Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Tom Holland
Met onder meer: Robert John Burke, Joe Mantegna en Kari Wuhrer
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Thinner
"Let the curse fit the crime."
Een stevige advocaat rijdt een zigeunervrouw aan, maar wordt, mede door zijn contacten, vrijgesproken van alle blaam. Een zigeuner spreekt uit wraak een vloek over de betrokkenen uit. De advocaat verliest plots kilo's per dag. In het begin een godsgeschenk, maar er komt geen einde aan. De advocaat moet de zigeuner opsporen om de vloek ongedaan te maken voor het te laat is.
Billy Halleck
Pharmacist
Detective Deevers
Kirk Penschley

film_kaza
ik wou de film kijken omdat hij mij spannend leek. ik vond hem ook wel spannend, maar het einde vond ik nogal , hoe zeg je het. alsof je niet wist hoe het moest eindigen toen je het verhaal schreef.

U-96
- 1966 stemmen
Van Tom Holland, de regisseur die een jaar hiervoor een van mijn favoriete films The Langoliers regisseerde. Wel aardige film, maar het had beter gekund. Make-up van advocaat Billy is wel aardig gedaan, maar je kunt wel erg goed zien dat het nep is. Verhaal is wel aantrekkelijk (heb het boek gedeeltelijk gelezen), maar het akteerwerk is minder. Ik heb het idee dat dit verhaal met een veel rauwere sfeer uitgewerkt had kunnen worden. De film wordt nergens spannend, maar blijft wegens het verhaal voldoende boeien. Einde is leuk.

film_kaza
het einde was anders dan in het boek in het boek eet hij samen met die meneer die binnenkwam ook een stuk taart, zo erg vond hij het wat hij had gedaan. erg jammer dat dat er niet in zat. net als bij dreamcatcher geef ik deze dan maar een 3,5.

narva77 (crew films)
Waarom wordt hierboven nog steeds de datum van uitzending van zaterdag 25 maart jl. genoemd?!

Waku
Prima verfilmd verhaal naar het boek van Stephen King.
Orgineel bedacht en goed uitgewerkt.
Het steeds meer afslanken is huiveringwekkend om te zien. Langzaam ziet men de hoofd personage weg teren...
En zo kan een horror dus ook aansprekend zijn.
Er komt geen hakbijl aan te pas..

Angel25
Kijkt lekker weg. ook 3,5*
helemaal mee eens

Jimmy009
Vond dit een geweldige film! Eng maar wel niet spannend. Het einde vond ik ook wel vrij goed passend bij een doorsnee-film van stephen king. 3.5*

WB
Vermakelijk. Niet meer niet minder. Zag er wel erg gekleid uit aan het begin, toen ie zo dik was. Niet Tom Holland's beste. The Langoliers heeft een beter verhaal...

Ché Cliché
Redelijke film, absoluut niet geweldig. Aardig om één keer te zien.

WB
Mwa, voor fans van Stephen King verwacht je films als The Shawshank Redemption en The Green Mile. Of horrors/thrillers als The Shining en Pet Semetary. Helaas komt deze film daar bij lange na niet in de buurt...

hellblazer93
Leuk verhaal. Maar vind het niet een echte stephen king film vanwege de sfeer. 2.0*

Edie
Inderdaad is het verhaal best leuk, verwacht gewoon geen gruwelijke horror! Geen schrikeffecten of overmatig gore scenes, maar wel redelijke acteurs (leuk met Joe Mantega). Speciale effecten is wel goed gedaan, vrij overtuigend. Het einde is erg absurd, daardoor juist weer erg leuk zonder teveel te verklappen..
3* voor een aardige thriller met komische elementen..

maurice74
Een van de belabberste Stephen King-verfilmingen (alleen Quicksilver Highway is nog wat slechter, als dat mogelijk is). Dramatisch slecht acteerwerk, zelfs voor een B-films als deze. Bovendien worden zigeuners wel heel verschrikkelijk en typisch neergezet.

Vond de hoofdpersoon in z'n afslankkuur wel grappig.
Verder is dit een wat snelle en af en toe flauwe doorslag van het boek. Film gaat als een speer maar weet toch niet altijd even boeiend te zijn. Enkel het hoofdpersonage weet er iets leuk van te maken.
Aardig horrortje om een keertje te kijken, maar daar blijft het ook bij. Niks speciaals te zien, vooral voor de mensen die het boek gelezen hebben denk ik.

Linn
Het leukste aan de film vond ik King zelf ..Beste acteur (waarschijnlijk omdat hij niet veel zei)
De rest vond ik ook een beetje flauw en jammer dat het altijd zo goedkoop moet wat King films betreft er kan van zijn fantastische verhalen zoveel meer gemaakt worden. 2* voor mijn alltime favorite schrijver maar meer kan ik er niet aan kwijt. Jammer

Hah! King zelf was inderdaad best grappig. Nogal komische verschijning ook, die op zich nog best goed paste in het wat luchtigere sfeertje tussen de horror scenes door
Doet een beetje denken aan Jackson in Braindead.

Edie
De film gaat inderdaad als een speer, aan een kant wel een pluspunt omdat er niet teveel omheen gedraaid word om hetgeen wat je echt zien wilt.. Sommige stukjes wel wat langdradig (of hadden beter weggelaten mogen worden)..
Best aardige verfilming als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Desperation (een van de laatste verfilmingen dit moment); best mooie openingsshots, hoop gebrabbel en dan een uitermate teleurstellend einde... Dat is hier dan wel weer wat anders

psycholamp
- 1960 berichten
Ik heb net het boek uit en vind het einde onbevredigend. Is dit in de film ook zo?

nightbreed
Ik denk niet dat je er een stijve van zult krijgen maar als je er niet te veel van verwacht is het wel een genietbaar en leuk tussendoortje.
Het einde vond ik trouwens wel goed.

Chattingforum
Who kijk er nu naar, althans op tv en weet nu al dat ik hem geweldig vind:D Ik wil ook zo snel kunnen afvallen:D
En verwijderd bericht niet, want mening blijft erna precies hetzelfde dus:D

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix

Dolores Claiborne

Hearts in Atlantis
Drama / Mystery, 2001

Fire in the Sky
Mystery / Sciencefiction, 1993
gebaseerd op boekvloekfat suit body horror
Social media
- Registreer |