• 9.218.803 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Bill Douglas

Met onder meer: Stephen Archibald, Hughie Restorick en Jean Taylor Smith

Plot My Ain Folk

Het tweede deel van de trilogie, waarin ons door de ogen van Jamie een blik wordt gegund in de vreemde wereld van de grote mensen. Jamie en Tommy (die nu zijn neefje blijkt te zijn) zijn na de dood van hun grootmoeder alleen. Als mensen van de kinderbescherming hem komen ophalen, weet hij te ontsnappen en hij vindt onderdak bij zijn grootmoeder van vaderszijde en een oom. De oude vrouw laat hem liever blijven dan hem over te dragen aan de kinderbeschermers, hoewel ze hem niet mag en ook geen moment onbenut laat om hem er op te wijzen dat zijn moeder het leven van haar zoon verruïneerd heeft. Deze geliefde zoon -Jamie realiseert zich nu dat dit zijn vader is- woont in het huis ernaast met een andere vrouw, Agnes, en een andere zoon.

logo tmdbimage

Father's Son

Father's Girlfriend

avatar van FisherKing

FisherKing

Deel 2 van de trilogie van Bill Douglas. (My Childhood- My Ain Folk - My Way Home)

Volgens IFFR site: Schrijnender nog dan in My childhood confronteerd My ain folk de kijkers met een kind dat door bijna niemand geaccepteerd wordt en dat ook zichzelf niet meer aanvaardt.

Filminfo

avatar van gotti

Is dit ook via normale wegen te verkrijgen of is het de bedoeling dat benieuwde MM mensen nu alle obscure zaakjes af gaan struinen naar deze films...?

Te koop op vhs (2 films bij elkaar). Bijvoorbeeld bij Amazon.

avatar van FisherKing

FisherKing

Vanwege de onbeschikbaarheid van de film op DVD, is er iemand die VHS kan overzetten naar DVD ? Alhoewel dat wel kwaliteitsverlies is.

avatar van John Milton

John Milton

Wat ik schreef bij voorganger My Childhood geldt eigenlijk ook in hoge mate voor My Ain Folk. Ik zou zeggen dat hij iets minder sterk is dan het eerste deel van de trilogie, maar aangezien ik die tweemaal gezien heb en deze zojuist voor het eerst is er geen tijd geweest voor bezinning.

Grote aanrader dit, op de gerestaureerde BFI blu-ray/dvd 3 disc editie. 15 euro well spent en is o.a. gewoon bij zavvi.nl te bestellen. Voorlopig zet ik deze nog even op 3,5*

avatar van Movsin

Movsin

Hier sluit het verhaal wat strakker aan dan in "My Childhood" maar de kenmerken zijn de zelfde. Onverschilligheid en liefdeloosheid zijn nog altijd de berippen die het pad van de jonge Jamie kruisen en het egoïsme en de mentale zwakte in de wereld die hem omringt worden steeds sterker onderlijnd. Zelden een kind zo vol angst in de hoek van de kamer of onder een stoel gezien op het scherm. Ook hier enkele sterke scènes met, toegegeven, toch acteurs die het er meer dan behoorlijk van afbrengen.

avatar van starbright boy

• 22004 berichten

In het tweede deel is Helmuth weg en oma overleden. Jamie komt terecht bij zijn vader en weer een oma die bepaald niet functioneert. Het enige moment dat hij hier een gevoel van ergens horen of zijn heeft is wanneer hij Tommy bezoekt met diens vader. Tweede deel van een heel bijzondere trilogie met ook veel lof de speler van de hoofdrol, Stephen Archibald, die ondanks zijn jeugd Jamie tot leven weet te wekken.