• 9.218.822 stemmen

The Quick and the Dead (1995)

Actie / Western | 107 minuten

Releasedatum: 6 juli 1995

• iTunes Bekijk via iTunes

• tv Vrijdag om 00:30 uur op ARTE

Plot The Quick and the Dead

"Think you are quick enough?"

Ellen rijdt met een bepaalde reden het kleine en saaie prairie stadje Redemption binnen. Wanneer Ellen de plaatselijke saloon bezoekt wordt daar net de jaarlijkse schietwedstrijd 'Quick Draw' georganiseerd door de charismatische John Herod, die het voor het zeggen heeft Redemption. Ellen doet mee met deze wedstrijd, want ze heeft nog een rekening met iemand te vereffenen.

avatar van Brabants

Brabants

The Quick and the Dead een film met een goed verhaal en een arsenaal aan bekende acteurs. Deze acteurs hebben er allemaal zin in dat is goed duidelijk. Heerlijke film waarvan ik kostelijk heb genoten.

avatar van Shadowed

Shadowed

De western van Raimi.

Had nog niet veel van deze film gehoord voordat ik hem zag, buiten het feit dat Raimi er de regisseur van was. Tevens ook nog een film uit zijn wat jongere filmjaren, dus dat moet wat energieks beloven. Deze film gaat dan ook best enthousiast te werk, en dat kan ik prijzen, maar het meest verrassende was uiteindelijk de cast.

Vooral omdat ik voor deze film niet had verwacht dat er zoveel sterren in mee zouden doen. De voornaamste verrassing daarvan is DiCaprio. Ik dacht dat ik ondertussen wel zicht had op de films waarin hij wel of niet meespeelde, totdat ik hem hier opeens zag opduiken. Ook Stone had ik niet meteen in deze rol verwacht, en het is meteen een van haar betere prestaties.

Het visuele aspect is niet echt het sterkste punt van de film, maar toch kent het best wel wat stijlvolle momenten. De energieke manieren om naar de wapenduellen op te bouwen weten keer op keer te vermaken, en de film kent daarnaast een aardig tempo. Tevens was ik wel een fan van het concept, waarbij goede schutters het in een toernooi tegen elkaar opnemen.

Helaas zijn de uiteindelijke actiescenes teleurstellend en het algemene acteerwerk matig. De sterrenacteurs kunnen niet veel met de saaie verschijningen waarin ze zich moeten kleden. Het gebrek aan enige flair is ook moordend te noemen, en ik mis gewoon het echte vermaak en lef. De serieuze natuur van de film buiten wat komische bijpersonages is ook niet bepaald een goede of ondersteunende factor van de film.

In het geheel is het een redelijk onbevredigende actiefilm geworden met enthousiaste regie, maar te saaie personages en vooral een te lange speelduur. Het is een erg lege en inhoudsloze film met weinig verrassingen, zo'n speelduur eraan binden is dan ook niet meteen nodig. Het vermaakt net aan als film, maar wat mij betreft is dit niet echt een van de betere projecten afkomstig van Raimi. Extra punten voor het sterke camerawerk.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

It takes a lot to scare me, I love the sensation.

The Quick And The Dead, een film die in '95 toch veel aandacht kreeg al was het alleen maar omdat Stone een sexscene weigerde met DiCaprio, althans zo ver ik gehoord heb. Verder was het uiteraard een behoorlijke blockbuster met cast, en stiekem is het toch ook wel een guilty pleasure.

Her verhaal is zo cliché en doorzichtig als het maar kan met de dorps tiran die zo zelfverzekerd is dat hij dueleerwedstrijden organiseert en daar überhaupt zelf aan mee doet. Ongetwijfeld trekt dit alle mogelijke soorten volk en zelf gajes aan, zelfs iemand met een te vereffenen rekening. Weinig nieuws tot daaraan toe, of het moet Stone zijn in hoofdrol als vrouwelijk versie van een mannetjesputter.

Het is toch het cliché plotje dat de acteurs toneel geeft te doen wat zij goed kunnen. Want Hackman is natuurlijk voortreffelijk, net als Lance Henriksen, Crowe ook prima, en opvallend is het jongen ventje DiCaprio die in werkelijkheid al 20 was. Fijn worden een aantal scènes opgebouwd zoals de lynching in de saloon, maar ook de indiaan die niet dood wil. Dan zijn kleine rolletjes van Mark Boone jr en Sven Ole Thorsen nog best leuk.

