• 9.218.590 stemmen

Suicide Squad (2016)

Actie / Avontuur | 123 minuten / 136 minuten (extended cut)

Genre: Actie / Avontuur

Speelduur: 123 minuten / 136 minuten (extended cut)

Alternatieve titel: Task Force X

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: David Ayer

Met onder meer: Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie

Gesproken taal: Engels, Japans en Spaans

Releasedatum: 4 augustus 2016

Plot Suicide Squad

"Worst. Heroes. Ever."

De geheime overheidsorganisatie A.R.G.U.S, onder leiding van Amanda Waller, doet een beroep op een strijdmacht bestaande uit een aantal supercriminelen. Ze staan bekend als Task Force X of ook wel de Suicide Squad. Ze krijgen gevaarlijke opdrachten toegewezen in ruil voor een kortere gevangenisstraf.

Floyd Lawton / Deadshot

June Moone / Enchantress

Keith Griggs

avatar van The Oceanic Six

''Suicide Squad: The Ayer Cut' gaat er echt komen' | Filmtotaal filmnieuws

Succes 'Deadpool' maakte van 'Suicide Squad' en zijn Joker een komedie | Filmtotaal filmnieuws

Warner Bros en DC moeten zich denk ik wel enorm gaan schamen. Eerst verscheen al een extended Batman vs Superman die een stuk beter was (maar nog steeds niet geweldig) en nu verschijnt dus de Snyder Cut van Justice League en vermoedelijk de Ayer Cut van Suicide Squad. Omdat de partijen geen visie hadden en maar ten koste van alles hun films zo snel mogelijk uit wilden brengen ipv de beste versie te releasen.

Ben oprecht wel benieuwd naar een aangepaste Suicide Squad, al verwacht ik er nog weinig van. Sowieso moet dit r-rated zijn, anders blijft het lachwekkend met een groep bad guys.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

Vreemde film. Dat het mijn genre niet is helpt ook niet echt mee maar dit was gewoon heel slecht. Kinderachtig, flauw, niet boeiend en gewoon een waste of time. Terwijl het nog best een aardige cast is.

avatar van M!tch

M!tch

Worst Joker ever! And I mean E-VER!

avatar van Rubie2208

Rubie2208

Eigenlijk was het niet heel denderend . Een matig verhaal en een beetje foute personages die niet heel sirieus over komen. Verder kan ik gewoon niet naar deze joker kijken zonder hem tenenkrommend te vergelijken met de meester ledger, waarbij deze joker een lachtertje was.verder vond ik dat smith de film nog wat omhoog haalde en quin was ook wel prima, maar verder ..

ik heb mij verder wel redelijk vermaakt door de actie ,maar verder je moet deze film gewoon niet al te sirieus nemen en zeker niet vergelijken . Gewoon een leuk actie filmpje om weg te kijken.

avatar van Doom4

Doom4

Herkeken, beter dan de versie van 2021 met in ieder geval leukere personages en zeker weten een betere eindbaas.

Rancid

Na 20 minuten uitgezet. ‘Mensen’ onder elkaar ging nog wel, maar de vele fantasy stukken, met name met die heks en haar broer, waren werkelijk niet om aan te gluren, zeker de veel te overdreven computer special effects niet. Kinderachtige meuk.

Verder is het acteerwerk van die Maggie en ook vooral van Jared Leto, die ik normaal toch best wel hoog heb zitten, ongeïnspireerd en flauw en daarmee ondermaats.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Eigenlijk niet echt mijn ding, dit soort films. Ik ben wel een beetje klaar met al die 'comic' films. Het is allemaal zo'n 'fanta'. Maar toch geniet ik dan weer van de grofheid en special effects. Het verhaal is in mijn beleving 3 x niks. Maar puur voor de actie is dit goed te doen. Spannend of indrukwekkend wordt het nergens. Margot Robbie maakt het kijken naar deze film wel EXTRA leuk. Haar eigen film vond ik ook erg goed in zijn genre.

avatar van dimi303

dimi303

Bij een herziening kon ik deze film meer smaken dan de eerste keer dat ik de film in de bioscoop heb gezien. Meer en meer begin ik DC te appreciëren.

avatar van Rodger

Rodger

Ondanks de niet zo hoge score..

