• 9.218.803 stemmen

Geregisseerd door: Kazuyoshi Kumakiri

Met onder meer: Shigeru Bokuda, Sumiko Mikami en Shunsuke Sawada

Gesproken taal: Japans

Plot Kichiku Dai Enkai

Wanneer de leider van een groep linksradicale studenten wordt gearresteerd, leidt binnen de groep de strijd om het nieuwe leiderschap tot een golf van buitensporig terreur en bloedig geweld.

logo tmdbimage

Hemdale

Ik heb de nieuwe dvd release van Japan Shock net besteld, ben erg benieuwd naar deze film! De film moet behoorlijk schokkend, bloederig en vooral zeer gewelddadig zijn, heeft overigens ook al een aantal prijzen gewonnen bij verschillende film festivals.

Hemdale

Whoohooo! Behoorlijk ziek filmpje, te gekke gore scenes! De film is amateuristisch gefilmd maar dat brengt best een creepy sfeertje, erg cool in ieder geval.

De dvd release van Japan Shock is ook een behoorlijke verbetering vergeleken met andere Japan Shock releases, mooi hoesje, extra's op dvd en zelfs een making of!

avatar van JayLunar

JayLunar

Wow, issie echt zo goed dan?

Heb je btw één van de 2500 Limited Editions?

JayLunar schreef:

Wow, issie echt zo goed dan?

Heb je btw één van de 2500 Limited Editions?

Ik vond het echt een top film ja!

Ik heb inderdaad ook een van de 2500 Limited Editions, zullen er op de gewone dvd release geen extra's staan dan?

avatar van JayLunar

JayLunar

Jawel, alleen geen hoesje van wat ik begrepen heb.

JayLunar schreef:

Jawel, alleen geen hoesje van wat ik begrepen heb.

Dus opzich helemaal niet veel bijzonders de limited edition, ik vind het eigenlijk alleen maar irritant nog een extra kartonnen hoesje erom heen, want dan past de dvd namelijk niet meer in mijn dvd rek.

avatar van Macmanus

Macmanus

Een film met twee kanten.
Het begint niet heel erg bijzonder, een paar extreem linkse jongeren die niet zoveel doen. De film heeft ook een beetje het sfeertje van een jaren 70tig film a la Death Wish en Warriors. Kan best eens expres gedaan zijn, omdat de film zich volgens mij (weet ik niet helemaal zeker) afspeelt rond de jaren 70tig.
Maar na ongeveer een uur slaat de film drastisch om en word het allemaal nogal ziek. Zoals; Een lul die word afgesneden en een geweer dat word afgevuurd in de kut. alleen een Japanner kan dat laatste bedenken.
Op sommige momenten was dit best lachen, maar echt super word het nergens.

Oké filmpje voor de liefhebbers van de rare Japanse cinema.
Kleine 3*

Dat zou op mij moeten slaan, maar nee.

Erg, maar dan ook erg lelijke film. Af en toe een sprankeltje hoop, met wat monochrome kleuren en goed geprobeerde editing, maar verder totaal onafgewerkt en amateuristisch.

Die paar scenes, en wat grappige gore maken van deze film nog 1.5*, verder vind ik dit prullenbak materiaal.

avatar van Dopke

Dopke

Misschien geraak ik te geconditioneerd aan dit soort films, misschien ligt het eraan dat ik net hiervoor Organ gezien heb. Maar ik vond het allemaal wat gore en smerigheid betreft - op die ‘ene’ enkele scène na - erg flauwtjes. Tuurlijk, een hoop bloed dat in de rondte spuit en veel pijnlijke suggestiviteit, maar wat je daadwerkelijk te zien krijgt blijft erg karig. De paar interessante personages weten de film dan ook verder ook niet te redden. Jammer, over het algemeen houd ik wel van een amateuristische look en low-budget films, maar ik had nu te vaak het idee naar een studenten- of vriendenproject te kijken.

avatar van YuLaw16

YuLaw16

Deze film kan wel vergeleken worden met SAW, alleen is Kichiku vele malen superieur. Deze film is voor een studentenfilm erg goed. Zelden zon deprimerende film gezien. Vind het dan ook onbegrijpelijk waarom deze film zon laag cijfer heeft. De gore was niet eens het middelpunt van deze film.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ik weet totaal niet wat ik hiermee aan moest. Over de teloorgang van het linksidealistische terrorisme in de 70-er jaren heeft pak-m-beet Fassbinder met Die Dritte Generation toch een betere film gemaakt.

De gore scenes zijn behoorlijk wreed en bij tijd en wijle kijk je je ogen uit. Maar waar dat nou allemaal voor nodig is? De pointe ontgaat mij vervolgens volledig.

Bizar.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Na de trailer te hebben gezien die me aansprak heb ik deze maar eens besteld en hij viel absoluut niet tegen.

Ook dit was weer zo'n typische Japanse cultfilm met een goed verhaal die soms ook wel eens niet helemaal te volgen is. Daarnaast zit de film ook goed in elkaar. Met rustige stille deuntjes, dat waaiergeluid en bizare dingen. De film oogt ook een beetje op de studentenopstand van de jaren 60 en 70. De acteerprestaties vond ik ook goed. Film bevatte soms weinig geluid waardoor de sfeer wat akelig werd. Ook zitten er weer shockerende dingen in: Het afsnijden van een piemel, Een hoofd dat er half afgeschoten werd(op het manier waarop ze het laten zien is het vrij vies) en uiteraard: een geweer dat word afgevuurt in een vagina.

De film blijft je gewoon boeien. Met veel scenes die lang bij je zullen blijven. Wat wel een beetje irritant was waren de ondertitels van die Shock versie die soms te laat of te vroeg verschenen. Maargoed, dat stond de pret niet in de weg.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mmh een 4,5 is wel erg veel.

0,5 eraf. Ach: toch een 4* dus hij blijft goed.

avatar van Zandadder

Zandadder

Echt Keihard

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Hm die eerste drie kwartier: brakke beelden, setting en koppen.. Gelukkig is er even een opleving wanneer de vrouw met het masker danst met wat lijkt op een bodymount camera. Gave scene, vooral de Japanse percussie muziek erbij; een voorbode van de gefliptheid in het tweede deel van de film.

En dat is één lange climax van grof geweld en gore. Er zijn dan ook iets vaker van die bewerkte snelle beelden zoals de dans-scene, zat telkens te hopen op meer daarvan maar dan hield het weer net op.

Het lijkt me een extreme uitvergroting van meeloperij binnen anarchisme maar hoe dan ook: het enorme contrast tussen het lome begin van de film en vervolgens de lange duur van de waanzin kom je niet vaak tegen. And for that we thank you.