• 9.218.618 stemmen

Geregisseerd door: Rick Famuyiwa

Met onder meer: Kerry Washington, Wendell Pierce en Grace Gummer

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Confirmation

"It Only Takes One Choice To Change History."

De advocaat Anita Hill (Kerry Washington) beschuldigt Clarence Thomas (Wendell Pierce) van seksuele intimidatie, tijdens zijn hoorzittingen van de Senaat om een rechter van het Hooggerechtshof te worden. Hill was een assistente van Thomas bij het Ministerie van Onderwijs en de 'Equal Employment Opportunity Commission'. Na hem te hebben aangeklaagd, moet ze getuigen tegen hem tijdens de hoorzittingen.

Clarence Thomas

Charles Ogletree

Ken Duberstein

Ricki Seidman

Orrin Hatch

Shirley Wiegand

avatar van Querelle

Querelle

Sterk documentair aandoend drama, waarin voor beide tegenstanders sympathie wordt gekweekt. De focus ligt het meest op Anita Hill. Maar Wendell Pierce weet met zijn schaarse screen tijd doeltreffend de boosheid, onmacht en gêne uit te stralen, waardoor je toch soms begint te twijfelen aan Anita Hill, hoe geloofwaardig haar aanklacht ook is.

Hierdoor wordt je vanzelf meegesleept in het publieke debat zoals dat destijds gevoerd werd. Het feit dat de film de beeldkwaliteit van de veel getoonde nieuwsverslagen uit die tijd benaderd, en de flinke inzet van topacteurs in diverse bijrollen, vergroot dit gevoel.

De film is spannend, energiek en vlot, en weet doeltreffend Amerikaanse gevoeligheden bloot te leggen.

avatar van Movsin

Movsin

Knappe TV-film over seksuele intimidatie op het werk en de politieke en publieke opschudding die zulks teweeg brengt wanneer het slachtoffer zich uit.

Onderstreept wordt vooral hoe naast de betichte, ook de aanklaagster in een storm terecht komt en er meer kans is op persoonlijke schade dan op voldoening.

Film heeft beslist een documentair tintje, is qua personages meer dan overbevolkt, laat ook het binnenkamers van de poltitek niet ongemoeid, is als dusdanig goed opgebouwd en boeit (Thema is nog dikwijls aan de orde).

Goede vertolkingen.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een een benoeming van een rechter van het hooggerechtshof onder vuur komt te liggen na een beschuldiging van seksuele intimidatie. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal (waarvan het einde bij mij onbekend was, waardoor het spannend bleef). Een simpele, maar goeie opzet (deels afgewisseld met echte nieuwsbeelden die de authenticiteit ten goede komt). De cast doet het prima.

avatar van BBarbie

BBarbie

Politiek docudrama over de destijds opzienbarende controverse tussen een rechter, die voorgedragen wordt voor het Supreme Court en een oud-medewerkster, die hem beschuldigt van seksuele intimidatie. In een door mannen gedomineerde politieke ons-kent-ons omgeving was Anita Hill in feite bij voorbaat al kansloos. Hoewel de controverse voortduurt tot op de dag van vandaag, is Clarence Thomas inmiddels al meer dan twintig jaar lid van het Supreme Court, waar hij zich ontpopt heeft tot de meest conservatieve rechter.
Prima televisiefilm met goede vertolkingen van Kerry Washington en Wendell Pierce.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een waargebeurd politiek tv drama over seksuele intimidatie dat ontaard in een welles nietes verhaal waarbij vieze politieke spelletjes worden gespeeld. Een mediacircus waarbij de betrokkenen door het slijk worden gehaald. Er wordt goed gespeeld maar het verhaal is wat langdradig en het einde teleurstellend, na een dik uur heb je het eigenlijk allemaal wel gezien.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Mooie film voor een keer, alleen het laatste wist ik niet goed wat ze bedoelden. (bv. Anita is gewonnen met de leugendetector. Maar betekende dat dat ze de waarheid sprak, of juist niet?) begreep het laatste niet goed meer.