• 9.218.630 stemmen

Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas (1997)

Animatie / Komedie | 72 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Alternatieve titel: Belle en het Beest: Een Betoverd Kerstfeest

Geregisseerd door: Andrew Knight

Met onder meer: Paige O'Hara, Robby Benson en Jerry Orbach

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas

"All the magic of Disney's legendary classic continues."

Belle wordt nog steeds gevangengehouden op het kasteel van het beest en om hem gunstiger te stemmen, bereidt ze een uitgebreid kerstdiner voor. Helaas wil het Beest niets van Kerstmis weten en dreigt hij ermee het diner af te blazen.

Belle (stemrol)

Forte (stemrol)

Chip (stemrol)

Fife (stemrol)

Mrs. Potts (stemrol)

Phillippe / Sultan (stemrol)

avatar van cell

cell

minder goed als de eerste

avatar van BlueSword

BlueSword

ok, ik had hem pasgeleden gezien en dus best wel te oud ervoor... het moest voor school en vond deze echt ongelooflijke saai.

wel leuk voor kinderen ja, en op een 1 of andere manier vond ik peeps helemaal geweldig.

ik geef het een 1.0* voor peeps.

misschien wat te oud ervoor maar begrijp me niet verkeerd, die eerste deel vind ik wel erg goed gelukt.

vroeger vond ik hem zelfs nog eng.

en er zijn kinderfilms die ik nog wel leuk vind.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

BlueSword schreef:

het moest voor school

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Welke middelbare school laat deze film nou zien? Een andere klas heeft wel eens Finding Nemo gekeken bij een kerstontbijt, maar dat was vrijwillig..

avatar van BlueSword

BlueSword

Pieter Montana schreef:

ik doe zorg en welzijn en het thema was kinderdagverblijf... *puke!*

geloof mij, het was niet dat iedereen er blij mee was.

avatar van soom

soom

BlueSword schreef:

op een 1 of andere manier vond ik peeps helemaal geweldig.

ik geef het een 1.0* voor peeps..

Vertel, voor wie geef je een 1,0*? Wie of wat zijn 'peeps?'

film_kaza

ik hou nu niet meer zo van die films..

maar omdat ik hem vroeger leuk vond geef ik hem 3 sterren.

film_kaza

Ok toch maar op een 1. Het O zo mooie orginele eerste deel krijg dit als vervolg.....

Nee dat vind ik niet kunnen. O, en "peeps" is volgens mij dat fluitje.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

soom schreef:

Vertel, voor wie geef je een 1,0*? Wie of wat zijn 'peeps?'

peeps is dat niet die fluitachtige weet ik veel misvormd iets ?

avatar van rose

rose

Deze vonden ze hier leuker dan de eerste. Eng ook....

film_kaza

Eng? leuker dan de eerste? Ik heb iets gemist...

Als 8-jarige bekeek ik inderdaad deze vaker maar nu denk ik eg anders over die 2 films.

-jack_sparrow- schreef:

peeps is dat niet die fluitachtige weet ik veel misvormd iets ?

Peeps - Pips (weet de naam ook nieet meer), is een fluit. Het side-kickje van de bad guy.

avatar van Mr. Cullen

Mr. Cullen

Het heeft nog wel wat van de originele magie in zich, maar dat komt mede omdat ik een van die 'kerst-mensen' ben die steeds maar weer lekker melig worden met kerst en alles eromheen. Als kind vond ik Beauty and the Beast geweldig, dit vervolg boeide me ook wel en beangstigde me, ik kreeg altijd de kriebels van 'Forte' of hoe noemt die piano ook weer. Verder waren de nummers hier wel vermakelijk, echt iets voor tijdens de kerstdagen

avatar van AHWA

AHWA

Leuke aanvulling op de originele film en prettig kijkvoer met de kerst, maar hier ontbrak toch wel een beetje de magie van het origineel. Fijn is wel dat je een stukje te zien krijgt van de vloek uit het eerste deel, dat vond ik dan wel weer goed gedaan.

De liedjes zijn stukken minder dan in deel 1, en komen veelal op hetzelfde neer.

2.5* Wel fijn dat alle originele stemmen terug zijn.

Ik verwijder die 1*.

Die 1* is niet nodig, en ik weet er toch nie zoveel meer van.

Ik weet nog wel wat mooie muziek maar ook een paar erg stomme dingen. Zoals de sentimentele kerst gedachte die er voor de zoveelste keer word in gepropt. Ook het idee dat ze het originele verhaal aanpassen is niet leuk. (De prins werd betoverd op kerst avond? kom op. Als dat echt zo'n rol speelde hadden ze dat wel bij deel 1 vertelt)

Uit nieuwschierigheid wil ik het nog welleens zien. Alleen ben iets te bang dat het gewoon een telleurstelling word.

avatar van kleine oorlam

kleine oorlam

deze film is de 3de vervolgt film van disney daarom is het wel een meevaller

avatar van Minaide

Minaide

Ik vond 'm leuk. Kreeg zelfs kippenvel bij het deel van de heks. Dat deel is zó machtig.

