voorgaande Kitano's leek. Zoals de scene op het strand, dat deed me erg aan Sonatine en Brother denken.
Maar ik had ook het idee dat Kitano op sommige momenten zijn eigen stijl aan het belachelijk maken was. Neem bijvoorbeeld de scene dat de Afrikaan, het Zatoichi-kind en de Journalist(volgens mij) een beetje doelloos aan het overtrappen waren op het strand... Dit werd dan weer goed gemaakt met de ballet-scene met diezelfde voetbal. Maar toch vond ik het een soort zelfspot.
Toch een heel geslaagde film, 4 sterren. Ook mooie muziek, en dans-scenes

Chr.s
Sublieme film!
Echt geweldig genoten. Opvallend was de geweldige, vaak electronische, soundtrack en de fantastische beelden. De film is érg vreemd en Kitano is super weer erg cool.
Hoogtepunten waren toch wel de tapscénes, de shootout op het strand, de bizarre taxi-rit, het tapdansen op het spoor ga zo door. De film is in principe gewoon een groot hoogtepunt.
Kan niet wachten tot de man weer met wat nieuws komt. Unieke ervaring deze film. Hele dikke 4,5*

Vreemd geval toch deze film. Veel negatieve kritieken te horen blijkbaar, al zijn de mensen hier dan weer wel positief.
Persoonlijk zijn het vooral de mensen die ik vertrouw die erg positief zijn, dus ik krijg er steeds meer en meer zin in . Die negatieve kritieken werken in die zin nog beter.

Negatieve kritieken komen vooral van mesnen die het werk van Kitano niet (goed) kennen, denk ik. Is wel essentieel voor het kijkgenot bij deze film. "t is tenslotte een grote dje vu.

Ik hou het maar bij wél leuk. Had de copycat scènes na een tijdje wel gezien. Sommige shots en scènes leken echt wel letterlijk uit het Kitano archief geplukt (herkende vooral shots uit Sonatine, Hana-Bi & A Scene at the Sea).
Wel een leuke film, waarin Kitano aan zijn gehele euvre zowel een ode brengt en tergelijkertijd steekt hij er ook de draak mee. Niet fantastisch, gewoon leuk...

Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Ik vond de film tegenvallen. Ik vond het verhaal eigenlijk slecht uitgewerkt, er gebeurt inhoudelijks erg weinig. Ook slaan veel dingen nergens op, af en toe kan dat leuk zijn, maar in Takeshis komt het te vaak terug. De film leek in vele opzichten ook wel op Kitano's eerste film Sonatine, maar die vond ik stukken beter. Er zitten zeker wel een aantal goede scenes is, maar dit zijn maar een aantal momenten. Ik heb er 3* voor over

Jack Sparrow
Gezien op het iffr in groningen. Fascinerende film met een bijzondere complexe verhaallijn. Kitano laat weer een sterk staaltje regie en acteerwerk zien waarvan ik alleen maar kan zeggen: briljant. Deze film verdiend het om gezien te worden gezien het zo mooi inelkaar zit. Wat mij betreft is dit al een van de boeienste films van dit jaar. Laten er hopelijk meer volgen.

Goodfella
Of je hebt wél nagenoeg het hele oeuvre van Kitano gezien, maar komt tot de conclusie dat Takeshis` een nogal megalomaan project is waarbij flauwe grapjes en afgezaagd zelfbewust gedoe om voorrang vechten. Tussendoor schiet Kitano ook best wel eens raak (de yakuza die als kok bij een casting komt), maar dan blijft het nog veel te veel los zand om er lekker in mee te gaan. Z`n minste sinds Brother.

kinjutsu
De film leek in vele opzichten ook wel op Kitano's eerste film Sonatine
Kitano's eerste?

danuz
De wereld die Kitano mij hier voorschotelde kon ik niet begrijpen, maar intrigeerde me vanaf moment 1. Droomwerelden, illusies, waanideeën, alles vloeit in elkaar over, tot een circus van pure briljantie Zoiets zal ik het omschrijven. Deze film is gewoon weer zo goed, dat woorden me eigenlijk te kort schieten, en ik hem gewoon zo snel mogelijk weer wil herzien.
Kitano is en blijft een van de grootmeesters der film, in mijn visie En hij bewijst zich weer volop, na het mindere Zatoichi. Zet hem (nog) niet op 5*, misschien bij herkijk wel!
(Vind het trouwens flauw om dit met Lynch te vergelijken, ofdat alles dat 'vaag' is, ook gelijk Lynch moet zijn..)

Romantische komediefilm 'Life or Something like It' met Angelina Jolie trekt veel kijkers op Netflix

Netflix schrapt vierde seizoen 'Heartstopper, maar komt wel met speelfilm

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Riget