• 9.218.744 stemmen

Met onder meer: Ryan Gosling, Rachel McAdams en Gena Rowlands

Releasedatum: 7 oktober 2004

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot The Notebook

"Behind every great love is a great story."

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf 't eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

avatar van Davidus

Davidus

Ach, wat een mooi sprookje. De ideale wereld. Je zou haast willen dat het echte leven zo is. Iedereen is goed, het kwade is compleet afwezig, alles komt goed...

avatar van gauke

gauke

"Een grandioos liefdesverhaal wordt vertolkt door dito acteurs", las ik. Deze goedgeschreven, onbeschaamde, ouderwetse romantische tranentrekker is wonderschoon en kitsch tegelijkertijd. Maar hoe voorspelbaar ook, hij ontroert mede door de sterke beelden. De zonsondergang, bijvoorbeeld, boven de Mississippi is een om nooit te vergeten. Van de chemie tussen de acteurs kun je enkel genieten.

avatar van MizKriz

MizKriz

Een film over liefde en doorzettingsvermogen.

Heel romantische film.

Ik vind hem zelf ook leuk om te zien (samen met vriendin)

Ik heb geen slechte woorden voor deze romantische film.

avatar van Annemuisje82

Annemuisje82

Top film!

One of my favorites!

avatar van zzz_dafnuh_zzz

zzz_dafnuh_zzz

Tranen met tuiten gehuild in de tweede helft.

De eerste helft vond ik langzaam opgang komen. Ik vond het soms zelfs iets te langdradig allemaal.

Maar bovenal is het verhaal erg romantisch en bijna idealistisch verteld. Zeker een must-see, met zakdoeken bij de hand.

avatar van statham

statham

dat ik als man een romantishe film als deze 5 sterren geeft zegt genoeg. hou hier normaal gesproken niet van maar dit vind ik echt een hele goede film. mooi verhaal en ook het acteer werk is goed

avatar van BBarbie

BBarbie

statham schreef:

Het is gewoon een grandioze film. A propos: ik ben ook een man.

avatar van lynehook

lynehook

Wauw. Prachtig acteerwerk, prachtig script. Perfect gewoon. Zeker een van mijn favo's allertijden!

avatar van marlijnzzz

marlijnzzz

wat een superfeelgood movie! Bijna zin om zelf op zoek te gaan naar zo'n vakantie(liefde)! Het acteerwerk was erg goed naar mijn idee, al heb ik hier niet erg op gelet aangezien ik helemaal in het verhaal zat en zo meeleefde met de hoofdpersonen. Ik vond hem wel een beetje lang duren. En heel eerlijk gezegd was het een klein beetje voorspelbaar dat de oude vrouw uiteindelijk Allie blijkt te zijn. Maar hier had ik dan ook geen last van.

avatar van lizzie374

lizzie374

Dit is voor mij echt de beste film die ik ooit heb gezien. Prachtig acteerwerk, het verhaal is absoluut niet voorspelbaar en alles aan deze film is gewoon mooi.

Zeker een film waarbij je maar beter een doos tissues naast je kunt zetten. Wauw!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Mooie romantiek, maar ik had zelf veel liever gekozen voor de lieve weduwe Martha, dan de irritante en onbetrouwbare Allie.

avatar van Parisa

Parisa

The Notebook is een prima film voor de zomer. Hij is nu zelfs uitgezonden tijdens de kermis hier in de stad. Deze en een aantal andere fijne settings rondom vakantieliefdes zien we hier voorbij komen.
De vakantieliefde groeit uit tot een echte liefde. Mooi om te zien op welke manier ze dat hier laten groeien. Die wijze waarop het wordt verteld is trouwens ook weer niet zo uniek. Het eerste waar ik aan dacht was de Titanic, vanwege het ophalen van herinneringen. Gelukkig blijft de film lang iets luchtigs houden en ben ik net als Allie nieuwsgierig naar het einde, wat ik eigenlijk al weet.

