Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 30 juni 2016
Bekijk via Videoland
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Term Life
"A daughter out of options. A father out of time."
Nick is een wanhopige man die wordt opgejaagd, nadat een geldoverval verkeerd afloopt. Hierbij komt de zoon van de beruchte kartelbaas Viktor Vasquez om het leven en deze stuurt vervolgens allerlei huurmoordenaars achter hem aan. Daarom heeft hij een levensverzekering op zichzelf afgesloten. Als hij komt te overlijden, ontvangt zijn van hem vervreemde dochter een beste som geld. Maar de verzekering treedt pas over 21 dagen in werking. Zal Nick het zo lang kunnen volhouden en tegelijkertijd zijn dochter kunnen beschermen?
Nick Barrow
Jimmy Lincoln
Allejandro
Samantha Thurman

weerwolf79
wat een slechte film, veel te veel onzinnige dingen, slap verhaal, slecht acteerwerk.

ikpraatniet
Wat een bedroevend slechte film. Bouwt geen spanning op, het verhaal gaat nergens over en het acteerwerk is om te huilen. 2.0 voor de moeite.

Master Blaster
Vince Vaughn en Jon Favreau waarom zitten deze acteurs in deze film?
Kijkt wel lekker weg. Onverwachte rol van Bill Paxton.

snarfje5508
Wat een dramatisch slechte film. Onbegrijpelijk hoe "dit lekker wegkijkt". Het dunne verhaaltje kan er nog meer door maar de acteerprestaties zijn dermate beroerd dat de film niet gered kan worden. Tempo ook al te traag waar versnelling juist is geboden. Geen aanrader.

coumi
- 12045 stemmen
Niet zo slecht als je zou denken, wanneer je de beoordeling ziet en de kritieken leest. Beetje een dertien in een dozijn thriller/actiefilm, dat wel. Vaardig gemaakt, maar tussen al die films die tegenwoordig worden geproduceerd, een tamelijk onopvallend werkje. Spraakwaterval Vaughn zal ongetwijfeld een razzie award winnen voor worst haircut. Zijn samenspel met filmdochter Steinfeld komt niet al te geloofwaardig van de grond, wat dan ook het belangrijkste mankement van term life is. Verder veel bekende koppen weggestopt in ondankbare bijrollen(Jon Favreau, Terrence Howard). Wat dat betreft komt good old Bill Paxton nog goed weg met zijn redelijke schurkenrol.

Collins
Geen geweldige film. Erg simpel, rechtlijnig en ongeloofwaardig. Spannend? Nee.
In de film een paar zielige pogingen om het verhaal meer laag te geven door het inbrengen van een paar “dubbele bodems”. Die zijn echter zo aangedikt en aangekondigd dat ze niet verrassen en geforceerd aanvoelen.
Ook een film met een voorspelbaar en tegelijkertijd erg ongeloofwaardig einde. Een einde dat daardoor uitstekend past in de armoedige geest van de rest van de film.
Het acteerwerk is matig. Men doet typetjes. Overdreven aangezette typetjes die uiteraard enkel stereotiepe dingen zeggen en dat ongegeneerd doen zonder enige vorm van relativering.
Term Life is zo'n film waarin de slechterik mensen in de rug schiet. En de goeie altijd eervol is. Een film zonder schemergebied. Zo'n film dus.

Waku
De film heeft het helaas allemaal net niet.
"Term Life" wil die harde misdaad thriller zijn maar tergelijkertijd de aandacht verleggen op de vader dochter relatie verstandhouding. De combinatie van gezinsproblematiek , een beetje drama, een beetje humor lukt Vaughn wel in zijn eerdere komedies. Maar hier pakt het allemaal niet zo goed uit.
Ondanks een redelijk bekende cast en op papier interessant lijkend verhaal valt er weinig te genieten van deze "Term Life". De film zakt op gegeven moment zelfs in en de geforceerde eerder genoemde vader dochter relatie wordt zelfs irritant.

blurp194
Nogal moeizaam vader-en-dochter misdaadfilmpje. Waarbij voor mij eigenlijk de relatie tussen Vaughn en Steinfeld nog het minst storend was, de geloofwaardigheid van de rest van het verhaal zit me veel meer dwars. Net als de gebruikelijke god-mode-achtige onkwetsbaarheid van onze hoofdpersoon die niet echt goed in dit type film past. En ook de wat bekende koppen in bijrolletjes lijken niet goed te snappen wat ze in deze film te zoeken hebben - met uitzondering van Jonathan Banks dan.

mixmaster
Ik heb er met plezier naar gekeken en geen moment verveeld, er wordt degelijk geacteerd en ook het verhaal is best aardig.
Verwacht geen topper maar slecht vondt ik het niet hoor, gewoon goed.

