• 9.218.803 stemmen

Geregisseerd door: Paul Schrader

Met onder meer: Natasha Richardson, William Forsythe en Ving Rhames

Plot Patty Hearst

"Heiress. Victim. Terrorist."

Reconstructie van de beroemde periode in de Amerikaanse geschiedenis, waarin miljonairsdochter Patty Hearst in de jaren zeventig wordt ontvoerd door linkse terroristen en zich later zelf bij hen voegt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van PartyMarty

PartyMarty

Klinkt als een klassiek Stockholm-syndroom.

avatar van speedy23

speedy23

Is het ook wel een beetje, maar ze zou naar het schijnt ook wel degelijk gehersenspoelt geweest zijn. Ik dacht dat die terreurgroep zoiets was als het Symbionese Bevrijdingsfront.

Binnenkort ook een nieuwe documentaire over dit onderwerp.

Meneer Bungel

Wat een lage waardering hier voor weer een meesterwerk van Schrader.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

kos schreef:

Binnenkort ook een nieuwe documentaire over dit onderwerp.

na het zien van die docu vind ik deze bio-pic ineens een stuk minder, want het is nu duidelijk dat die Patty Hearst niet de volledige verhaal zat te vertellen in deze verfilming uit 1988

Begrijp me niet verkeerd, de hele cast geven goede prestaties, en Paul Schrader heeft een goede film gemaakt gebaseerd op de info dat toen bekend was. Maar deze film is een verfilming van een autobiography van Hearst, en in de docu "Neverland: The Rise and Fall of the Symbionese Liberation Army" (2004) zien we de acties van een heel andere Patty Hearst

Meneer Bungel

Er wordt in die docu inderdaad meer duidelijk over bepaalde achtergronden (vooral wat betreft de SLA), maar hier wordt toch echt geen loopje genomen met de waarheid.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

wat Patty Hearst betreft vind ik van wel. En een klein loopje is het ook niet

Met die andere film vertelde ik dat het een interessant docu was, maar ook best frustrerend omdat je beseft na het zien (van die docu) dat die Patty Hearst eigenlijk gewoon een aandacht trekkende media-whore was.

Uzza_Sparta schreef:

...dat die Patty Hearst eigenlijk gewoon een aandacht trekkende media-whore was.

Oei. Ik denk dat verder discussiëren weinig zin heeft.

avatar van scorsese

Goeie film waarin de dochter van rijke ouders gekidnapt wordt door een stel gewelddadige revolutionairen. Gebaseerd op een boeiend waargebeurd verhaal over Stockholmsyndroom in het kwadraat. Soms best sfeervol in beeld gebracht en zeker op het begin best naargeestig. Het laatste gedeelte had eigenlijk wat langer mogen duren, maar de afsluitende scene is zeker wel goed.