De casting heeft hier hun werk ook wel gedaan. Gosling en McAdams hebben zeker chemie samen. Maar ook qua uiterlijk kloppen hun ouders, vrienden en figuranten in het plaatje. De ruzie tussen Allie en haar ouders bestond ook uit prima acteerwerk. Allie’s vader laat prima zien dat hij net iets anders denkt over de relatie van zijn dochter denkt dan haar moeder.
Rowlands en Garner zijn samen een prachtig stel, waarbij Garner heel lief voor zijn vrouw probeert te zorgen. Die subtiele tranen als Allie weer vergeet wie hij is, zijn waarheidsgetrouw als je mensen rond een dement persoon kent. Mooi gedaan. Rowlands is dus goed, maar wordt een jaar na deze film overruled door Hurt in The Skeleton Key.

Waarom dan geen 5*? Omdat het begin me niet heel erg raakt. Het is wel lief, leuk en schattig allemaal, maar niet iets wat ik nooit eerder heb gezien. En het begin is voor mij ook niet beter dan vele andere films in dit genre.
Ik begrijp het nummer in de top wel, maar voor mij is het een

avatar van Pkunk

Pkunk

Zwijmelfilm die ik al heel lang van m'n vriendin moest kijken en dat eigenlijk niet durfde. En het viel alleszins mee. Het verhaal is 13 uit een dozijn, en het script is ook niet om over naar huis te schrijven maar de chemie tussen de hoofdrolspelers maakt een hoop goed.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Tja mooie film, met veel romantiek, maar dus ook met veel clichés en voorspelbaarheid.

Wel mooi neergezet hoor... er was een sterke chemie tussen beide hoofdrolspelers. Kon me goed inleven in zowel Noah als Allie en bepaalde dingen betrek je dan ook op je eigen liefdesleven/relatie wat de film nog een extra lading geeft. Hoogtepunt van de film wat mij betreft de boot scene en de regen die volgt. Mooi gedaan!

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Een wat mij betreft overgewaardeerde film.

Nergens word de film echt interessant en bovendien was het acteerwerk nou ook niet echt zo fenomenaal als dat sommigen hier beweren.

Dan zie ik liever een film als Ghost of Titanic als er wat romatisch bekeken moet gaan worden.

Het was te kijken maar niet meer dan dat. een zesje in cijfers uitgedrukt!

avatar van laurel

laurel

Ik ben het redelijk eens met "hatebreeder". De film was wel leuk, maar zó goed was hij nou ook weer niet. De notering in de top 250 begrijp ik dan ook niet helemaal.

avatar van Re73

Re73

hatebreeder schreef:

Een wat mij betreft overgewaardeerde film.

Het was te kijken maar niet meer dan dat. een zesje in cijfers uitgedrukt!

Daar denken een hoop mensen toch anders over. Ghost gaat ver een geest dus die kan je schrappen. Titanic is uiteraard ook klasse maar voor mij was dat niet de romantiek die het deed in die film maar de ramp.

The notebook is gewoon puur.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Re73 schreef:

The notebook is gewoon puur.

Ghost behoort tot de zelfde categorie als deze film... namelijk drama/romantiek dus van schrappen hoeft geen sprake te zijn. Het acteerwerk in Ghost stijgt bovendien ver boven het acteerwerk uit van The Notebook., dit mag dan een mening zijn maar staat voor mij als een feit.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Prima roman, ik ben absoluut niet van dit genre maar bleef me boeien.

avatar van mikey

mikey

Elke post hier begint met iets over "IK". Film voor egocentrische mensen?

avatar van AGE-411

AGE-411

mikey schreef:

Elke post hier begint met iets over "IK". Film voor egocentrische mensen?

Ik ben volledig met jou akkoord. Ik zou zelf nooit een post beginnen met 'ik'.

