Genre: Fantasy / Komedie
Met onder meer: Bill Murray, Karen Allen en John Forsythe
Releasedatum: 22 december 1988
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Scrooged
"The spirits will move you in odd and hysterical ways."
Frank Cross runt een Amerikaans tv-station, dat van plan is om Dickens' A Christmas Carol te verfilmen. Franks jeugd was niet bepaald plezierig, en dus kan hij de kerstspirit niet echt waarderen. Met de hulp van de geesten van de kerst in het verleden, het heden en de toekomst, realiseert Frank dat hij zal moeten veranderen.
Francis Cross
Preston Rhinelander
Calvin Cooley
Herman

film_kaza
deze vond ik best tegenvallen. ik kende het verhaal al maar dat had ik ook bij the shining. deze is niet mega leuk maar je kan hem wel uitkijken.
2,5 sterren

- 12035 stemmen
houd niet zo van komedie deze toevallig gekeken maar is wel grappig en murray is wel erg leuk.
3,5 ster

kArIzMa_TuRk
redelijk grappige film van Bill Murray hij kan wel beter...***

Sannepan
Redelijk Kerstfilmpje. Er zitten een paar leuke grappen in en de hoofdrolspelers zijn goed op dreef. Met name de geest van het Heden is erg grappig. Allemaal bijzonder wordt het echter niet en de film duurt ook iets te lang, op een gegeven moment is het allemaal niet meer zo boeiend. 2,5*

Erg lollig. Eén van de weinig écht leuke Scrooge verfilmingen, die zoe goed als altijd erg flauw en zoutloos zijn. Mede door Murray, met een rol die hem op z'n buik is geschreven, stijgt dit boven die andere films uit.

BenicioDelToro
Met name de geest van het Heden is erg grappig.
De geest van het heden vond ik juist superirritant. nee, dan de geest van het verleden! Gespeeld door David Johansen van The New York Dolls. Erg goed gedaan!

otherfool
Murray is in vorm, maar de film zakt soms behoorlijk in en het einde is dan wel weer erg sentimenteel.
3*.

Jessu123
Carol Kane was pas grappig. vooral dat blaasen hihi

veron35
Dit is niet echt een goede film. Niet mijn smaak. Te serieus voor een komedie.

Leland Palmer
Dan ben je zeker in een goede bui, omdat je toch 3 sterren geeft....

veron35
Ja, er zitten toch wel goede stukjes in. En murray was heel goed.

film_kaza
Ik begrijp niks van mijn eigen recensie. Wacht even:
Het is een onrealistische komedie dat ik niet had verwacht. En vanwege de weinige lachmomenten kwam ik daar pas na de film achter. Deze presenteerd zichelf dus niet zo goed. Hoewel het wel vermakelijk kon zijn hier en daar.
2,5

Murray draagt deze kerstfilm van begin tot het eind. Niet altijd even sterk of grappig, maar over het algemeen genomen voldoende geslaagd. Goed.

DragQueen
Bill murray tilt deze film naar een hoger niveau. verder een leuk kerstverhaal, en de film heeft hier en daar prima humor. een aardige, en sfeervolle komedie. 2,5 sterren.

Donkerwoud
Ik heb een voorkeur voor de herontdekking van Bill Murray in films als Broken Flowers of Lost in Translation boven zijn vroegere werk. In Groundhog Day kwam hij er ook nog mee weg, maar hier is hij eerder vervelend dan grappig. Het is erg volgens het boekje gemaakte humor, je kent het wel: vol flauwe onderbroekenlol en een overduidelijk ingepeperde moraal van het verhaal. Mijn humor is het kennelijk niet helemaal.

mister blonde
Een van de betere kerstfilms en zeker een van de beste versies van A Christmas Carol. Murray is uitstekend in dit soort rollen en de degelijke regie van Donner werd afgewisseld met momenten die bovengemiddeld sterk waren. Erg leuk! Misschien moet ik van mijn 3,5 eens een kleine 4 gaan maken. Wat ondergewaardeerd hier.

Norma
Eens met mister blonde! Hoewel ik de klassieke versie van A Chrsitmas Carol zeker kan waarderen vind ik de knipoog waarmee Scrooged dit bekende verhaal in een modern jasje steekt ook erg amusant!
Toegegeven, de eerste keer zat ik ook wel even met opgetrokken wenkbrouwen maar na vele herzieningen kan ik alleen nog maar lachen bij het idee aan de Ghost of Christmas Present die Murray voortdurend genadeloos voor z'n hoofd mept
Leuke, sfeervolle film!

