• 9.218.841 stemmen

Il Fantasma dell'Opera (1998)

Horror / Drama | 99 minuten / 106 minuten (director's cut)

Genre: Horror / Drama

Speelduur: 99 minuten / 106 minuten (director's cut)

Alternatieve titels: The Phantom of the Opera / Dario Argento's The Phantom of the Opera / Phantom of the Opera

Oorsprong: Italië / Hongarije

Geregisseerd door: Dario Argento

Met onder meer: Julian Sands, Asia Argento en Andrea Di Stefano

Gesproken taal: Frans, Engels en Italiaans

Plot Il Fantasma dell'Opera

Een vrije bewerking van het bekende boek van Gaston Leroux, waarin het Fantoom dit keer geen verminkte muzikant is, maar wel een eenzame weesjongen die onder het operagebouw in Parijs leeft en opgevoed wordt door de ratten. Hij is zo dol op de ratten dat hij iedereen die zijn beestjes pijn probeert te doen zonder pardon naar de andere wereld helpt. De grootste vijand van het Fantoom is dan ook Ignace, de rattenverdelger van Parijs.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

The Phantom

Christine Daaé

Baron Raoul De Chagny

Carlotta Altieri

Ignace, the rat-catcher

avatar van Diesel

Diesel

Zeer matige film met een zwakke vertolking van de phantom door Sands. Verder een slecht script en erg platte personages. Wel mooie muziek van Morricone en een ander pluspunt is natuurlijk Asia Argento, prachtige vrouw en ze speelt best aardig. 1,5* voor Asia en de score..

avatar van leverafronny

leverafronny

Is het de moeite om de DVD voor €1 te kopen?

avatar van Diesel

Diesel

Voor 1 eurotje zou ik het zeker doen ja..

avatar van AncientRites

AncientRites

Jezus, ik had deze DVD enkele dagen gekocht voor 3 euro, leek me wel doenbaar. Nu blijkt dat hij engels gedubd is, er valt gewoon niet naar te kijken. Ik heb gisteren een dik half uur gekeken en toen heb ik hem moeten afzetten door het slechte verhaal en slechte dubs. De muziek was echter wel goed. 1*

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Wat een complete bagger!! Niet eng, Niet spannend niet boeiend dus niet goed. Heb me juist kapot lopen ergeren aan die muziek. Het is een wonder dat ik de film nog uitgekeken heb.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Heb hem nog niet afgezien maar vond hem tot nu toe best goed.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

opzich wel goed. de muziek is niet mijn smaak, vreemde film, sommige stukjes vind ik vies (die sexstukjes) en ik vind het van spannend naar saai naar spannend lopen.

3,5* beter zal ik wel willen geven, maar kan ik er echt niet van maken!

avatar van otherfool

otherfool

Echt alles (muziek, acteerwerk, gebrek aan spanning) is mis in deze film, die daarnaast ook nog dodelijk saai is. Een bizarre en zeer onaangename belevenis, die ik niemand aan zou raden.

0,5*.

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

je kan hem niets voor niets bij sommige Blokkers voor €1,50 krijgen he otherfool????? ik heb hem alleen een hoger punt gegeven omdat ik er zo van schrok (niet kwa engheid)

avatar van Niriath

Niriath

Ik ga em vanavond kijken. Heb em ook bij de Blokker gekocht voor E 1,50, ik laat nog weten wat ik ervan ga vinden. Ben benieuwd met zulke slechte recenties...

avatar van Niriath

Niriath

Oookee, dit was echt de allerslechtste film die ik OOIT heb gezien? Ik vraag me serieus af of dit ooit een goeie film had moeten worden. ik heb em na 45 min. uitgezet. Ik kon me ogen niet langer martelen... Bar en bar slecht geacteerd, bij de zogenaamd enge scenes kwam er bij mij alleen een wenkbrauw omhoog...

Dit is echt niet goed...

avatar van soom

soom

Vond het niet eens zo'n slechte film. Als je door alle ranzigheid kunt heenkijken, zie je een film die met liefde gemaakt is.

De liefde tussen het spook en de hoofdrolspeelster is een beetje slecht uitgewerkt, dat is wel erg jammer.

Maar verder is Asia Argento zeker op haar plaats, en ook Julian Sands is erg goed.

Dat laatste shot is zo prachtig. Ik vond er echt heel veel symboliek in zitten.

Al met al is het zeker geen vrolijke film, maar welke verfilming over Phantom was dat wel?

Ik zag dat het een horror was. Geen eens een idee van gehad tijdens het kijken ervan.

Okee, ik heb er een beetje een gemengd gevoel bij...

