• 9.218.841 stemmen

Geregisseerd door: Mick Garris

Met onder meer: Jonathan Jackson, David Arquette en Matt Frewer

Plot Riding the Bullet

"The dead travel fast"

Als Alan Parker erachter komt dat zijn moeder in het ziekenhuis ligt, wil hij onmiddellijk naar het ziekenhuis toe en gaat hij liften. Hij wordt dan meegenomen door een man met een gruwelijk geheim. Alan moet dan van de man een afschuwelijke keuze maken...

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Chainsaw

Ben erg te spreken over het boek, dus ben benieuwd.

Maar goed, ik verwacht eerlijk gezegd wel een beetje van Mick Garris, die toch al meerdere malen bewezen heeft goed te kunnen omgaan met een verhaal van King. Alleen dit keer geen lange miniserie, maar een 'korte' film van 90 minuten. Maar eens zien wat Garris hiervan bakt.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Ben nu bezig in het boek heeft een goed begin wel een beetje dun om te gaan verfilmen majah net zoals je zecht Chainsaw met Mick moet het haast wel goed gaan.

avatar van Facedown

Facedown

Hopelijk bouwen ze er een goed verhaal rond, want het boek is te dun om te verfilmen naar zo'n 90 minuten. Ik heb er wel goeie hoop in!

avatar van as

as

Mick Garris is eigenlijk maar een matig regisseur als je het mij vraagt. Maar goed we zullen zien. Misschien bij wonder.......

avatar van Diesel

Diesel

Officiële site

Leuke site, slechte trailer..

Chainsaw

De trailer is inderdaad niet echt bijzonder.

avatar van morpheus

morpheus

Chainsaw schreef:

De trailer is inderdaad niet echt bijzonder.

De film is ook niet zo heel bijzonder. De film verteld kortweg het verhaal van een jongen die al liftend naar zijn moeder probeert te komen omdat deze na beroerte in het ziekenhuis is beland. Tijdens deze trip heeft Alen, die zelf wel van een blowtje houdt constant hallucinaties bestaande uit allerhande goedkope horrorclichés welke ook nog eens goedkoop gebracht worden. De uil die ineens uit de bosjes komt vliegen, geesten die plots opduiken, de spookachtige begraafplaats, het spiegelhuis, zelfmoord met een scheermesje en nog vele andere passeren de revu. De man met het gruwelijke geheim zoals het zo mooi omschreven in de beschrijving bij deze film hier op moviemeter verschijnt pas in de laatste 20 minuten en is wel het grootste en slechtst uitgespeelde horrorcliché van allemaal.

Het klinkt allemaal slecht en dat is het ook. De acteurs hebben al weinig hebben om mee te werken maar de acteerprestaties zijn ook nog eens matig tot bedroevend slecht.
De regiseur weet enkele elementen uit het boek visueel leuk over te brengen maar echt consistent in zijn vertelling of spannend wordt Riding the Bullit nooit.

Nee, deze film is echt een zootje, een goedkoop zootje.

avatar van Lars

Lars

Facedown schreef:

Mischien maakt het niet uit dat het boek dun is aangezien Stephen king het script schrijft. en dus kan hij er mee doe wat hij wil en het blijft toch van hem ook al is het wat anders als het boek.

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Hij is best leuk, best een geslaagde Stephen King verfilming.

Zaten ook best wel schrikachtige momenten tussen.

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Aparte film die een stuk beter had kunnen zijn als het allemaal wat duidelijker in beeld was gebracht. 2,5 ster

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Deze durf ik niet te kijken, niet omdat hij me zo eng lijkt, maar het boek is BRILJANT!! Kan denk ik niet zo goed verfilmd worden.

avatar van jassonn

jassonn

Onlangs boek(je) meegenomen uit de bieb en vond hem erg goed, aan het gemiddelde hier te zien is de film dat niet

avatar van pietje punk

pietje punk

de film begin heel goed eerste half uur is zeer interessant, begint tegen het eind alleen een beetje in te zakken. het verhaal loopt raar, de dialogen worden minder... en zijn verbeeldingen beginnen voorspelbaar en saai te worden.

gemiddeld filmpje wel leuk 3*

avatar van Lord Vader

Lord Vader

gister gezien, wel aardig

geen hoogvlieger.

met name het kleffe einde stoorde me.

Chainsaw

Flinke tegenvaller, dit. Vooral het begin is waardeloos. Er valt weinig te beleven en we maken enkel kennis met een paar belachelijke en zeer onnodige personages. Ik dacht af en toe even dat ik naar een soort Dude, Where's My Car zat te kijken. Maar een tijdje later worden de cliché bijpersonages ingeruild voor een stel cliché horrormomenten. Het is allemaal bijzonder dertien-in-een-dozijn en nergens komt het verhaal echt uit de verf. Vooral sfeer is in geen velden of wegen te bekennen.

