• 9.218.785 stemmen

No Retreat, No Surrender 2: Raging Thunder (1987)

Actie / Avontuur | 92 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titels: No Retreat, No Surrender 2 / Karate Tiger 2 / Raging Thunder

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Corey Yuen

Met onder meer: Loren Avedon, Cynthia Rothrock en Max Thayer

Plot No Retreat, No Surrender 2: Raging Thunder

"It's not a rematch, it's war!"

Scott Wylde, een getalenteerde en gedreven kickbokser, wordt noodgedwongen naar Cambodja gestuurd om zijn Vietnamese vriendin uit de klauwen van de Russische maffia te bevrijden. Helaas verloopt de reddingsactie niet zonder slag of stoot, en krijgt Scott een horde gevaarlijke slechteriken achter zich aan.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Onnozel vervolg.

Had eigenlijk eender welke naam kunnen hebben, want een 10 jaar later verhaaltje met andere acteurs, compleet andere setting en bijna ander genre heeft nog maar weinig met het origineel van doen.

Meende hetzelfde restaurant te herkennen als waar Cage in Bangkok Dangerous vertoefde. Meteen het hoogtepunt van de film. 't Is deze keer meer een Rambo rip-off ipv martial arts dingetje, maakt het er zeker niet beter op.

Avedon is echt vreselijk. Vervelend ventje en veel te stroef in de vechtscenes. Rothrock is beter maar heeft niet zoveel te doen qua geweldige vechtkunsten. De setting maakt het allemaal iets leuker en avontuurlijker, maar verder is het echt om te huilen dit filmpje.

Brak op (bijna) elk vlak, al moet gezegd dat het origineel nog slechter was op alle mogelijke punten. Vechtscenes zijn gewoon degelijk en de setting is aardig, verder een echte prullenbakfilm.

Deel 3 en 4 zijn niet meer van Yuen dus geen interesse meer.

avatar van stephan73

stephan73

Waar deel 1 nogal braaf het standaard verhaal van een jongen die door karate te leren wraak kan nemen volgt, gaat deel 2 een totaal andere kant op. Ook al is dit deel ook behoorlijk standaard (hoeveel films zijn er niet gemaakt waarin een paar mannen iemand uit een kamp moeten redden), toch is hij stukken leuker. Er zit meer aktie in en zelfs enkele "harde" scenes. Jammer dat het begin nogal humoristisch moest zijn.

Zeker een leuke film!

avatar van Lennert

Lennert

Ik moet de eerste echt goeie Yuen film nog zien. No Retreat, No Surrender was in ieder geval al een weinig lovenswaardige film, dus waarom men nu probeert een vervolg (alleen in naam) te maken is me een compleet raadsel. Loren Avedon was ik nog niet heel erg bekend mee, maar hij is het type acteur wat voor dit soort films het beste gemaskerd voor de dag kan komen, want heel veel anders zit er gewoon echt niet in. Hij kan trappen, maar hij heeft geen uitstraling of enige vorm van acteertalent ook, dan had ik liever meer van Matthias Hues of Cynthia Rothrock (die er hier erg matig vanaf komt in haar rol) gezien.

Verder is de soundtrack te walgelijk voor woorden, is de regie matig en slaat het script absoluut nergens op in al zijn vergezochtheid. Het enige wat deze film uit te zitten maakt is de actie, die gelukkig veelvuldig aanwezig is en soepel en vlot gechoreografeerd is. Een klein stukje beter dan de eerste film in dat opzicht, maar ook niet veel.