Zwolle84
Ik was in de veronderstelling dat ik High-Rise (2015) zou gaan zien in de Sneak, het werd deze. Geen man overboord; sinds haar sterke rol in Begin Again volg ik Hailee Steinfeld met bovengemiddelde interesse.
Peter Billingsley zal die film ook hebben gezien, want Hailee krijgt in Term Life bijna dezelfde rol toegeschoven: opstandige tiener ziet haar ontspoorde vader terugkeren in haar leven, houdt hem aanvankelijk op afstand en leert hem dan waarderen door zijn 'werk'.
Het grote verschil is echter dat Hailee in Begin Again mag stralen middels een sprankelend, aanstekelijk script en een rol die allerlei mooie details kent. Term Life daarentegen ontstijgt nauwelijks het niveau van Bassie & Adriaan, het lijkt wel alsof er constant een knop met twee standen wordt omgezet: vader en dochter kennen elkaar niet - klik - boevenplotje dat niet boeit - klik - dochter wordt boos - klik - de boeven doen weer iets oninteressants - klik - dochter krijgt interesse in vaders misdaden... Enzovoorts. Tot op het punt waarop ze in no time hand in hand over de kermis lopen en zij eigenhandig een misdadig plot beraamt en uitvoert. Dat niveau.
Slappe outlines dus, maar ook de invulling is zo stoffig als het maar kan. Saai kleurgebruik, anonieme camerabewegingen, uitgekauwd thrillermuziekje onder de 'spannende' scènes en het allersufste: de barslecht acterende Vince Vaughn die steeds weer zijn eigen voice over doet waarbij hij het plotje voorkauwt terwijl de camera op zijn holle blik rust.
En wordt er een keer geschoten, dan wordt het geluid maximaal opgeschroeft om iets van spanning te forceren. Geforceerd, zo voelen ook de humoristische dialogen die Vaughn mag opdreunen. Je kent het wel: opmerkingen over seks, de rauwdouwer die zich geneert om zijn dochters beha in de badkamer - hilarisch, vond het oudere stelletje in de bios.
Nee, compleet waardeloze film. En Hailee? Die kan zich tenminste nog verschuilen in haar comfort zone omdat de rol haar geen moment uitdaagt. Blijft een veelbelovende actrice, maar ze mag inmiddels wel voorzichtig wat interessantere projecten uitkiezen.

DragQueen
Weinig verheffende film. Hoewel de aanwezige cast prima acteert, stijgt de film nergens boven de middelmaat uit. Het simpele verhaal verloopt dan ook via de voorspelbare weg. Leuk om eens gezien te hebben, maar meer ook niet. 2,5 Ster.