Vond ik het toch een prima film..

Niet te hoge verwachtingen.. Dan valt het best mee ..

Niet verveeld hier..

3.5 ***

avatar van AniSter

AniSter

Hoe krijgen ze het verzonnen. Mijn score is alleen voor de CGI want ik zou niet weten wat er nog een sterretje verdient. Bij de scene in de bar, met het vuurmannetje, had ik bijna een teiltje nodig. Kijk trouwens nog even door tijdens de aftiteling van deze Suicide Squad; ze menen nog een interessante scene te laten zien.

Na zo'n film denk ik met weemoed terug aan de première van de eerste Superman film...

avatar van Basto

Basto

Ik heb weinig op met Marvel, dat is me allemaal veel te braaf. Dit vind ik daarentegen een fijne actiefilm met een lekker duister sfeertje, leuke personages, al is het vooral Harley Quinn die de show steelt, een een fijne geluidsban en volop actie. Het vervolg vond ik overigens minder.

4* blijven staan.

avatar van woeler82

woeler82

De film zie ik voor de 2de keer , ik vind hem nog mooier als de eerste keer

Sommige scenes kon ik herbekijken, is gewoon heerlijk

Het verhaal achter de film is ver te zoeken , but who cares

De acties in de film waren volop , een lekkere popcorn film, verstand op nul en kijken.

Deze film zal ik later zeker nog herbekijken

avatar van frans123

frans123

Lachen is dat ondanks de 747 miljoen die verdiend is aan deze "'film" , het eindproduct in de verste verte niet van Ayer is. "'Dit product heeft mij gebroken.."..zegt de man. Er is heel veel achteraf aan geknipt, gesneden, gedaan, en de critici schreven m en Ayer de grond in.

Toch een 3/4 miljard aan verdiend..."'De massa" heeft kennelijk geen smaak , of de critici niet...

Alleen van die hoes ga ik al spontaan aan de dunne.

avatar van teigertje

teigertje

Na deze opnieuw gezien te hebben.

Blijft dit een te gekke en spannende en spectaculaire film.

Met Superschurken die behalve een slechte maar ook een goede kant hebben.

En ingezet worden de wereld te redden van duistere krachten.

Met een uitstekende cast voor deze rollen bezetting.

Ook de film muziek is fantastisch voor deze film.

Een hele goede DC Superhelden film.

avatar van Warning

Warning

Slecht script en eens, een slechte joker die zich niet onderscheid van een gangster.

avatar van JessicaD

JessicaD

Suicide Squad

Suicide Squad. Als je daar nog niks over gehoord hebt dan heb je waarschijnlijk in een grot geleefd want je kon er niet omheen. Al meer dan een jaar wordt de film behoorlijk gehypet en ik was dan ook reuze benieuwd naar deze aparte film. Want dat hij niet “gewoon” zou zijn was direct duidelijk. Angstvallig heb ik zoveel mogelijk informatie en trailers gemeden zodat ik er onbevooroordeeld in kon gaan. En dat deed ik afgelopen vrijdag samen met vrienden. Niet geheel onverwacht bleek ik de enige dame van de vriendengroep die uitkeek naar deze film, en dus zat ik gezellig tussen de heren. We keken hem in 3D, maar dat was omdat we geen andere keus hadden op dat moment. Het voegt verder niks toe aan de film (ik ben sowieso geen fan van 3D).

DC Comics

Suicide Squad is een film in de DC Comic filmreeks. Voor diegenen die DC Comics niet kent: het is de rivaal van Marvel Comics. Recent kwam in de DC Comic reeks nog Batman v Superman uit. Mocht je die nog niet hebben gezien, dan raad ik je aan die eerst te zien en dan verder te lezen, want hier komt een spoiler! In Batman v Superman gaat Superman dood. Al is hij volgens mij niet echt dood, immers hij staat op de poster voor Justice League. Enfin, hierop borduurt Suicide Squad verder. Superman is weg en de opvolger van Superman zou wel eens kwaadaardig kunnen zijn. En dus wordt de Suicide Squad opgericht.

