Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Tom Holland
Met onder meer: Robert John Burke, Joe Mantegna en Kari Wuhrer
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Thinner
"Let the curse fit the crime."
Een stevige advocaat rijdt een zigeunervrouw aan, maar wordt, mede door zijn contacten, vrijgesproken van alle blaam. Een zigeuner spreekt uit wraak een vloek over de betrokkenen uit. De advocaat verliest plots kilo's per dag. In het begin een godsgeschenk, maar er komt geen einde aan. De advocaat moet de zigeuner opsporen om de vloek ongedaan te maken voor het te laat is.
Billy Halleck
Pharmacist
Detective Deevers
Kirk Penschley

neo
niet echt geweldige horrofilm.
valt me een beetje tegen van een stephen king verfilming.

Jos2
Je zou beter moeten weten. De meeste King-verfilmingen zijn waardeloos.

lindastuurman
Ze zeggen wel horror, maar ze hadden er veel meer horror uit kunnen halen dan erin zat. Klopt, dat de meeste Stephen King verfilmingen niet goed zijn. De enigen die ik wel aardig vind, zijn Christine en The Green Mile.

NERD
Ik vond hem niet eens zo slecht van wat ik er van kan herinneren. Alleen haalden ze niet alle potentie uit het verhaal om het zo maar even mooi te zeggen

narva77 (crew films)
Ik vond het knap gedaan hoe je Billy Halleck steeds dunner ziet worden.

Armin
Kijk dan maar eens naar:
Christine, It, The Shining, Shawshank Redemption, The Green Mile, Misery, Dolores Claiborne...

Kazuyuki
- 2068 stemmen
Ik vraag me dan af of dat echte Stephen King-films zijn of films van de betreffende regisseurs. En de films die je opnoemt vormen nog niet eens de helft van King's (verfilmde) oeuvre.

Pitbull
Er zat inderdaad een goed verhaal in (het boek dus) en het leek me ook nog wel mogelijk om er een aantrekkelijke film van te maken, viel toch een beetje tegen.
***

BS
als "fan" van de verfilmde boeken van King,vind ik dit een van de mindere.
Toch is het een mooi verhaal en wordt het best goed gebracht.Het enige wat minder is is de spanning.Hij loopt mooi op maar er zit geen echt "eng-onderbuik-gevoel" in.
2,5 ster

bioscoopzaal
Vreselijke film ... slecht geacteerd, middelmatige regie en een waardeloos scenario.
Het boek was op zich ook al niet geweldig, dus het zal daar wel mee te maken hebben. 1 ster.

Chainsaw
Vond hem wel aardig. Nergens spannend of bovengemiddeld, maar het plot was best interessant en bepaalde dingen waren wel leuk uitgewerkt. Zeker niet de beste King verfilming, maar het had hier en daar wel iets.
3 sterren.

MaTtIeBoY
Redelijke King verfilming met een lekker evil einde.*** sterren

SSeagal
Leuke King verfilming met aardige special effects. Geen topper, maar ook zeker geen afrader. ***

WB
niet echt geweldige horrofilm.
valt me een beetje tegen van een stephen king verfilming.
Mee eens! Was allesbehalve eng of spannend, en er gebeurde maar bar weinig!
Ik vond et ook wel heel duidelijk te zien aant begin dat et allemaal schmink/make-up is wat die vent dik maakt!
2,5 sterren, omdat et voor de rest wel redelijk uitgewerkt is, dat dunmakingsproces...

Shining
Het feit dat ik deze film al tientallen keren heb gezien zegt misschien meer over mijn smaak als over de kwaliteit. Het boek was beter maar toch 5 sterren.

donnie darko
juist hetzelfde wat ik er ook van vind. Het boek was inderdaad niet zo heel goed, maar deze film is toch nog een stuk slechter als het boek.
Lijkt meer op een tv-film.
1 ster

Snufkin
Jaren geleden een keer gezien, toen was het een aardige film. Toch maar eens kijken of ik hem op zolder ergens uit het stof kan graven.

Diesel
Bovennatuurlijke, donkere chiller met zowel komische als gory momenten. Regisseur Tom Holland heeft net genoeg ervaring om een film boeiend te houden zolang het duurt. 2,5*

film_kaza
de film lijkt mij heel spannend. maar zo te zien denk iedereen er anders over.

king16
- 1904 stemmen
Jammer genoeg is de film stukken minder dan het boek van Stephen King.
Ik moet echter wel toegeven dat de film mij wel voor de volledige lengte wist te boeien en vooral het spel van de hoofdrolspeler was erg vermakelijk, alswel het maffiakarakter van Joe Mantegna.
Ik mis in deze film anders wel wat meer 'shokkende' beelden, want de scenes waarin in het verhaal 'schokkende' dingen gebeuren komen een beetje knullig in beeld met tamelijk amateuristische effecten.
2,5* omdat ik mij wel gewoon vermaakt heb en uitermate slecht was ie niet

Jorick
Een redelijk vermakelijke film, maar over het algemeen geen sterke horror. De acteerprestaties zijn matig en de film wordt ook niet spannend genoeg. 2*

Leno
Niet eng of spannend, wel amusant. Een aardige rol van Robert John Burke met prima make up. Het einde is ook wel aardig.

Fangs (crew films)
Vermakelijk, maar nergens spannend, eng of shockerend. De effecten van Oscarwinnaar Greg Cannom zijn mooi en de film heeft een goed einde. Toch maar 3*, maar ik had meer verwacht.

Bone*Thugs
Ik had het boek er al van gelezen...geen superfilm maar wel amusant om naar te kijken ( als er toch niks anders op tv is)

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix

Dolores Claiborne

Hearts in Atlantis
Drama / Mystery, 2001

Fire in the Sky
Mystery / Sciencefiction, 1993
gebaseerd op boekvloekfat suit body horror
Social media
- Registreer |