Had ik al gezegd dat deze film niet zo goed is...? Want wat vreselijk slecht is het laatste duel van Hackman waar in een oogwenk drie verschillende shots genomen van Hackman en zijn schaduw net zo vaak anders is. Hoe krijg je het voor elkaar. Is het dus heel goed? Nee, niet echt. Is het gemakkelijk? Ja best wel. Zit het in een gemakkelijk jasje gegoten? Zeker. Moeten we er dan vies van zijn? Nee, zeker niet. Want TQATD is een heerlijk avondje met een beeld dat niet zo zeer het Wilde Westen genoemd kan worden als wel het smerige westen. Vlot, vermakelijk, het nodige geweld, een beetje humor, Hackman in topvorm en een Engel Des Wrake die er uitziet als Sharon Stone in haar prime. Daarom, gewoon lekker met een biertje erbij.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Geweldige film! Ik heb me er erg mee vermaakt. Goed gespeeld, leuke sfeer en aankleding, met knipoog en mooie typetjes, en mooie mix van humor en spanning. En natuurlijk een prachtige Sharon Stone!

avatar van mikey

mikey

Stone in een vreselijke rol (maar een goed lichaam) rijdt een dystopisch stadje binnen waar een leven/dood spel plaatsvindt. En ze gaat natuurlijk meedoen, net als Hackman in een geniale rol als een soort van Mad Max schurk die de onderdanen goed onder de duim heeft. Film is simpel maar Raimi’s filmwerk is leuk. Vooral die dia de los muertos shots. Veel verwijzingen ook naar Leone zoals sommige close ups van markante koppen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Leuke Westernfilm, met een dito verhaaltje en een sterke cast met vele overbekende gezichten. Verder ziet het er visueel ook gelikt uit en verloopt de film in een aangenaam tempo. 3,5 Ster.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Mooie en sfeervolle western, met in de hoofdrollen Sharon Stone, Gene Hackman, Russell Crowe en Leonardo DiCaprio en nog best veel andere bekende namen. Het verhaal vind ik goed gedaan en gaande weg kom je erachter waarom The Lady (Stone) zo gedreven is om Herod (Hackman) om te willen brengen. Hackman speelt echt zeer overtuigend de badguy, maar vooral de sfeer en de karakters zijn goed gedaan een aanrader vind ik hem zeker voor mensen die een goeie niet meesterwerk western willen zien.

avatar van Mike71

Mike71

Deze film is bagger Geef mij maar clint eastwood en charles bronson films

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Vreemde western,met een onverwachtse nog vreemdere cast.de beste scenes zijn die in de regen zijn gefilmd,waardoor het geheel meteen meer sfeer heeft.tja sharon stone is natuurlijk mmmmmmmmmm.

veel meer valt er over deze prent niet te zeggen,aardig,en niets meer als aardig.

avatar van Boneka

Boneka

Lang geleden ooit eens gezien en toen vond ik het geen goede western. Dat komt omdat ik vroeger vooral serieuze films wilde zien zonder ongein. Maar goed inmiddels heb ik al heel wat fratsen van films gezien met wisselend succes. Deze The Quick and the Dead is filmisch zeer mooi geschoten. Fraaie mooie gele oranje kleuren en alles mooi in detail. Zo zien de revolvers er schitterend uit. Ook zijn de subtiele grapjes leuk verwerkt zoals bij die indiaan en dat gat in dat hoofd. Qua verhaal is het simpel. Het dorp in handen van Gene Hackman, mooi gespeeld trouwens, houdt namelijk van meestal dodelijk duels tussen twee revolverhelden. De winnaar gaat naar de volgende ronde. Een soort Gladiator. Voorproefje voor Russell Crowe. Daar tussenin zit ook een vrouw gespeeld door Sharon Stone die nog wat af te rekenen heeft. De duels zijn fraai in beeld gebracht maar alles speelt zich wel op een plaats. Dat is geen straf want alles ziet er schitterend uit.

Film 3,5

Beeld (4K) 4,0

Geluid 4,5

avatar van AngelicV

AngelicV

Gene Hackman is een echte old school acteur die ook hier weer voortreffelijk acte de presence geeft. Stone zet ook een krachtige rol neer in deze "shootoutwedstrijd" Al met al een goede schets van het oude wilde westen , waar macht en corruptie de boventoon voerden.

avatar van Glenn Newland

Glenn Newland

Leuke film. Een western zoals een western moet zijn. Niet te moeilijk, Simpele verhaallijn, een goede en een slechte, pistolen, paarden en een saloon met klapdeurtjes. Film kijkt makkelijk weg en word niet langdradig.

avatar van perdona

perdona

Een ode aan Sergio Leone.

avatar van Clarencoo

Clarencoo

Goede cast, belabbert slechte film, kan dat ook ? Ja dat kan, kijk deze film.

avatar van ChrisClem

ChrisClem

Ik heb normaal helemaal niks met western en die typische gunfight duels. Maar deze film vond ik toch bijzonder leuk. Sterke cast met vooral Sharon Stone die me aangenaam heeft verrast in deze rol.