Nieuwe personages

Suicide Squad is geen standaard superheldenfilm. Het is zelfs allesbehalve dat. De Suicide Squad zijn allemaal bad guys. De personages zijn grotendeels allemaal nieuw. Als je echter Arrow hebt gekeken zal je ongetwijfeld al wel wat geschiedenis mee hebben gekregen van bijvoorbeeld Deadshot (in de film gespeeld door Will Smith). In tegenstelling tot de Marvel series en films, is er in de DC films en series geen overlap. The Flash, die voor een seconde te zien is in de film, is dus ook een andere acteur dan in de serie The Flash.

De introductie van de personages vond ik erg fijn, je weet direct wie je voor je hebt en het blijft ook hangen. De film gaat dieper in op een ieders geschiedenis en dus leer je hun beweegredenen ook kennen. Dit vond ik erg fijn, want hierdoor kreeg ik binding met de hoofdpersonages. Een aantal krijgen amper een introductie dus je weet direct dat zij niet belangrijk zijn voor het verhaal of dat ze er snel aan zullen gaan. Je weet hoe dat gaat.

Gestoorde excentriekelingen

De Suicide Squad bestaat uit een aantal gestoorde excentriekelingen, en ze brengen zelfs humor met zich mee, want ik heb regelmatig gelachen. Favoriet waren voor mij waren de gestoorde Harley Quinn en de enige bad ass die nog een beetje een menselijke kant heeft: Deadshot. Desalniettemin hoef je niet het soort luchtigheid te verwachten dat je kent uit Marvel films; Suicide Squad heeft echt een absurd randje waar je van moet houden.

Awesomeness

Suicide Squad is awesome. Ik weet dat dit een film is die lang niet iedereen zal liggen, maar ik vond hem awesome. Wat ik er zo awesome aan vond? Dat alles zo toepasselijk is, in combinatie met de actie en kleurrijke fluoriserende vormgeving. De acteurs zijn allen fantastisch gecast en spelen hun rollen voortreffelijk. Daarnaast viel ook de muziek mij op. Alle nummers vind ik goed passen bij het soort film. Het is niet de typische filmmuziek en niet de typische hits, maar juist meer de alternatieve muziek. Misschien dat de film uiteindelijk ietsie pietsie te lang was, want ik merkte dat net iets over de helft mijn aandacht een beetje verslapte, maar over het algemeen wist de film mij goed te blijven boeien door de interessante personages en hun chemie met elkaar.

Verwaarloosbaar

Natuurlijk is niet alles even sterk, het verhaal laat hier en daar wat steken vallen, en ik vond het raar dat ze niet direct afgingen op de grote bedreiging (en dit grote kwaad zelf was ook niet heel indrukwekkend). Persoonlijk had ik The Joker een betere big bad gevonden als uitgangspunt. Ook Cara Delevingne wist mij niet omver te blazen met haar dubbelrol. Maar door het grote entertainment gehalte, de fantastische acteurs en de goede introductie en verdieping van de personages is dat voor mij redelijk verwaarloosbaar. Ik kijk ernaar uit meer te zien van deze personages en dit universum.

Conclusie

Suicide Squad is een fantastische film waar ik enorm van heb genoten. Verhaaltechnisch is het niet altijd even sterk en zeker Cara Delevingne wist mij niet te overtuigen, maar er waren zoveel dingen wél sterk dat het redelijk verwaarloosbaar is. Suicide Squad weet te entertainen en je aandacht vast te houden. Op een paar momenten na, doordat de grote slechterik eigenlijk niet zoveel indruk maakte als bijvoorbeeld The Joker, welke naar mijn mening beter de big bad van deze film had kunnen zijn. De cast is echter subliem. Elke acteur weet zijn of haar personage fantastisch neer te zetten, met Margot Robbie (Harley Quinn) en Will Smith (Deadshot) als uitblinkers. De chemie onderling is ook duidelijk aanwezig. Ook de introductie van de personages is geweldig gedaan waardoor je al gauw binding met ze hebt. Suicide Squad is waarschijnlijk niet voor iedereen, maar ik heb er meer dan van genoten.

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).