• 9.218.769 stemmen

Geregisseerd door: Anthony Page

Met onder meer: Richard Burton, Billy Connolly en Dominic Guard

Gesproken taal: Engels en Latijn

Plot Absolution

"One man, two boys... one deadly game."

Een leraar van een streng katholieke school raakt in de problemen door toedoen van zijn leerlingen. Als een soort van practical joke biecht een van de leerlingen op dat hij een medescholier heeft vermoord.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Father Clarence

Father Henryson

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

De ware nachtmerrie voor de priester begint op het moment dat hij op de plaats waar eerst de grap werd uitgehaald achteraf wel degelijk een lijk vindt. Hij zit met het biechtgeheim en kan niet zelf naar de politie gaan...

Een erg deprimerend drama met een angstwekkende climax.

Als je nog iets meer wilt weten, bezoek dan: http://www.mondo-digital.com/absolution.html

In elk geval, de film is beslist de moeite waard voor horror-en thrillerfans en voor liefhebbers van een (schokkend) psychologisch drama.

Ik kreeg er werkelijk kippenvel van.

*4*

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Burton nam genoegen met 1/6e deel van zijn normale gage, te danken aan zijn grote geloof in dit project

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Uitermate boeiende thriller waarvoor ik wel een half uur nodig had om er in te komen, maar me daarna niet meer losliet tot het ijzingwekkende climax. Burton speelt hier uitstekend.

Enorm weinig stemmen hier!

avatar van scorsese

Goeie thriller/drama waarin een jonge leerling van een strenge katholieke school voor jongens een valse biecht aflegt. Het is al vrij snel duidelijk wat er gaat gebeuren als aan het begin van de film een les wordt gegeven over biechten, maar de spanning zit hem er dan ook in hoe de priester/leraar gaat reageren. Een onderhoudend verhaal en de film zit goed in elkaar. Hoewel de twist op het einde zeker goed gevonden is, is deze in tegenstelling tot de rest van de film wel wat minder geloofwaardig. Richard Burton is goed als de standvastige priester. Een dikke 3.5 sterren.

avatar van dionj

dionj

Komt op bluray in september;

Also on 24 September, INDICATOR presents the UK Blu-ray premiere of Anthony Page’s underrated mystery-thriller ABSOLUTION (1978). Based on a screenplay by The Wicker Man writer Anthony Shaffer, this unsettling drama stars the late, great Richard Burton, Sir Billy Connolly (in his first feature-film role), Kes star Dai Bradley, and the inimitable Brian Glover (Kes, Jabberwocky, Alien3).

avatar van Movsin

Movsin

Toch wel een film met een behoorlijke spankracht waarin een erg gedreven katholieke priester het zwaar te verduren krijgt wanneer hij gevangen geraakt in zijn geloof en bezwaard met schuldgevoelens.

Zo'n strenge rol, met een psychologisch hevig slot, lijkt wel voor Burton weggelegd maar ook tegenspeler Dominic Guard vertolkt goed zijn rol van uitdager, zich verkneukelend in de pijnlijke twijfels van zijn leraar en begeleider.

Af en toe scherpe, drama en paniek suggerende muziek (Deed me denken aan "Psycho").

avatar van Basto

Basto

Verrassend sterk drama. Had de film blind gekocht omdat de Indicator blu ray in de aanbieding was. Had nog nooit van de film gehoord zelfs, maar het onderwerp en het feit dat Indicator een kwaliteits label is deden me besluiten tot de gok. Eentje die erg goed uitpakte.