• 9.218.769 stemmen

Met onder meer: Franka Potente, Moritz Bleibtreu en Herbert Knaup

Gesproken taal: Duits, Engels en Japans

Releasedatum: 18 februari 1999

Plot Lola Rennt

"Every second of every day you're faced with a decision that can change your life."

Manni heeft een partij smokkelwaar omgeruild tegen een zak geld die hij zo meteen aan zijn 'baas' Ronnie moet afleveren. In ruil krijgt hij daarvoor een percentje. Manni stapt in de metro maar panikeert wanneer er politie in hetzelfde rijtuig verschijnt. Tijdens zijn vlucht beseft hij dat hij de zak met geld in het metrostel heeft laten liggen. Een zwerver vindt de zak en gaat ermee aan de haal. Totaal overstuur belt Manni naar zijn vriendin Lola. Zij heeft slechts 20 minuten om het ontbrekende geld te voorschijn te toveren. Het meisje start een race tegen de klok om haar vriend van een gewisse dood te redden. Lola besluit naar haar vader te gaan, die bij een bank werkt.

avatar van Jordy

Jordy

De film is erg apart en snel gefilmd, met veel visuele trucjes, en mooie achtergrondmuziek. Dat is eigenlijk het enige wat écht goed is aan de film: het verhaal, waarin we de 20 minuten van Lola 3 maal (met kleine verschillen) meemaken, is niet echt bijzonder. Maar goed, 3 sterren.

avatar van neo

neo

best wel goeie duitse film.deed me ee beetje denken aan memento.ik weet ook niet waarom maar ja

3.5 sterren

avatar van dttom

dttom

Lekkere snelle film en gezeik en is ook nog eens erg orgineel gewoon goede film.

avatar van vic

vic

lola rennt is een goede film met een heel goed verhaal die steeds anders wordt verteld. Erg genoten.

avatar van Blindfold

Blindfold

Toen we deze in de Sneak kregen baalde ik vantevoren flink (duitse film enzo), maar het was een lekkere snelle film met coole muziek erbij en slim gevonden trucjes erin (die polaroids bijv.)

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Lola Rennt, is gewoon een erg goeie film, lekker vlot en met mooie effecten en de film steekt lekker apart en zeker erg origineel in elkaar! Had dit absoluut niet verwacht van een Duitse film!!! De manier waarop het verhaal zich ontwikkeld en het thema: toeval en het lot zijn erg goed uitgewerkt in de film, als je de film nog nog een keer kijkt vallen er steeds meer dingen op. 4 Sterren voor deze Duitse topper!

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Leuke film, zeer orgineel verhaal, leuk om altijd te raden wat er nu zal gebeuren. Zeker niet verwacht van deze Duitse film.

avatar van laurie

laurie

Heel heftig! Zeker met die beat...mooi camerawerk.

avatar van Reservoir Dog

Reservoir Dog

Geweldige film als je jezelf openstelt voor het verhaal. Ik moet echt snel meer films van deze regisseur zien want ik heb hele goeie dingen over hem gehoord.

avatar van tom

tom

Goede muziek, mooi camerawerk,snel gemonteerd, maar het werd een beetje saai af en toe.

DAAR GAAN WE WEER!

Dit is pas een echt meesterwerk!!!

avatar van Jos2

Jos2

Goed gemaakte flauwekul.

narva77 (crew films)

Gisternacht ook gezien, direct na "Memento", en ik moet zeggen dat ik deze film wederom een verademing vond, zelfs na Memento, wat eigenlijk op het "hoofdmenu" stond...

Je zou kunnen zeggen, het hoofdmenu was lekker, maar het toetje was tongstrelend

avatar van Macmanus

Macmanus

Meesterwerk.

Snelle film geen moment saai.

Niet te LANG Niet te KORT.

Goeie muziek.

Goed acteren.

en het Duits irriteert niet eens.

5 uit 5 sterren. MUST SEE

Jammer van die taal, verder wel een leuke film van die oosterburen

avatar van FisherKing

FisherKing

Meesterwerk !!

Tom Twyker wordt de regisseur van de toekomst ( ook zijn vervolg is weer goed ): absoluut briljant werkje; geen moment verveeld en wat heeft die Lola een lekker kontje ( geen wonder dat de regiseur daar mee getrouwd is )

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

schone madam in een goeie film !!

**** 4 op 5 ****

avatar van lorelei

lorelei

hele leuke film. In het begin snapte ik hem even niet. Maar als je hem eenmaal doorhebt is het best wel grappig. Hele simpele film en normaal irriteer ik me wel eens aan duitse films. Maar dit keer echt niet!

avatar van Maarten

Maarten

Super vette film!!! Vette muziek ook...heb de film vorige in de bioscoop!!! echt kicke, dus 4 ****.........

avatar van GerwinF

GerwinF

Vanmiddag gekocht voor 8 piek op DVD Leuk bedacht dat de "kleine dingen" die gebeuren een noodlottig einde kunnen brengen, of juist niet! 3,5 punten vooral voor het camerawerk en de originaliteit.

avatar van Yak

Yak

Opgewaardeerd van 3,5 (hoe kom ik dáár nou toch bij) naar 4,0. En dan moet ik er nog bij zeggen dat ik twijfelde of ik er geen 4,5 van moest maken, want ik vond deze film echt sensationeel.

Haha die Yak. Ik heb invloed

avatar van Yak

Yak

Grappig genoeg zijn de punten voor 'Lola rennt' en 'Der Krieger + Die Kaiserin' nu precies gelijk, waardoor ik mooi in mijn hemd sta met mijn 'totaal onafhankelijke beoordeling'

Schijnbaar, althans

avatar van Jordy

Jordy

leuke Lola Rennt verwijzing in de Buffy-aflevering die straks in Amerika op tv komt, roodgeverfd Duits meisje dat op een techno-achtergrondmuziekje nogal hard aan aan het wegrennen is

avatar van tovenaar

tovenaar

Je hebt ook zo'n aflevering van Buffy dat ERG doet denken aan Dark City, met ook van die kerels die er precies hetzelfde uitzien en soortgelijke acties ondernemen

narva77 (crew films)

Lola Rennt, Dark City, hmm misschien moet ik Buffy ook maar es gaan kijken.

SARAH MICHELLE GELLAR RULES HIHIHI

avatar van IamBernie

IamBernie

Voor 5,99 Euro gekocht bij de FRS

narva77 (crew films)

Ik ook pas onlangs hoor En in tegenstelling tot wat ik eerder in het forum zei, is ie nog steeds E 5,99, en geen E 8,99!

avatar van Hobbes

Hobbes