• 9.218.803 stemmen

Sekai no Chûshin de, Ai wo Sakebu (2004)

Drama / Romantiek | 138 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Alternatieve titels: Crying Out of Love, In the Center of the World / Crying Out Love, In the Centre of the World

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Isao Yukisada

Met onder meer: Takao Osawa, Kô Shibasaki en Masami Nagasawa

Gesproken taal: Japans

Plot Sekai no Chûshin de, Ai wo Sakebu

In de jaren tachtig worden twee tieners verliefd op elkaar en delen elkaars geheimen en gedachten door middel van cassettebandjes. Meer dan een decennium later vindt de jongen de cassette met het laatste berichtje van zijn vroegere vriendinnetje. Door haar woorden op het bandje denkt hij weer terug aan deze periode met het gelukkige begin en het tragische einde van hun relatie.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Aki's Father

avatar van titia

titia

wat een mooie poster!

plot lijkt me ook interessant, komt deze nog in de bios of moet ik de film in de betere dvd-shop gaan zoeken?

avatar van danuz

danuz

Erg mooie film. Prachtig verhaal. Het jammerlijke hieraan is dat het soms ietsje te dramatisch werd, en dat deed af aan de film. Het had voor mijn gevoel nog een stuk subtieler en meer ingetogen gekund.

Neemt niet weg dat de film me wel raakte hoor, af en toe schitterende beelden en erg goed acteerwerk.

Dikke 4*

Prachtig verhaal inderdaad, met schitterend acteerwerk.

Maar tevens ook een schoolvoorbeeld van het grote belang dat de uitwerking van een verhaal heeft. Zoals danuz (iets te licht zelfs) uitdrukt, wordt het soms echt te dramatisch, en dat ligt dan niet zozeer aan het verhaal zelf. Maar foute muziekkeuze, te gelikte cameraswoops en saaie, brave maar afgewerkte shots maken van deze film soms een flauw papje, dat alles in zich heeft om te werken, maar het dan niet doet.

Zeker een mooie film, maar had een betere regisseur verdient (Iwai iemand), en had ook een stukje korter gemogen. Meer gevoel dus, minder verhaal. 3.5*

avatar van kinjutsu

kinjutsu

dit is de koreaanse poster....

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Ik denk niet dat men veel wijzer zal worden met een Japanse poster

avatar van Onslaught

Onslaught

Erg mooi en aangrijpend verhaal.

Het zijn vooral zulke films die mij echt weten te raken als er liefde in het spel is en het stel niet lang bij elkaar kan blijven, omdat één persoon erg ziek is en dat eigenlijks zelf ook al weet voordat ze de relatie aangaan.

Erg mooie omgeving ook en ik denk niet dat een film in een ander omgeving(land) me meer zal raken als deze.

Een zeer mooie productie die ik zeker nog op DVD zou willen aanschaffen.

4.5

avatar van Doom

Doom

Sekai No Chûshin De, Ai Wo Sakebu is een erg aangrijpende film die mij emotioneel weet te raken. Zelden zo'n mooi romantisch verhaal gezien. Helaas duurt de film alleen in mijn beleving te lang. Het had zeker een half uur korter gemogen.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat het een prachtfilm blijft met visueel schitterende shots. Ook zijn de acteerprestaties van de hoofdrolspelers fenomenaal. De muziek is heerlijk dromerig en de omgeving is sfeervol. Sekai No Chûshin De, Ai Wo Sakebu is een film die ik zeker nog eens ga herzien.

avatar van Alwin_

Alwin_

Wat een prachtige film, en een schitterende manier om boodschappen voor elkaar achter te laten op een cassettebandje.

Ik baal er alleen wel van dat ik eerst de Koreaanse rip-off(Parang-juuibo) van deze film heb gezien. Ook al is die film niet geheel hetzelfde, zijn er toch een hoop overeenkomsten.

4 sterren voor Sekai No Chûshin De, Ai Wo Sakebu.

avatar van NKyou

NKyou

Wat een mierzoet, overdramatisch, cheesy, fijn filmpje.

Had tijdens het kijken de hele tijd het gevoel dat ik naar een koreaans tienerfilmpje zat te kijken. Dit kwam vooral door de foute muziek; dat piano-gejengel zit ook standaard onder die koreaanse flicks.

Anyway, het verhaal raakte me toch wel aardig, mede door de fraaie shots en het prima acteerwerk. De duur van de film was echter een half uur te lang ofzo en de clichés stapelden zich op een gegeven moment een beetje op. Ik baalde op een gegeven moment vooral van het feit dat zo'n beetje alles wat in het verleden gebeurde ook in het heden gebeurde.

Toch nog 3 sterren, voor het verhaal en de acteurs.

avatar van J.T.O

J.T.O

De acteerprestaties waren inderdaad erg sterk, behalve die van Kou Shibasaki. Die kwam naar mijn gevoel nogal nep over, terwijl de hoofdrolspeler Takao Osawa (Sakutaro ) het prachtig deed. Vooral dat stukje in de gymzaal is super gedaan. Aki gespeeld door Masami Nagasawa viel me ook erg op en achteraf toen ik op Internet las, schijnt zij ook één van de meest invloedrijke figuren in Japan te zijn.

De sfeer zit er helemaal in, het verhaal is wel aardig en zo is ook de montage. Bepaalde stuken waren best wel droevig, hoewel ze wel veel sentimentele scènes hadden. Eigenlijk te veel voor een tearjerker en telkens weten ze het zodanig te brengen dat het niet te dramatisch wordt en dat voorkomt gelukkig de melodramatische scènes. Daarnaast moet ik wel even zeggen het iets te lang is, van mij mocht het een klein beetje worden ingekort. Desondanks dit is het toch wel een zoete en soms bittere film.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Oud nieuws, maar: Is hier geen Japanse poster van te vinden (hoewel ik deze prachtig vind hoor)?

avatar van belchinees

belchinees

Alwin_ schreef:

Rip-off ... en slecht was My Girl & I ook niet.

Deed me verder ook denken aan A Moment to Remember.

Mooi verhaaltje, overtuigende cast en die cover is wel prachtig zeg .

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Knap om te zien hoe je zo'n prachtig verhaal de das om kan doen om het allemaal zo overdreven dramatisch tot stand brengen.

De eerste helft van de film stevende af op dikke 4*, Maar zodra de clou zijn intrede doet, wordt het zo extreem melodramatisch. Zoetelijke uitbarstingen vliegen op je af.

De film heeft een zeer fraai kleurgebruik. De zomer-scènes zagen er verrukkelijk uit. Verder geen kritiek jegens de acteurs. Prima geacteerd. De muziek is 'echt' mijn ding. Echter komt het jammer genoeg niet helemaal tot zijn recht, en weet de regisseur zo niet de juiste timing ervoor te kiezen. Film duurt ook gewoon erg lang. Had zo half uur korter gemogen/gekund. In het begin een fijn, hartverwarmende gevoel. Tweede helft gewoon te dramatisch voor woorden en moeilijk door te komen, jammer.

avatar van BBarbie

BBarbie

Time to tie up loose ends.

Pakkend romantisch drama, waarin regisseur Yukisada er uitstekend in slaagt verleden en heden regelmatig naadloos in elkaar te laten overlopen. Naar het einde toe een tranentrekker pur sang, maar dat mag ik op z’n tijd wel. Prachtig camerawerk, passende soundtrack en eerste klas acteerwerk. Erg mooi.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Vond het begin wat verwarrend maar werd steeds beter. Mooi einde.