Vraag me alleen af waarom mevrouw Tuts een verhaal verteld aan haar eigen zoon waar hij zelf bij was.

avatar van Natasja22

Natasja22

En ik maar denken dat ze in deel 1 weer "normale" mensen waren en trouwden maar nu is ze alweer gevangen?

hmmzzz daar snap ik dus echt niets van sorry.

Ik ben hem nu wel aant downloaden niet voor mezelf hoor hahahahaha maar goed.

avatar van soom

soom

As long as there's Christmas, I truly believe...

Hmm. Ik heb niet bijzonder veel met kerst, om heel eerlijk te zijn. Ook weer vanuit m'n kerkelijke achtergrond, nooit opgegroeid met kerstbomen en dergelijke. Wel was het vroeger traditie dat m'n broer en ik elk een kado mochten uitzoeken, rond de 30 gulden. Meen ik me te herinneren.

Kersttijd... Magisch, natuurlijk. Kerstboom optuigen (op de woning wordt er een kunstboom opgetuigd met lichtjes), bij familie zijn, en lekker foute films kijken, die rond die tijd worden uitgezonden op tv.

Ja, eigenlijk ben ik wel een voorstander van dat soort kneuterige dagen, hoewel ik er niet mee opgegroeid ben. Ik geniet ook wel van dat soort leuke dingen.

Belle en het Beest, uit 1991, zal áltijd één van de móóiste tekenfilms aller tijden blijven, of ik nu 25 of 35 jaar zal worden, ik zal die film tot m'n dood mooi blijven vinden. Echt een fantastisch mooie film.

Natuurlijk is alles wat daarna komt, zoals deze, een stuk minder.

Forte vond ik als personage niet echt goed, ook niet erg interessant, die stukjes scene met hem hadden niet gehoeven. Had het iets anders aangepakt.. Maar goed. Al met al krijgt deze kerstige film (mede door het toch wel enigszins meeslepende gedoe over kerst), zeker wel een voldoende. Alleen zal 'ie het nooit halen bij Belle en het Beest, natuurlijk.

avatar van TheLionKingFan

TheLionKingFan

Belle en het Beest:4,0

Belle en het Beest 2: 3,0

Belle en het Beest 3: 2,5

avatar van Wouter

Niet uit kunnen kijken, zo matig

avatar van Film Pegasus

Eén van de verplichte sequels in de Disneystal die zowel gemaakt wordt voor het DVD-circuit, maar ook om crewleden te laten zien of ze zelf een grote film kunnen maken. Net als bij de meeste Disneysequels wordt hier in tegenstelling tot de hoofdfilm meer gemikt op enkel de kinderen en minder op het hele gezin. Bij de bioscoopfilms moeten de ouders meestal mee, bij de dvd's kunnen de kinderen die thuis zelfstandig zien.

Kerstfilms zijn sowieso al niet echt voor mij bestemd. Vooral de Amerikaanse gaan gepaard met veel kitch en de verplichte aanwezigheid van kerstman en kalkoengebraad. Weinig charme in deze film dus (tenzij je van die dingen houdt). Het enige positieve is het behoud van de stemacteurs die ook hier hun stem verleenden.

Probleem hier is dat je toch het vergelijk maakt met de originele film en je steeds met minder moet doen. Kinderen zullen dit misschien nog wel leuk vinden, maar echt geweldig is het nergens en qua verhaal zelfs vrij saai.

avatar van Zinema

Handjevol zoetsappigheid.

Binnen de lange rij kinderkerst-animaties is dit een van de beteren. Toch is dit video-vervolg op de tekenfilmklassieker al een stuk minder geanimeerd dan het origineel. Er moet namelijk met zo min mogelijk centen een fortuin worden gerealiseerd. Met name bij Disney, die dit cliché-verhaaltje dat gedragen wordt door de aardige stemmencast, toch nog sfeervol weet te brengen. Door een vreemde mix van CGI en animaties, en een handjevol zoetsappigheid en liedjes.

Redelijk.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Niet onaardig. Uiteindelijk duurt het allemaal veel te lang voor zulk een niemendal van een verhaal (dat had makkelijk in drie kwartier gekund) maar het is lang niet slecht. Met vrijwel de gehele originele cast, redelijk tekenwerk en één aardig liedje (die van Belle, ook leuk geanimeerd met dat boek). En dat is het grote verschil tussen het origineel en deze sequel. Was het origineel nog een echte musical met fantastische songs, daar is dit meer een normale film met een aantal nummers die echter wel van een beduidend lagere kwaliteit. Al met al duurt het dus te lang en dan gaat het geheel slepen. Had het iets korter geweest, dan nog net een voldoende, nu 2,0*.