ikkegoemikke
“You're a thief, right?
That's what mom said.
You steal stuff, right?
Yeah.
You must really suck at it.”
“Term life” is zo’n type film waar ik de volgende dag al heel goed moet over nadenken om me de titel voor de dag te halen. Laat staan dat ik nog iets significants van het inhoudelijke weet. In eerste instantie wou ik eigenlijk niet eens de moeite doen om deze komische misdaadfilm te kijken vanwege de aanwezigheid van Vince Vaughn. Hij is niet bepaald mijn favoriete acteur. Laten we zeggen dat hij me degelijk op de zenuwen werkte in “The internship” en “Wedding crashers”. Maar uiteindelijk moet ik toegeven dat hij best meeviel in deze film. Hij heeft wel niet veel weg van een misdadiger en ik vreesde telkens dat hij weer op de proppen zou komen met iets semi-komisch (wat dan uiteindelijk niet echt grappig is), maar gelukkig bleef ik daarvan gespaard. Er werden ook nog enkele bekende acteurs aangeworven, ook al kregen ze betekenisloze rollen toegewezen.
Nick Barrow (Vince Vaughn) is niet dat soort misdadiger die zich steeds middenin criminele activiteiten bevindt, maar eerder de misdadiger die steeds langs de zijlijn toeschouwt. Hij construeert overvallen en inbraken. Kortom, hij observeert het doelwit, werkt de planning uit (compleet met elektrische schema’s, codes en timing) en verkoopt dit dan aan de hoogste bieder. Als dan de overval verkeerd afloopt waarbij de uitvoerende criminelen worden geëlimineerd en de buit verdwijnt, is het tijd voor Nick om zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Eén van de vermoorde criminelen blijkt de zoon te zijn van Victor Fuentes (Jordi Molla) , de big chief van een Mexicaanse drugskartel. Voeg er dan nog een bende corrupte smerissen aan toe en je begrijpt dan wel dat Nick inderdaad diep in de stront zit. Het enige waar hij zich zorgen over maakt is zijn dochter, waar hij al jaren geen contact meer mee heeft en alleen een verzameling in het geniep gemaakte foto’s in een schoenendoos heeft zitten. Een afgesloten levensverzekering brengt soelaas. Het enige waar hij voor moet zorgen is dat hij het drie weken kan uithouden met zijn opstandige dochter.
Zoals ik al eerder vermelde, doen er nog een hele resem bekende acteurs mee in deze door genres overwoekerde film. Jon “Chef” Favreau zien we denk ik zo’n 3 minuten in de film. Jonathan “Breaking Bad” Banks speelt één van de meest interessante rollen. Een soort uitgerangeerde misdadiger die zo goedmoedig is om Nick op weg te helpen en te voorzien van inside informatie. Als er eentje is die de meest grappige dialogen heeft, dan is hij het wel. De meest geslaagde vertolking is weggelegd voor Bill Paxton. Een perfect portret van een corrupte agent die er alles aan doet om niet door “Internal affaires” te worden veroordeeld. Zelfs als hij zich tegen zijn partners in crime moet keren.
“Term Life” is gewoonweg een doorsnee actiefilm met een deel geforceerde komedie. En tenslotte sleurt men er ook nog eens een melig familiedrama bij. Het type familiefilm over een scheefgegroeide vader-dochter relatie. Bij aanvang loopt de tiener dochter er steeds pissig bij, onderwijl allerlei verwensingen naar hoofd van de immer afwezige vader slingerend. Verwacht je dus aan enkele gênante momenten voor Nick die als verantwoorde en zorgzame vader terug de brokken tracht te lijmen. De uiteindelijke afloop kan je natuurlijk op je sokken voorspellen. Deze onbeduidende film verstikt zichzelf dankzij de mengelmoes aan genres, waardoor men eigenlijk nooit ten volle beseft welke richting het nu zal uitgaan. En als een belachelijk kapsel de meeste aandacht krijgt van filmliefhebbers, is dit sowieso al geen goed teken.

tbouwh
Voor een Steinfeld die hier 16 moest voorstellen heeft ze wel erg rap haar rijbewijs gehaald, of mogen ze daar in de VS ook al eerder met lessen beginnen?

Flat Eric
Nietszeggend en erg voorspelbaar filmpje in het genre slechte vader-dochter relatie.
Verplicht stukje misdaad, beetje boos tienergedrag, wat kat en muisspel en dan hoop je maar dat de film snel voorbij gaat. Vince Vaughn vind ik nooit leuk in komedies en ook in dit genre is het een miscast.
Snel vergeten.

Zwolle84
In een paar maanden je rijbewijs halen is toch niet zo uitzonderlijk? Als ze überhaupt een rijbewijs had.

tbouwh

SPT
Beetje off-topic discussie, maar in de VS mogen en mochten mensen al veel eerder hun rijbewijs halen dan in Nederland. Een normaal rijbewijs mag vanaf 15 of 16 in de meeste staten (meestal gerestricteerd, waarbij niet mag worden gereden van 0:00-6:00), en een 'learners permit' waarbij beginnende bestuurders mogen rijden onder begeleiding van een ervaren bestuurder kan meestal nog eerder (in sommige staten al vanaf 14).

mrklm
Vince Vaugh speelt een man die zijn geld verdiend met het uitdenken van criminele meesterplannen. Bedenken dus, maar nooit deelnemen. Zo blijft hij buiten schot, totdat hij ervan beschuldigd wordt verraad te hebben gepleegd en hij zijn leven niet meer zeker is. Het plot is dat van een B-film, inclusief kleurrijke, stripachtige misdadigers en een vervreemde dochter die zich met één en ander gaat bemoeien. Maar Paxton is uitstekend als de gevaarlijkste vijand van allemaal en Vaugh en Hailee Steinfeld zijn een geloofwaardig vader/dochter-duo en de film is ook na 90 minuten afgelopen. Daardoor is dit allemaal best aan te gluren.

keimpeS
Geen geweldige film, maar wel leuk om eens te zien. Vooral door de verrassende rollen van Vince Vaughn & de onherkenbare Bill Paxton. De film zelf is allemaal behoorlijk ongeloofwaardig en zit vol toevalligheden en als je daar een beetje doorheen kan kijken is het best wel een leuke film!

n00r
Laat Hailee Steifield maar zingen ipv acteren.

