Genre: Biografie / Drama
Alternatieve titel: Christiane F.
West-Duitsland
Geregisseerd door: Uli Edel
Met onder meer: Natja Brunckhorst, Thomas Haustein en David Bowie
Gesproken taal: Duits
Releasedatum: 6 augustus 1981
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
"The image of a generation."
Schokkend portret van de Berlijnse drugsscene, eind jaren '70. De 14-jarige Christiane ontmoet in de hippe discotheek Sound de verslaafde Detlev, en raakt langzaam verslaafd aan heroïne. Naar de dagboek-bekentenissen van de echte Christiane F. Met muziek (en optreden) van Bowie.
Christiane
Christianes Mutter
Kessis Mutter

koper77
Hoi,
Kan iemand mij vertellen waar ik deze titel kan kopen met, let op, Nederlandse ondertiteling?
Alvast bedankt

Dustyfan
Die is er niet, naar mijn weten. Je zult het moeten doen met de DVD die Play verkoopt, met Engelse subs dus...

zonneveld9
Dit is wel zo'n goede film. Ik heb hem gezien toen ik een jaar of 13 was toen de film net uit was en een jaar geleden heb ik hem meteen gekocht toen ik de film zag staan. Sommige stukken van de film stonden in mijn geheugen gegrift en ik was verbaast dat ik nog zoveel onthouden had na al die jaren. SCHOKKEND en een zeer goede film om op scholen te vertonen. 5 sterren. Ik heb ook heel lang naar de nederlandsondertitelde gezocht maar volgens mij is die er echt niet. Ik ben al blij dat ik hem zowiezo aan kon komen.

dreadyx
Daughters
Thailand, 1994
regie: Prince Chatri Chalerm Yukol
productie: Five Stars Productions
print: Ltd Promittr International Prod. Co
scenario: Chatri Chalerm Yukol
cast: Nusra Prajunna, Vichitra Triyakul, Kemasorn Nookao, Karnjana Kounnokkum, Johnny Aufone
camera: Anuphap Buachandr
montage: Sunanda Weeramongkol
art direction: Athorn Bhaphaktrchandr
geluid: Khunakorn Sretthee
lengte: 115'
"Christiane F. in Bangkok" is een zeer realistische en ontroerende film. Extreem succesvol in Thaise bioscoop vorig jaar.
Daughters is een dramatische film over het alledaagse leven van aan drugs verslaafde jongeren in een grote stad van het hedendaagse Thailand en die de vraag stelt naar de oorzaak van de teloorgang van deze jeugd. Chatri Chalerm Yukol: 'Ik maakte Daughters opdat het publiek er iets van zou kunnen leren. Ik wilde de mensen laten zien hoe jongeren die drugs gebruiken leven: ze gebruiken drugs als een vlucht voor het waardeloze leven dat hun familie leidt. In dit moderne tijdperk, waarin goed en kwaad verweven zijn, staan mensen onder een enorme druk. Het is niet moeilijk om ten prooi te vallen aan dergelijke behoeften, maar uiteindelijk zijn het wel de kinderen die lijden. Ik maakte deze film als les voor vaders, moeders en kinderen.'
blijkbaar bestaat deze film ook in een ander kleedje

T.O.
Op imdb is het achtervoegsel 'Wir kinder vom Bahnhof Zoo' weggelaten.

Dustyfan
Op imdb is het achtervoegsel 'Wir kinder vom Bahnhof Zoo' weggelaten.

Lillytjuh
Deze is heel er goed. Ik heb nog nooit een meisje gezien die op zo'n leeftijd zo goed kan acteren.

Christiane F verschijnt eindelijk in NL op dvd: 25 november (A-film). Specificaties nog niet bekend.

PeterNL
Zeer goede film al had ik graag willen zien hoe de moeder er mee omging (4)

Helaas uitgesteld. Nieuwe datum: 27 januari.

Soeperman87
Als het met Nederlandse ondertiteling is, heb ik daar geen moeite mee...
Ben nog steeds opzoek naar deze film...
Mooie filmposter trouwens.

predator
- 1941 stemmen
Hele aangrijpende film. Kon hem nauwelijks met droge ogen bekijken. En Heroes is 1 van de beste nummers ooit in een film gezet.
Mag van mij zo weer eens in de bioscopen verschijnen.

FisherKing
En Heroes is 1 van de beste nummers ooit in een film gezet.
Zelfs speciale versie van Bowie in het Duits. "Helden" Net zo prachtig.

SelmaDuim
De officiële titel van de film is wel Christiane F. Wir kinder vom Bahnhof Zoo. Het boek heet zo en de DVD die hier voor me ligt ook.

De dvd titel is vaak niet de originele titel, dus dat zegt niets.
Het gaat er om welke titel in beeld komt als de film begint. Dat is althans de regel die imdb hanteert, en aangezien wij imdb op dit punt volgen, geldt dit hier ook.

SelmaDuim
De dvd titel is vaak niet de originele titel, dus dat zegt niets.
Dan is de titel nog steeds "Christiane F. Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo."
IMDB hanteert ook deze volledige titel trouwens, dus het wordt tijd dat de officiële titel gebruikt gaat worden hier.

FisherKing
De titel in beeld is : Christiane F. Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo (net gechecked), alhoewel de (engelse) DVD-hoes Christiane F is.

Misschien heeft Queto de imdb expert hier nog wat over te zeggen?

SelmaDuim
De titel in beeld is : Christiane F. Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo (net gechecked), alhoewel de DVD-hoes Christiane F is. IMDB is dus weer eens fout
Mijn hoes heeft wel de volledige titel.

FisherKing
Misschien heeft Queto de imdb expert hier nog wat over te zeggen?
IMDB klopt inmiddels

Bizar, een paar weken geleden nog stond op imdb de korte titel.

Titel bij deze gecorrigeerd. Bedankt voor de input Selma.

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix

Trainspotting

Ondskan
Drama, 2003

Girl, Interrupted
Drama, 1999
berlijn, duitslandjunkieheroïneprostitutieillegale drugsdramaticcriticalintensecomplicatedinformative
Social media
- Registreer |