• 9.218.785 stemmen

Met onder meer: Ben Stiller, Chris Rock en David Schwimmer

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans

Releasedatum: 16 juni 2005

Plot Madagascar

"Someone’s got a zoo loose."

Een zebra uit de New Yorkse dierentuin wil naar het wild toe en ontsnapt uit de dierentuin. Zijn vrienden de leeuw, de giraffe en het nijlpaard gaan achter hem aan. Ze worden op een boot gezet, maar belanden na een ongeval in Madagaskar. Helaas hebben deze New Yorkers geen flauw idee hoe ze in het wild moeten overleven.

Alex (stemrol)

Marty (stemrol)

Melman (stemrol)

Gloria (stemrol)

Julien (stemrol)

Maurice (stemrol)

Mort (stemrol)

Skipper / Fossa / Panicky Man on Subway (stemrol)

Private (stemrol)

Kowalski (stemrol)

Dreamworks is er weer in geslaagd.

Erg irritante film. Van de uitgekauwde humor, tot de verplichte filmverwijzingen, van het vreselijke acteerwerk (een goeie voice actor is iemand die het personage identiteit geeft, niet zichzelf speelt) tot de erg lelijke look en typische 'overacting'. En dan zwijg ik nog over de muziek.

De aapjes waren de leukste personages, de enige aardige scene was wanneer de pinguins op Antarctica aankwamen. Dieptepunten waren er genoeg, maar deze film maakte zich bij mij pas echt onsterfelijk belachelijk tijdens de "I like to move it" scene.

Logische 0.5*. Bagger

avatar van gotti

Niet heel fantastisch. Nogal flauw, niet echt origineel en de animatie was niet echt je van het (heb wel eens beter gezien).

avatar van tsjidde

tsjidde

Leuke film, niet meer en niet minder.
Verwijzing naar Castaway was een leuk grapje.

Ook geinig: Als Alex wild wordt en Marty voor biefstukje aanziet en hem wil grijpen (vlak voor dat ie met een kokosnoot wordt uitgeschakeld), hoor je duidelijk in de muziek de tune van National Geographic...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Had hem in de bus gezien tijdens een schoolkamp van de week, ik vond hem matig. Alleen die pinguins vond ik goed.

1,0

avatar van otherfool

otherfool

Bij vlagen wel grappig (vooral Cohen als de koning), maar de hoofdpersonages waren onnoemelijk saai en braaf. Maakt het al met al een ietwat kinderachtige film.

2,5*.

avatar van killerfreak

killerfreak

Graphics 9, humor 5. Ziet er bij momenten heel goed uit, maar meer dan een beetje lachen met de giraf en de pinguins zit er niet echt in.

Al bij al toch nog wel een vermakelijk filmpje, dus 3*

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Vermakelijke familiefilm, maar wat mij betreft niets meer dan dat. De graphics zijn inderdaad goed (maar dat verwacht je ook wel als je naar een film van Dreamworks kijkt) en de humor kon stukken beter.

Het verhaaltje was ook maar gewoontjes...

(Misschien heb ik de laatste tijd iets teveel tekenfilms gezien en ben ik daarom iets kritischer...)

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuk en vermakelijk filmpje om eens te bekijken op een middag. De humor was niet veel soeps, maar best leuk geanimeerd en de film kijkt lekker weg. Verder niets bijzonders. 3***

avatar van Demoniac

Demoniac

Best een leuke animatie. De humor is inderdaad vaak 'net niet', maar vooral de pinguins vond ik wel erg leuk. Jammer dat hun rolletjes niet groot waren. Ik vraag me alleen af hoe het nou verergaat, want die boot zat immers zonder brandstof

Ow...Ik zie net dat er een nieuw deel komt.

avatar van stephan73

stephan73

Leuke animatiefilm, die er goed uitziet en leuke humor bevat!

avatar van neo

neo

Veel middelmatige humor, het verhaal stelt niks voor en de animatie is zelfs niet helemaal bevredigend. Pluspunten zijn de leuke scenes met de pinguins en Zimmer's strijkers die bijzonder fijn werken.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Dat overdreven cartoon-stijltje maakte deze wel erg oppervlakkige film nog enigszins goed. Het mist gewoon de schwung van andere CGI-toppers.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Zeker wel een vermakelijke animatie. De film heeft een leuk verhaal, leuke characters en af en toe grappige situaties. Met een prima cast slaagt Dreamworks er weer in een zeer geslaagde film naar het witte doek te brengen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Alex the Lion: Shut up Spalding!

Geweldig moment en een heerlijke verwijzing naar Cast Away natuurlijk. We krijgen zelf Thomas Newman's score uit American Beauty te horen, erg leuk. De film heeft me prima vermaakt met een leuk en vlot verhaal. De animatie is prima, al vond ik dat de personage's zelf niet helemaal goed uitgewerkt waren. Daartegen zijn de achtergronden - eerst de steden, daarna de natuur (jungle) in Madagascar - wel erg mooi gedaan.

De personage's zelf zijn leuk, maar niet allemaal even geweldig. Chris Rock - de ezel - doet het prachtig wat mij betreft en is ook het leukste personage, maar de rest deed me niet zoveel. Sasha Baron Cohen was dan wel weer grappig trouwens. Over grappig gesproken: dat is deze film zeker wel. Veel grappige momenten waarbij ik toch echt wel heb kunnen lachen, maar dan moet weer gezegd worden dat een aantal niet erg origineel waren. Nou jah, dat geeft ook niet zoveel eigenlijk, want ik heb me prima vermaakt. De film kijkt heerlijk weg en de relatief korte speelduur kan makkelijk uitgezeten worden.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wel vermakelijk, maar dat is het dan ook. Het verhaal stelt weinig voor, het einde is snel afgeraffeld, animatie is verre van bijzonder en het geheel voelt aan als een tussendoortje. Leuk als je niks te doen hebt, maar daar blijft het bij. Gelukkig voor de film (en de kijker) zit er wel genoeg humor in en een enkele leuke verwijzing naar andere films. De pinguins zijn cool, ook David Schwimmer als giraffe is prima. Al moest ik bij hem even wennen, ik had toch het idee constant naar Ross te kijken.

avatar van Shinobi

Shinobi

Op zich wel een vermakelijke animatie film om te zien. Het is voornamelijk leuk om te zien hoe mensen als: Rock, Stiller, Schwimmer, Cohen en Cedric invulling geven aan hun personages op het doek. Dat en de grappige scènes inclusief de pinguïns.

Het verhaal zelf was op zich niet zo bijzonder, maar juist datgene wat eromheen gebeurde was des te leuker.

Al met al nipt 3, 5 sterren.

Trouwens let op hoe ze shit zeggen in een scène: Sugar Honey Ice Tea.

avatar van Zinema

Aardige film die het meer van de leuke beestjes dan van de humor moet hebben. Toch valt er nog genoeg te lachen ondanks alle cliché's en voorspelbaarheid. Redelijk.

avatar van Spetie

Leuke animatiefilm uit de Dreamworks studio, met leuke vakk erg drukke karakters en een geinig verhaaltje. Qua animatie is het wel aardig, maar op dat gebeied kan Dreamworks Pixar gewoon niet evenaren en bijbenen. De dieren die de hoofdrol spelen in deze film zijn allemaal wel redelijk gedaan, maar zoals zo vaak in dit soort films het grappigst.De enorm grappige criminele pinguïns voegen net dat beetje extra toe, wat deze film nodig heeft. Leuk, vermakelijk en onderhoudend dus, maar de film behoort verder zeker niet tot de top van de animatiefilms, daarvoor is alles vaak net weer te simpel.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Grappige animatie die geen topniveau bereikt maar toch erg grappig en vermakelijk is met een paar pinguins als uitschieters en een in orde stemmencast.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Tweede film is beter.

Irritante tekenfilm. Volgens mij zijn de ouders zuchtend de zaal uitgegaan toen het afgelopen was.De pinguïns waren enigszins leuk. Voor de rest is dit zo druk en irritant. Ook de grappen zijn niet leuk. 1,5 voor de moeite.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Matigheid troef. De tekenstijl is niet bijzonder mooi, zo hoekig en klinisch. De hoofdrollen (onze grote vriend de zebra en zijn drie medevluchters) zijn ook niet boeiend genoeg. Enkel de pinguins en de aapjes uit de dierentuin kunnen op mijn sympathie rekenen, maar dat waren helaas bijrollen. Totdat de dieren eindelijk aangekomen zijn op Madagascar, gaat het allemaal nog wel, maar daarna kon het verhaaltje me maar weinig schelen.

avatar van Tulsa

Tulsa

De eerste keer gzeien aan boord van een vliegtuig. Het was een lange vlucht maar deze film maakte alles goed. Ik heb me de tranen gelachen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Gisteren weer eens herzien.

Blijft een van de leukere animatiefilms. Goed gekozen stemacteurs (met name giraffe Melman -David Schwimmer- en Sacha Baron Cohen), mooi gemaakt, leuke locaties.. en genoeg luchtige humor. Met name de pinguïns (ja, komt ze weer met haar pinguïnfetish) weten voor een komische noot te zorgen, en ook de aapjes brengen regelmatig een lach op je gezicht. Het verhaal zelf heeft weinig om het lijf en af en toe komen er wat vervelende moralen het hoekje om kijken, maar ach, voor de jeugdige kijkers is dit wel leerzaam, ofzo.

Vermakelijk.

avatar van martijn011

martijn011

• 2030 berichten

Op zich wel geinig animatiefilmpje, niet heel veel bijzonders.

Kon wel lachen om bepaalde situaties, vooral de pinguïns zorgden voor een komische noot. Jammer dat ze niet zoveel screentime hadden.

Verder stelt het verhaaltje niet veel voor en wordt het vooral aan het eind nogal moralistisch.

Met de stemacteurs zit het wel snor, vooral koning Julien scoorde daarmee. Z'n danspasjes zijn in ieder geval ongeëvenaard...

Heb deel twee nog nooit gezien dus dat gaat ook snel gebeuren.

Ontzettend leuke animatie voor jong en oud. Ook qua karakters zijn ze ontzettend leuk in elkaar gezet. Ik kijk hem altijd in Nederlandse audio, omdat mijn dochtertje er anders niks van verstaat en vind de stemmen ook goed gedaan. Dit is een film die ik telkens weer gezellig meekijk en die niet gaat vervelen, ook is de verhaalijn gewoon leuk

avatar van Black Math

Black Math

Had hier niet veel verwacht, maar het is wat minder slecht dan verwacht. Hier zaten best nog wel wat zaken in die vermakelijk waren, vooral enkele bijfiguren zoals de pinguins en de apenkoning, maar verder wel heel veel grappen die hun doel voorbij schieten omdat ze net iets te makkelijk zijn. Maar ik vooral bang voor was, was de kutmuziek die de Shrek-films teistert. Hier ook een hoop foute popmuziek, maar dan wel met een wat hoger proud-to-be-fout gehalte. Verder een aardige American Beauty-parodie met steaks in plaats van rozenblaadjes, maar het geeft wel te denken dat de droom die de leeuw doormaakt nadat hij is verdoofd het moet afleggen tegen de roze olifanten scène uit Dumbo, die oneindig veel surrealistischer is. Een scène uit een film die meer dan een halve eeuw ouder is! De animatiestijl is overigens niet geheel mijn ding, maar sommige achtergronden waren wel erg mooi. Niet geheel verspeelde tijd dus. 2*.

avatar van K. V.

K. V.

Ook deze eens bekeken en 'k vond hem beter meevallen dan gedacht. De animaties vond 'k wel iets minder dan bij Disney (het kwam wat fletser over), maar de personages waren wel leuk (met Melvin op kop!).

Deel twee er na ook nog bekeken en die viel ook nog mee, het verhaal had wel een beetje weg van the Lion King, maar ook hier weer iets minder.

Vermakelijk om eens op tv te zien, maar ook niet meer.

avatar van Montorsi

Montorsi

Hier werd ik toch wel een beetje heel erg zenuwachtig van.

Erg luide en drukke film met veel hysterische personages. Stond er niet een te brullen, baldadig te doen, of te rennen, dan werd er wel een liedje gespeeld en collectief hyperactieve dansjes gedaan. Er zaten toch een paar erg vreselijke scenes in dit keer, vooral de muziekscenes. Neem alleen al die scene wanneer ze net op het eiland zijn en 'I like to move it' werd gespeeld. Had op dat moment eigenlijk erg veel zin om de tv uit te zetten en te gaan koken. Geen idee ook waarom ik dat niet gewoon heb gedaan trouwens, aangezien op het einde bleek dat de makers het toch zo'n ontzettend leuke scene vonden dat ze het gewoon nog een keer durfden te proberen.

Andere minpunten zijn de aartslelijke stijl en de (grotendeels) lauwe humor. Ik denk dat ik 2 of 3 keer heb moeten grinniken, maar dan meer om zo'n scene als de verwijzing naar American Beauty, dat vond ik dan nog wel leuk gedaan. Voor de rest was het absoluut niet veel. Het verhaaltje is ook al niet bijster creatief, maar dat mag geen verrassing meer heten in de Amerikaanse animatiewereld.

Een van de minste animaties die ik heb gezien. Kan zelfs niet zeggen dat ie makkelijk wegkeek, dat is toch wel heel erg. Zo halverwege had ik het al aardig gezien met de nogal saaie en duffe bedoeling. Gelukkig duurt ie niet al te lang.

avatar van The Oceanic Six

Met het oog op deel 1 is het wel eens tijd om de andere delen van de Madagascar reeks te herzien. Had ik beter niet kunnen doen, want het is me vrij slecht bevallen. Nou vond ik de film voorheen al niets bijzonders, maar ik heb me bij de herziening stierlijk verveeld. Oninteressant, clichematig plot. 4 duffe, charismaloze dieren waarbij de voiceacting bij een aantal echt niet past (David Schwimmer voorop als misser! - Chris Rock vond ik wel weer passend) in een vrij lelijke animatiewereld waarin weinig detail en moois te vinden valt.

Het valt me nu pas op hoe enorm lelijk en blokkerig alles eruit ziet. Enige plusje is dat het allemaal vrij vrolijk oogt doordat ze al snel op een eiland zitten. De humor is ook vrij treurig. Een paar flauwe grapjes en wat verwijzingen naar films, maar ik heb niet 1 keer hoeven te lachen. Jammer, want er zijn zat animatiefilms waarbij dat aspect dik in orde is. Maar dit is te kinderlijk.

Is alles beroerd? Neu. De pinguins blijven erg grappig en de aapjes doen ook wel hun ding. ''King Julien'' vond ik nog wel leuk. Verder kent de film een zeer foute soundtrack met van die foute popnummers, maar dat vond ik wel prima. Al zitten de meeste van dit soort films tegenwoordig vol met dit soort oude nummers.

2* (was 3*)

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Het verhaal begon vrij aardig, een bende dieren uit een dierentuin die wegens omstandigheden op een eiland belanden. Ik moet toegeven dat ik me er nog heel weinig van herinner. Ik weet dat het verhaal me maar weinig kon boeien en de pinguïns vond ik vreselijk irritant. Best wel gek dat ze een spin-off kregen. Als ik deze film opzet is het enkel voor een scène te zien die voor mij herinneringen brengt aan mijn tienertijd: "I like to move it move it .."