• 9.218.841 stemmen

Return of the Gunfighter (1967)

Western | 98 minuten

Genre: Western

Alternatieve titel: Wyatt

Geregisseerd door: James Neilson

Met onder meer: Robert Taylor, Ana Martín en Chad Everett

Plot Return of the Gunfighter

De oude gunfighter Ben Wyatt, die vijf jaar in de gevangenis heeft gezeten, wil een Mexicaanse vriend helpen. Bij aankomst treft Ben zijn vriend en diens vrouw vermoord aan. Hun dochter Anisa is de enige overlevende. Samen met Anisa en de gewonde gunslinger Lee Sutton, die hij onderweg ontmoet, gaat Ben op zoek naar de daders.

logo tmdbimage

• 19555 berichten

Schitterende rol van een oudere Robert Taylor (die ook bijna aan 't eind van zijn leven was)

Hij speelt een vermoeide revolverheld, en doet dat zéér overtuigend.

Dit is voor wat mij betreft een van zijn allerbeste westernrollen, en een waardig afscheid.

(Ik tel zijn kleine rol in 'Hondo' even niet mee)

Taylor draagt de film a.h.w.

Deze western is onterecht weinig bekend.

Vandaag (16-01-'10) op TV te zien : WDR, 15.00 uur

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Brix schreef:

Vandaag (16-01-'10) op TV te zien : WDR, 15.00 uur

Gelezen op 15.45u., dus alleen laatste gedeelte gezien.

PS

Hmmm... Poolse poster, zal zsm US poster indienen.

• 19555 berichten

Wow, die US poster ziet er goed uit!

Kende ik nog niet.

Overigens de film voor de 5e keer gezien nu.

Blijft voor mij even goed als voorheen.

Nu nog een (betaalbare) dvd zien te vinden hiervan.

avatar van madmax1

madmax1

Nadat ik vandaag Savage- Pampus voor het eerst had gezien, en dacht dit is de laatste van Robert Taylor, zie ik dat Return of the Gunfighter (1967) de laatste is.

Gelijk deze weer eens herzien wat dat was al weer een tijdje geleden.

Verhaal technisch,sterk, acteer prestaties briljant, en het laatste duel fantastisch gefilmd, en op het grote scherm,komt deze stijlvol over,western van hoog niveau.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De Duitse tv blijft Westerns trouw: deze (voorspelbare) Western wordt woe. 8 juni a.s. door de ARD uitgezondenden vanaf 10.25 u. P.M.

madmax1 schreef:

Niet helemaal correct madmax, al was het wel de laatste echte western waarin hij een hoofdrol speelde.

Hierna kwam namelijk nog 'Hondo and the Apaches', waarin hij een kleinere rol had.

En als je het helemaal op de spits wil drijven: in ' Where Angels go, trouble Follows'(1968) speelde hij een rancher, maar wel in de "moderne tijd".

'Return of the Gunfighter' was echter wel een meer dan waardig afscheid voor Taylor van de western.

Ongetwijfeld een van zijn sterkste western rollen.

avatar van Barfly

Barfly

Een klein pareltje wat mij betreft en inderdaad is Taylor hier helemaal op zijn plek als ervaren probleemoplosser.

Het verhaal is boeiend en de andere acteurs halen een ruime voldoende, maar de inbreng van Taylor geeft extra jeu mee aan het geheel.

avatar van mr rumson

mr rumson

Jammer dat bij het grootte publiek de naam Robert Taylor nog nauwelijks iets zal zeggen .

Want bij westerns denken de meesten van ons toch aan Eastwood ,Wayne en Bronson .

Maar wie wat verder zoekt dan de drie boven genoemde namen .

En bv. een paar westerns kijkt van Robert Taylor die zal toch ook niet kunnen ontkennen dat Taylor toch best wel fijne westerns heeft gemaakt .

Return of the Gunfighter hoort daar dan ook zeker bij .

Deze western is van het begin tot het eind degelijk met een prima Taylor in de hoofdrol.

Het verhaal steekt goed in elkaar met voor mij nog een verassing erin .

Als blijkt dat Lee Sutton geen onbekende is van de daders.

Hierdoor komt Sutton in een lastig pakket te zitten en een bijzonder moeilijke keus moet maken.

Dit was naar mijn idee net wat te oppervlakkig uitgevoerd .

Maar dit is een van de weinige minpuntjes voor mij .

Voor mij dan ook een ruime 7 en wie weet gaat de volgende kijkbeurt wel naar de 8.

mr rumson schreef:

De jongere generatie bedoel je dan denk ik?

Want bij de oudere is Taylor toch een van dé grote Hollywoodsterren, zelfs als je geen westernliefhebber bent.

De klassiekers Quo Vadis, Ivanhoe, en Knights of the Round Table komen nog regelmatig langs op TV.

Die kent met toch zeker nog wel.

Voor mij blijft hij een van de meest favoriete western acteurs.

avatar van mr rumson

Brix

Als ik zo eens na vraag op mijn werk bij die jonge collega's van begin 20.

Dan mag je al blij zijn dat ze Charles Bronson nog kennen .

Dus het lijk mij sterk dat ze Robert Taylor die nog van de generatie jaren 50 is wel kennen .

Ik denk dat zelfs de ouderen Robert Taylor niet meer kennen van naam .

Er zullen erbij zijn als je er een foto bij haalt en een bekende film op noemt waar hij in meegespeeld heeft dat ze Taylor nog wel herkennen .

Ik ga er dan ook van uit dat zowat alleen de filmliefhebbers Taylor nog kennen .

Toen Burt reynolds pas geleden overleed die jonge gasten op mijn werk kenden hem niet .

Zo ook Bud Spencer niet met die oude zangers geld al hetzelfde die kennen ze ook al niet meer .

Daar schrok ik eerlijk gezegd best wel van .

mr rumson

Dat is dan toch diep triest