Ik vond deze film trouwens ook niets.

avatar van soom

soom

Laat ik eens, zoveel maanden/jaren na dat ik 'm helemaal gezien heb voor het laatst, eens een betere mening geven. Dit is namelijk 5* waard, en ik ben wel een beetje van de onderbouwing. Het acteerwerk van Rachel en Ryan blijft na al die jaren nog steeds als een dijk overeind staan, het zakt nergens in. Ze zijn zo schattig samen, ultiem zwijmelen gegarandeerd. Eigenlijk dus op hetzelfde niveau als A Walk to Remember. Iets wat ik eigenlijk, tot nu, niet echt in de gaten had, the Notebook bleef dan ook op 4.5* bungelen. Maar vanmorgen weer een paar keer de beste scenes opnieuw bekeken, en dit bracht zoveel ontroering met zich mee, dat ik dacht: Ja, ik moet 'm toch maar de volle mep gaan geven. Voor mij een film die dus een beetje is gegroeid. Of ik ben zelf (figuurlijk) gegroeid, dat kan ook wel helpen. 5*. Houd ervan.

avatar van Tasha27

Tasha27

Prachtige, romantische 'feel good' film die zich het grootste gedeelte van de tijd afspeelt in zo'n typisch gemoedelijk en broeierig southern stadje zoals we deze vaker tegenkomen in 'The States'. Oudere man in verzorgingstehuis leest (met alle geduld en tederheid) een liefdesgeschiedenis voor aan dementerende vrouw die ook in deze kliniek wordt verzorgd. Via flashbacks krijgen we het voorgelezen verhaal te zien. Meisje van zeer goede afkomst wordt tijdens zomervakantie verliefd of dorpsinwoner. Haar ouders zijn het hier niet mee eens (hij komt immers uit de arbeidersklasse en dit vinden zij ver beneden haar stand) en zorgen ervoor dat de relatie geen kans van slagen heeft met alle pijnlijke gevolgen vandien voor Allie en Noah. Na deze zomer raken ze het contact met elkaar kwijt. Wat heeft het lot uiteindelijk voor hen beiden in petto? Het geheel is op nostalgische wijze gefilmd, met dito soundtrack en prachtige beelden op locatie. Zeer goede acteerprestaties van topacteur Ryan Gosling en actrice Rachel mcAdams. Mooi en emotioneel einde zonder dat het sentimenteel wordt. Het verhaal is geloofwaardig in elkaar gezet en laat geen steken vallen. Kortom; een topper over echte liefde en hoever iemand hiervoor kan gaan. Mijn waardering: 4,5 sterren.

avatar van SDG030

SDG030

hatebreeder schreef:

Een feit sluit andere mogelijkheden uit, dus dat lijkt mij in dit geval totaal niet aan de orde. Los daarvan was Ghost inderdaad een mooie film, maar Patrick Swayze en goed acteren gaan wat mij betreft al niet samen. Daarnaast zou ik ook niet willen zeggen dat Demi Moore beter acteert in Ghost dan Rachel McAdams hier in de Notebook. Dan ga ik persoonlijk toch voor hetgeen dat Rachel McAdams hier laat zien. Zeer overtuigend. Dat gevoel had ik niet altijd met Demi Moore in Ghost, hoewel ik dat absoluut geen slechte actrice vind.

avatar van Re73

Re73

Demi Moore is prima op haar plaats in de film GI Jane Net als Patrick Swayze in de klassieker Road House

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Een goede film met een mooi liefdesverhaal.

avatar van Tarkus

Tarkus

Bijzonder mooie romantische film met wel heel veel dramatiek ook.

De vertolkingen zijn uitstekend, zowel van de jonge als oude cast.

Mooie locaties ook.

Ik denk wel dat bij menigeen traantjes zullen vloeien bij het bekijken van deze film.

Het is een prachtig verhaal en origineel gebracht.

avatar van mikey

mikey

Verreweg de meest overgewaardeerde film aller tijden!

avatar van love_xxx

love_xxx

Mooi oprecht verhaal dat me echt aan het denken heeft gezet.

avatar van sweetlover100

sweetlover100

mikey schreef:

Verreweg de meest overgewaardeerde film aller tijden!

Daar ben ik het helemaal mee eens.