• 9.218.769 stemmen

Amon Debiruman Mokushiroku (2000)

Animatie / Fantasy | 46 minuten

Genre: Animatie / Fantasy

Alternatieve titels: Devilman Volume 3: Devilman Apocalypse / Amon: Apocalypse of Devilman / AMON デビルマン黙示録

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Ken'ichi Takeshita

Met onder meer: Atsuko Enomoto, Tomoko Kawakami en Motoko Kumai

Gesproken taal: Japans

Plot Amon Debiruman Mokushiroku

Het gevecht tegen de horde aan demonen is uitgelopen tot een grootschalige oorlog. Het blijft ook niet langer een geheim dat demonen op aarde zijn. Er is slechts maar een man die het tegen hen kan op nemen en dat is Akira, of beter gezegd zijn alter ego de sterke 'Devilman'.

logo tmdbimage

avatar van Dopke

Dopke

De enkele keiharde (misschien wel de hardste die ik in anime heb gezien) scenes, de soms geweldige en soms ontzettend grappige demonen-design, het hele post-apocalypische gebeuren en de betere animaties vergeleken met de voorgaande delen, maken dit deel toch ook weer de moeite waard.

avatar van kaneda1984

kaneda1984

een derde deel... nooit van gehoord, komt/is deze al op dvd te koop??

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Wist dat er een derde deel van was, maar ik heb hem nog nooit gezien! Waarschijnlijk alleen in Japan te koop dus. Ik hoop dat er nog eens een box uitkomt met alle 3 de delen.

avatar van Lennert

Lennert

Ligt het aan mij of was dit een compleet ander verhaal dan het geval was bij de eerste twee delen? De animaties waren voor een 2000 film in ieder geval vrij ondermaats, toch jammer dat men in 10 jaar tijd niet zoveel is opgeschoten. Alles bij elkaar qua verhaal wel het meest interessante met het feit dat de demonen nu onder mensheid bekend zijn, al moet ik toegeven dat ik het feit dat Ryu Satan blijkt te zijn nog wat vreemd vond.

Maar goed, verder weer een hoop bloed en geweld en ten minste niet teveel zinloze scenes zoals bij de eerste films het geval was. Een vreemd derde deel, maar wederom erg vermakelijk. De serie uit de jaren '70 laat ik maar aan me voorbij gaan, dat ziet me er toch te ouderwets uit.

Blijft povertjes.

Iets betere animatie, maar mag ook wel voor een film die 10 jaar recenter is. Toch voor een film uit 2000 blijft het een bedenkelijke bedoening. Ook weird dat er voor 4:3 gekozen is, ofwel was het een verkeerde rip.

Verhaaltje boeit niet echt, is het wachten op wat demonenactie. Die komt er af en toe ook wel, al tipt de film nergens aan het demonenspektakel van het eerste deel. Beetje jammer, want de 1-on-1 is niet zo spectakulair dan gehoopt.

Het is dat het allemaal niet te lang duurt, maar verder is het geen al te beste reeks. Wel een paar grove en harde scenes in dit filmpje, maar echt hard komen ze niet aan.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV