Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Sylvester Stallone, Sharon Stone en James Woods
Releasedatum: 27 oktober 1994
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot The Specialist
"The government taught him to kill. Now he's using his skills to help a woman seek revenge against the Miami underworld."
Ray Quick is een voormalige bom-expert van de CIA die nu als outsider in Miami woont. May Munro heeft van zijn kwaliteiten gehoord en probeert hem over te halen om de daders van een aanslag op zijn ouders te bombarderen. Ray is geïnteresseerd in het aanbod, maar blijft bij zijn besluit om zijn kunstjes nooit meer te vertonen. Wanneer een voormalige CIA-collega verschijnt verandert de situatie drastisch.
Ray Quick
Alice Munro
Young May

Weertenaar
Hier worden we natuurlijk niet vrolijk van: 2.00
The Specialist heeft een veelbelovende start met een mooie actiescene op de stuwdam, maar de kracht van de film word vanaf dat punt alleen maar minder. Ik heb Stallone en Stone vrij hoog zitten als acteur en actrice, maar wat zei in deze film te zoeken hadden is mij een raadsel. Een typische film waarvan er weer de spreekwoordelijke dertien in een dozijn passen.
De insteek achter het verhaal is vrij aardig, maar wat men met de film heeft willen bereiken is na de laatste paar seconden nog steeds onduidelijk. Het verhaal word veel ingewikkelder gemaakt dan het eigenlijk is, en daardoor is er op bepaalde momenten geen touw meer aan vast te knopen wat nou precies de belangen zijn van Adrian en Ned. Het had zelfs soms iets weg van een totaal mislukte detectiveserie... Door het verhaal op deze manier neer te zetten heb ik de indruk dat de film zichzelf alleen maar tegen zat te werken. Het verhaal is daarbij uiterst eentonig, en heb ik zelden films gezien die minder inhoud hebben dan deze...
Zoals ik al zei heb ik altijd met veel waardering naar films van Stallone en in mindere maten Stone zitten kijken, maar deze film deed toch wel wat afbreuk aan die waardering. Stallone is geen moment zichzelf en wringt hij zich in allerlei hoeken om nog iets van een karaktereigenschap neer te zetten. De dialogen met Stone zijn erg zwak neergezet, en hebben bovendien weinig om te lijf. De bijrollen eisen over het algemeen de hoofdrol op in deze film, want die zijn "wel aardig" te noemen.
Ik heb veel moeite om deze film te beoordelen op realisme, maar ik heb getracht een poging te wagen. Het eentonige verhaal is op zich best realistisch, maar ik had graag wat meer argwaan gezien van Tomas tegenover Adrian. Zijn rol blijft eigenlijk veel te vaag in het geheel. De actiescenes waren een stuk minder realistisch, en hier heb ik me meerdere malen aan gestoord. Als je je film The Specialist noemt zou je op zijn minst toch mogen verwachten dat er op dit gebied wat aandacht aan de film zou zijn besteed. Ik doel dan vooral op de vechtscene met Ned op het begin van de film, en de vechtscene in de bus. Meerdere malen is echt overduidelijk te zien dat Stallone zijn "slachtoffer" niet eens raakt. En als er iets in een vechtscene op de eerste plaats realistisch moet zijn dan is het dat toch wel...
De special effects zijn werkelijk dramatisch. Dan heb ik het natuurlijk over de scene waarbij een deel van de hotelkamer in zee stort. Ik vraag me altijd af wat producers zelf nou van zo'n actiescene vinden als ze in de bios naar hun eigen filmpje zitten te kijken, want ik zou me er dood voor schamen. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met het budget, waarvan het overgrote deel zeer waarschijnlijk in de zakken van Sharon en Sylvester is beland... Verder is er weinig gebruik gemaakt van special effects en zijn de ontploffingen aardig, maar daar is deze film zeker niet mee gered.
The Specialist lijkt een op het oog aardige film maar is dat eigenlijk geen moment. Na (zo goed als) B-films te hebben gezien als Unstoppable en Vertical Limit had ik me van deze toch iets meer voorgesteld, maar het mocht wederom niet baten. Het verhaal is zo eentonig dat zelfs mijn hond nog in slaap zou vallen, en is het verhaal om een of andere vage reden erg ingewikkeld neergezet terwijl het dat totaal niet is. De actiescenes zijn op de vingers van een hand te tellen, en zijn de paar actiescenes die de film heeft van weinig aansprekend niveau. Het acteren van Stallone en Stone is erg matig, en druipt de dwangmatigheid er aan alle kanten vanaf. Enkel de aardige (en veel goedkopere) bijrollen weten de film nog enigzins te redden, maar daar is dan ook alles meegezegd. Zonde dat Stallone en Stone zich hiervoor hebben geleend: 2.00.

The Last
Nog vergeten op te stemmen; waardeloos filmpje. Vroeger aantal keer op tv gezien, zelfs toen vond ik 'm niet ''cool''. En Stallone is erg erg erg lomp. Ik vind Demolition Man en Cliffhanger, ook met Stallone in de hoofdrol, die een jaartje eerder uitkwamen veel betere actiefilms dat dit.

lucdecoster
Saai verhaal, de sex-scène met de "2 topacteurs" was nog het beste. Leuk om 1 keer te zien. James Woods begon mij uiteindelijk nog te irriteren.

Schiedammer
Ik vind dit wel een aardige film om te bekijken maar meer ook niet. Stallone en Stone deden het prima. Verhaallijn is vrij dun maar dat was te verwachten in dit genre. Verder is de beeldkwaliteit en het geluid op dvd prima in orde dus voor mij is de film een voldoende waard en daarom geef ik de film 3*.

Bij vlagen vermakelijk actie-filmpje met Stallone. James Woods ten spijt gebeurt hier weinig nieuws onder de zon. Gemideld.

Movie Jim
Sterk verhaal met Sylvester Stallone. En Sharon Stone wat is dat een lelijke bitch zeg dat ze die rol toch aan iemand anders hadden kunnen geven zeg. Haar karakter is niet helemaal goed en veel te oud voor die Stallone.

Kr!kke
ik vond het een goede film met Stallone die het goed eot (maar ja ik vind hem, in tegenstelling tot vele anderen, een goede acteur )
Ik bleef 110 minuten geboeid tijdens het kijken, iets wat toch essentieel voor mij is voor de beoordeling van een film

Warren Stantin
Deze film wordt voornamelijk gered door James Woods. Vooral zijn woede-uitbarsting aan de telefoon t.o.v. Stallone is erg sterk.

Timothyvdmeer
Vind dit 1 van de betere films van Stallone. James Woods is goed op dreef. Goede actie en de film behoudt zijn vaart.
Mooie actie dus vandaar 3*.

Tarkus
Altijd wel een goede film gevonden deze.
Ook de rollen van zowel Sharon Stone, Sylvester Stallone, James Woods én Eric Robers (de broer van Julia), zijn prima, van Roberts vind ik het zelfs zijn beste acteerprestatie ooit.
Ook het scenario is best goed en de beelden van de verschillende actiescènes en explosies zijn puik gemaakt.
Kortom, een prima actiefilm met een goed verhaal.

film88888
Eric Robers (de broer van Julia),
Ik denk dat de meeste wel weten dat ze broer en zus zijn hoor

aburex
Eén van de actiefilms waar ik heel veel van hou. Intrigerend verhaal, bomexplosies en goed acteerwerk van alle acteurs (Woods spleelt prachtig als de psychopatische tegenhanger van Stallone).

mnrk
In de jaren 90 waren dit gewoon prima films van Stallone.
De actie was prima, lekker veel explosie's.
Het acteerwerk was ook wel goed ( James Woods, Sylvester Stallone en Sharon Stone ) .
Het verhaal is gewoon lekker standaard en niks mis mee.

sofripa
Fijne explosies. Das zeker. Maar de rest, tja, nagenoeg de hele cast is een miscast. Alleen Woods niet, maar das een klasse acteur en van niets nog iets maken. Aanschouw zelf, maar schroef de verwachting omlaag. Kan het wellicht nog meevallen.

Jawaddedadde
Matig filmpje.
James Woods is de enige die een leuk personage weet neer te zetten (toffe oneliners krijgt-ie wel), Stallone en Stone zijn hier gewoon saai. Verder een aantal actiescènes die duidelijk te duur waren voor het budget van deze film (die exploderende hotelkamer!) en een verhaal dat krampachtig een aantal onnodige twists erin probeert te steken. Apotheose was al bij al nog wel okee.

Ik heb deze film gezien enkele dagen na The Expendables. Ook met Stallone en Eric Roberts trouwens en enkele odes aan The Specialist. Daar blijft de enige waardering bij, want verder is dit niet echt de beste film van Stallone. Het is vrij saai en totaal overbodig om Stallone als exposievenspecialist neer te zetten. Dat is al bijna zo erg als Jet Li een machinegeweer te geven. Ieder z'n ding lijkt me.
Stallone lijkt hier dan ook meer op MacGuyver dan op Rambo en Sharon Stone is enkel de griet die mooi moet wezen. James Woods doet opnieuw aan overacting zoals gewoonlijk. Hij zal het nooit leren. Enkel Eric Roberts doet nog z'n best als irritante eikel, al is dat ook maar voldoende als randfiguur. Niet echt de moeite om te kijken dit. Had er meer van verwacht.

Grover
Destijds wou iedereen wel in een film aan Stone zitten te voezelen, dus Stallone wilde niet achterblijven en schreef er een scriptje omheen.

rotjuh
Stalone in een van zijn meer realistische rollen.... ja natuurlijk is er veel meer actie als reeel is maar goed...
Voor een amerikaanse actie film is dit zeker de moeite waaard.
Ik heb hem zeker een jaar of 6 geleden voor het laatst gezien sinds vandaag... en nog steeds een topper..!
Kan ook die veel te lekkere stone wezen hoor .. 4* van mij

knapen1234
Gewoon een lekkere Actie film uit (1994 toch.
Pressies wat ik van Sylvester Stallone verwacht, niets meer en niets minder.
Actie, actie en nog eens actie.

Tommy De Vito
Traag, traag en nog eens traag. Film bevat weinig actie en het verhaal rammelt ook aan alle kanten.

xxERWINxx
vermakelijke actie-film! Sylvester stallone is hier weer ouderwets goed!

Als geheel misschien ietwat teleurstellend maar deze film heeft wel drie sterke punten namelijk James Woods (zorgde ook voor humor), Eric Roberts (kan altijd heerlijk de smeerlap spelen) en Sharon Stone. De laatste niet voor haar acteertalent maar voor haar uiterlijk want in die tijd was ze natuurlijk een genot om te zien. Het verhaal was stelt eigenlijk niet zo veel voor maar kijkt zich wel nog lekker weg en ook zit er voldoende actie in, wel meestal in de vorm van explosieven. Sylvester Stallone vond ik eigenlijk misscast maar hij had toch een paar leuke momenten (o.a. de bus scene).

TragieStar.*
Aardige film voor tussendoor met een leuke cast. Sharon Stone is een prachtige vrouw en kan ook vrij redelijk acteren. Jammer dat veel mensen denken dat knappe mensen alleen gevraagd worden dankzij hun uiterlijk en niet om hun acteertalent. Want als je knap bent, kan je zeker nog wel goed acteren. Jammer, dat die overeenkomst niet word gezien.
En dan heb je nog Sylvester Stallone. Een acteur die ik vroeger ontwijkte en daardoor heb ik ook nooit zoveel film van hem gezien. Vind hem niet irritant of verschikkelijk, maar gewoon niet echt mijn lievelings acteur en dat zal het nooit worden. Al was hij in deze toch wel prima en bovendien ziet hij er in die tijd ongelovelijk lekker uit. Al was hij toen al 45/46 jaar! Zou hem toch minstens 10 jaar jonger schatten.
Het verhaal was best rommelig vond ik. Je moet er wel een beetje aandacht aanschenken. Zo snapte ik niet precies wat Stone en Woods (Ned Trend) nu uitvoerden. Terwijl Stone niet aan zijn kant stond. Later werd dit wel iets duidelijker. James Woods was gewoon een eng mannetje in deze film.
Heb me prima vermaakt.

Netflix schrapt vierde seizoen 'Heartstopper, maar komt wel met speelfilm

De streamingtop van Netflix: deze tien films worden nu het meest bekeken

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Tweevoudig Oscarwinnaar 'Mystic River' van Clint Eastwood komt binnenkort weer naar Netflix

Speed

Rambo
Actie / Thriller, 2008

Cop Land
Misdaad / Thriller, 1997
gebaseerd op boekexplosivevuistgevechtwraakgeorganiseerde misdaadurban settingexplosives expert neo-noiraction hero
Social media
- Registreer |