Reint
Yes! Had ik het toch gezien. (h) Daarr heb ik me om stukgelachen. De geest van het heden vond ik ook niet zo eigenlijk.

stoffel75
Moet zo rond m'n 14e geweest zijn dat ik deze film een paar keer zag. Vond hem toen heel leuk. Gisteren terug gezien en uiteraard hopeloos gedateerd. Bij momenten nog steeds leuk dankzij Murray, maar soms ook irritant door overacting van Murray. Vond in mijn tienerjaren Karen Allen een prachtige vrouw en na het zien van deze film begrijp ik nog steeds waarom. Mooie vrouw met een sexy stem.
Ach, jeugdsentiment speelt hier een grote rol; leuk om eens terug te zien en om snel weer te vergeten. 'Put A Little Love In Your Heart' nog altijd een sterk nummer overigens.

Mr. Chiel
Had de film grappiger verwacht. Alleen om 'de geest van het heden' moest ik echt hardop lachten. Maar het verhaal werd mooi verteld, en een lekker happy einde. TOP! *3,5

moviemafketel
- 19752 berichten
Scrooged heb ik altijd het mooiste kerstverhaal gevonden.
Heerlijk als klein jochie met kerst rond de tv hangen en dan Scrooged kijken. Sneeuw buiten, geuren van lekker eten, lekker vrij. Ja jeugdsentiment. Deze komt binnenkort weer op tv en zal dan zeker weer een stukje jeugd terug vinden.

Matig filmpje.
De uitwering is natuurlijk niet bijster origineel, maar is vooral in het eerste uur wel fris uitgewerkt in een "modern" jasje.
Bil Murray komt uitstekend over als een moderne gierige vrek Scrooge.
De film blijft echter ook leuk met de eerste 2 geesten(ghost of a christmas past & present), Murray blijft bij z'n standpunt en is dus ook nog steeds onaardig.
Vanaf de 3e geest(ghost of a christmas future) gaat de film bergafwaarts, ik vond dit eigenlijk de minst overtuigende geest, beetje te simplistisch. Dat maakt het des te raarder dat Murray opeens overstag gaat en 180 graden draait in zijn gedrag.
Vreselijk moralistisch en voorspelbaar gedrag, wat totaal uit de lucht komt vallen in mijn ogen.
Jammer dat je ook niet weet of hij zn baan mag blijven houden.
Al met al een matige kerstfilm, met een leuke eerste helft en een tegenvallend laatste gedeelte van de film.

amanda22
ja....aardig..niet spetterend maar er was gister niks anders op tv dus dan is het wel weer eens leuk...
Bill Murray is over het algemeen wel grappig.

IcU
Geinige film met een opvallend grappige Murray. Leuk sfeertje, maar het verhaal had nog net iets meer mogen afwijken van het 'Christmas Carol' verhaal wat we nu wel kennen.

marcjeb
wist niet echt wat ik hiervan moest verwachten.. maar hoog boven verwachtig wat een film
geest van verleden vond ik erg goed !!
geest van heden.. begin irri daarna wel oke
toekomst was vlug afgewerkt..

Jan met de pet
waardelose film, maar ja smaken verschillen, geef er een 1,5 voor.

erik1677
samen met love actualy,trapped in paradise mn favoriete kerstcomedie.
Deze drie films komen elk jaar met de koude wintermaanden weer voor de dag.
Echt fantastisch vind ik ook deze scrooge,Bill muray speelt hier een geweldige rol als sarcastische tv-producent.
de film is komisch,vertederend,warm en sfeervol.
Voor mijn de beste 'A christmass carol' ooit gemaakt.
Wat zeg ik! het is de beste.

erik1677
Net weer gekeken en hij blijft fantastisch,absoluut de 5 sterren waard.

raymon
Het ziet er allemaal heel mooi uit; high budget!
Maar niet altijd mijn humor zal ik maar zeggen. ik Had vooral het gevoel dat Bill zich niet helemaal op z'n plek voelde. Maar wel heel vermakelijk. 3***

Goede beoordeelde komedie 'The Peanut Butter Falcon' is nu te streamen op Prime Video

Nederlandse thriller 'iHostage' wordt veel gestreamd op Netflix, maar niet erg goed beoordeeld

Netflix-film 'The Two Popes' over overleden Paus Franciscus is nu relevanter dan ooit: 'Meesterwerk'

Historische documentaireserie 'Voices of Liberation' is nog maar kort te zien op Netflix

Groundhog Day
Komedie / Fantasy, 1993