Elchapo
- 1925 stemmen
Leuk voor een avondje film kijken,niet hoogstaand en niets nieuws onder de zon....3 stars.

IH88
Term Life
Je zou er bijna een whiplash van krijgen, zoveel richtingen wil deze film opgaan. Een harde misdaadfilm, een familiedrama, humor en wat sentiment etc. Term Life is best onderhoudend, maar het maakt over de gehele linie gewoon te weinig indruk. Paxton is nog wel goed als grote bad guy en ook Steinfeld zit duidelijk in haar comfort zone, maar het is duidelijk dat de regisseur te veel hooi op zijn vork heeft genomen. Een iets strakker en meer gefocust script had de film goed gedaan. Over het kapsel van Vaughn zullen we het maar niet hebben…

Grindhouse62
- 2065 berichten
Lekkere wegkijker geweest voor vanavond. Heb deze op Videoland gezien en was voor mij redelijk te doen, geen voldoende maar toch een 2.5

filmkul
- 2089 stemmen
Aardige misdaad thriller. Het verhaal is niet heel origineel maar wordt vakkundig uitgewerkt door Billingsley. De opbouw is goed en de film kijkt lekker weg. Er is voldoende spanning en hier en daar wat actie. Het einde had beter gekund en is wat makkelijk. Vaughn en Steinfeld zijn verder goed op elkaar ingespeeld. De sfeer en settings zijn dik in orde. Leuke film. 3.5

jippie2010
Dat haar van Vaughn! Geeft je de hele tijd het gevoel alsof je naar een sketch zit te kijken.
Het slechte acteerwerk en karig verhaallijntje helpen natuurlijk ook niet mee.
Doet niet onder voor een B-film. *2.0

Kooiker
Al meer hier gezegd: slecht. Verhaal stelt weinig voor en veel onlogische overgangen. Auto's, die er ineens zijn, de schurken weten wel heel makkelijk alles te vinden van de hoofdpersoon en aan het eind is de grote schurk ineens heel aardig. En die Paxton altijd maar in een en dezelfde stand met boze blik acteren . Vermoeiend slecht.

Shadowed
Matig.
Vooral gekeken vanwege de poster en de namenlijst. Vaughn in serieuzere rollen verrast me regelmatig. Brawl in Cell Block 99 blijft nog altijd 1 van mijn favorieten waarin Vaughn het geweldig doet. Term Life schepte daarom ook alvast de nodige verwachtingen, al waren ze redelijk beperkt door de look van Vaughn op de poster.
Helaas is Vaughn hier een stuk zwakker dan normaal. Ik verkies hem nog altijd liever in dit soort rollen dan in komediefilms, maar hier is hij toch wat terughoudend en nerveus. Te stijf. De dialogen rollen goed zijn mond uit, maar hij gaat toch te weinig op in zijn rol. Dat neem ik hem niet kwalijk, want ik zou me ook kwetsbaar voelen met zo'n kapsel.
Deze film is voornamelijk een thriller, verwacht geen actiefilm wat het genre of de poster je ook laten geloven. Het start met een explosie, maar concentreert zich vooral op de band tussen Vaughn en Steinfeld. Die wordt redelijk uitgewerkt, maar niet optimaal. Het is net wat te standaard en Steinfeld kiest wel gemakkelijk voor dit soort rollen, valt me op.
Verder niet sterk genoeg geschoten, de scenes voelen iets te rustig aan en het ontbreekt de opbouw aan veel strakheid. Regisseur Billingsley vertrouwt te veel op zijn cast, waardoor het verhaal zelf en de snelheid ervan niet on-point zijn. Uiteindelijk resulteert dit in een wat saaie film. Na enige tijd maakt het je niet veel meer uit wat er gaat gebeuren.
Iets meer inspanning en een betere Vaughn hadden kunnen werken. Een Ritchie-aanpak had deze film goed gestaan, nu ontstijgt het zijn genre nergens. Sterker nog, het zakt erdoorheen. Vaughn is een top acteur soms, maar hier kon hij blijkbaar te weinig mee. Het is uit te kijken en duurt niet te lang, maar als geheel is de film toch aan de matige kant.

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix

Dit is de eerste teaser van de aankomende horrorfilm 'Weapons' van Zach Cregger

Deze tien series op Netflix worden momenteel het meest gestreamd

Netflix voegt 'A Discovery of Witches' van SkyShowtime toe en abonnees haken meteen aan: 'Perfect'

Manyeo

Bastille Day
Actie, 2016

Unlocked
Misdaad / Drama, 2023
pistoolgebaseerd op stripgun battleyoung daughtercop parentdead widow
Social media
- Registreer |