Daarnaast weet hoofdrolspeler Jackson niet bepaald te overtuigen en Hershey of Christensen zijn ronduit slecht te noemen, kan er weinig anders van maken. Arquette was niet echt slecht, maar vond hem totaal niet bij de rol passen. Wat dat betreft was eigenlijk enkel het rolletje van Cliff Robertson een beetje de moeite waard. Nou ja, en het korte bijrolletje van vaste Garris- acteur Matt Frewer, maar die had jammer genoeg dit keer ook maar weinig te doen.

2 hele kleine sterren voor een paar aardige momenten.

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

ik heb de fim vanavond op dvd gezien. En zoals altijd bij Stephen King zit er weer een diepere gedachte in de film. Ook deze keer en dan is de titel goed te verklaren. Mysterieus, soms vaag en kort. (dat korte ben ik niet gewend van een stephen king verfilming....maar 89 minuten)

Je schrikt een paar keer..en de master himself speelt ook weer heel even mee. Vreemde film met wel een goede ondertoon....

avatar van BellaVita

BellaVita

ik vond deze film echt slecht. Ik had het boek niet gelezen maar toch had ik meer verwacht van een S. King verfilming. Geen spanning, er gebeurt weining en als iets gebeurt zijn dat typisch horror clichés... diep teleurstellend dus... 1*

avatar van argus

argus

Zeurderig irritante film. De hoofdpersoon hallucineert. Maar i.p.van dat de halluciaties op de één of andere manier zouden kunnen boeien maken ze het geheel alleen maar flauwer en voorspelbaarder. Ik heb het boek van Stephen King niet gelezen, maar vond hier niets aan. Jammer zonde van de tijd. 1

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Onvoorstelbare boutfilm. Vlak geacteerd en van dat gehallucineer van de hoofdpersoon werd ik ook aardig gestoord. Op een gegeven moment had ik zoiets van:"Ja, nou kennen we het wel". Bah, schijt film!

avatar van 93.9

93.9

Beloofde een echt interessante film te worden.

Mooie en originele sixties muziek(Incense And Peppermints - The Strawberry Alarm Clock), goed camerawerk.

Daarna zakt die film me toch een partij in......

Jammer!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Ik heb vandaag deze film gezien, het boek(je) had ik al eerder gelezen. Wat een bar slechte verfilming is dit geworden, zeg! Belachelijk gewoon. Echt (voor degene die hem niet durft te kijken, zie boven) er gebeurt helemaal NIETS! Vanaf het begin tot het eind slaapverwekkend. Mijden dus, deze film! Huur "The Shining" of "The Stand" van Mick Garris, die zijn een stuk beter. Had meer verwacht....

avatar van andy1980

andy1980

heb deze uitgezet wat een ongelooflijke rare en saaie film

avatar van Nomak

Nomak

Ik had hier ook veel meer van verwacht.

1,5

avatar van james_cameron

Middelmatig horrorwerkje dat helaas nergens echt eng of interessant wordt. De hoofdpersoon is vlak, het tijdsbeeld dat geschetst wordt van de jaren '60 is niet overtuigend en het verhaaltje te dun om anderhalf uur te boeien. Het redelijke camerawerk en een handvol goede scenes zorgen ervoor dat alles het aankijken waard blijft, maar al met al niet veel bijzonders. Het leukste zijn nog de verwijzingen naar Stephen King's boek Christine.

avatar van L2E

L2E

Precies wat ik had verwacht van Stephen King.

Vreemde film, zoals het hoort.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Riding the Bullet heeft een aantal typisch lekkere King momenten. De sfeer in de scenes langs de weg is daar een voorbeeld van. Maar helaas gebeurt dit allemaal veel te weinig en is de rest van de film niet al te best. Soms zelfs belachelijk. Snel tussendoortje. Niet meer.

avatar van pjutter

pjutter

goede film!

een van de betere Stephen King verfilmingen,

(niet zo goed als Green Mile en Shawshank natuurlijk)

lekker vaag verhaal, dat goed in elkaar zat en daarom ook erg goed te volgen was.

het acteerwerk is goed,

(snap eerlijk gezegd de -enorm- lage score niet!!??

maar ja.

van mij krijgt hij een 3.5*

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

de beste film van Mick Garris.

avatar van maurice74

maurice74

Net voor 2,50 euro bij zo'n witte boekhandel gehaald. Het zal me benieuwen.

avatar van melanie178

melanie178

Zelfs voor een Stephen King verfilming is dit verhaal TE vaag en absoluut niet boeiend