Wel mooie scenes zitten er tussen, maar toch is het niet helemaal mijn cup of tea.

avatar van Tarkus

Tarkus

Al bij al is het geen slechte film. Je kan ook voor een film die maar 1 € heeft gekost niet veel verwachten. Het verbaasde me wel een beetje dat er zoveel bloederige scenes in kwamen, wat de film op zich een beetje interresanter maakte. En op sommige momenten krijg je de indruk dat je naar een film van Fellini aan het kijken bent, en dan weten de kenners wel wat ik bedoel. En de soundtrack, hoe kan het anders met Ennio Morricone, mag er ook best wezen.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2068 stemmen

Vette tongscene

Helemaal niet zo slecht als ik verwacht had alleen vormde deze rolprent - mijns inziens althans - geen eenheid... Maar al met al toch zeker wel vermakelijk...

avatar van cerridwen

cerridwen

deze film is echt walgelijk. Er zit naar mijn idee te veel seks in en het bloed spat in het rond. Dit is echt de slechtste film die ik ooit heb gezien.

avatar van DarkRose

DarkRose

hmmm ik had er eerst mee van verwacht. zeer slechte film, zoals hier boven al genoemd veel veeel bloed. en een verhaal waar geen bal aan vast te knopen is!

avatar van dafoefan

dafoefan

Een hele matige film.

Alleen maar bloed en saaie muziek.

Jammer genoeg heb ik deze op dvd gekocht.

avatar van Zelva

Zelva

,,There's a treasure down there, a real fortune"
,,A treasure, a fortune? You really think so?"
,,Why else would someone hide down there?"

Nou, ik kan wel een paar veel meer voor de hand liggende redenen bedenken. En zo zijn er nog veel meer van die onlogische gebeurtenissen.

Waarom bijvoorbeeld leeft die rattenvanger van Hamelen nog steeds? Volgens mij is het spook toch niet echt blij met zijn activiteiten. Toch toont hij geen enkele moeite hem uit de weg te ruimen, maar ieder ander die hem een ook maar een millimeter in de weg staat, gaat meteen de pijp uit.

Het zijn dingen waar waarschijnlijk alleen Dario Argento een antwoord op weet.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Heb deze dvd ook gekregen ooit. Niet echt geweldig en slecht geluid, vooral de spraak.Muziek is ok. 1.5*

avatar van Friac

Friac

Na talloze vernietigende kritieken over deze film gelezen en gehoord te hebben, had ik me aan een absolute draak van een film verwacht.

Dat viel al bij al nog mee.

Ok, het verhaal is erg vlak uitgewerkt. Vooral de figuur van The Phantom was véél te mager uitgewerkt: ik herinner me dat ik in de klassieker uit 1943 met Claude Rains als The Phantom intens meeleefde met het tragisch personage, maar daar had ik absoluut geen last van bij Argento's Phantom. Integendeel, het was een behoorlijk ergerlijk ventje dat zo ongeveer niets uitstraalde: zero passie (wegens te fake/over-the-top ogend), zero dreiging. Dit zorgde ervoor dat het liefdesverhaal tussen hem en Christine niet wist te overtuigen en de kijker steenkoud liet. Het einde, dat het toppunt van liefde tussen Christine en The Phantom zou moeten voorstellen, draaide hierdoor ook uit op een povere anticlimax.

Echter wordt het pover verhaal en relatief ongeïnspireerd acteerwerk nog gedeeltelijk goed gemaakt door enkele mooie shots (de ondergrondse gewelven, de opera,...) en de grote hoeveelheid gore. Argento slaagt er weer in enkele bloederige taferelen op het scherm uit te smeren, al lijkt de film over de hele lijn de 'spark' te missen, zodat de moorden vaak minder intens overkomen dan wanneer je ze vergelijkt met ouder Argentowerk.

De muziek was ook meer dan behoorlijk en geeft de film een beetje extra cachet.

Maar als ik de eindbalans moet opmaken, kan ik niet anders dan besluiten dat "The Phantom of the Opera" een flauwe film is: een film die maar al te graag zou proberen, maar veel te onderkoeld is in enorm veel facetten. Het eindresultaat is een film waar zeker nog naar te kijken valt, maar wel met een gezonde portie ergernis.

avatar van Odie

Odie

soft erotisch gemixt met horror.....neuh gewoon bar slechte film!!!!

avatar van Leno

Leno

Argento is hier zijn touch helemaal kwijt. De film is niet meer dan een mislukte horrorfilm vol slechte, ondoordachte scenes en waardeloze dialogen. De relatie tussen het spook en die meid is lachwekkend, en daar draait de film wel om. De paar ranzige scenes lijken erbij te zijn geraapt, en zijn spannend noch spectaculair.

avatar van MovieEter

MovieEter

Viel me 100% mee hoor. Door de slechte kritieken verwachtte ik een heel andere film. Het verhaaltje is zeker lachwekkend, maar is dat niet nèt de bedoeling?! Vind het best een originele variatie op het origineel. De schaarse gore-scenes zijn leuk gedaan, lekker bot. Visueel is het natuurlijk geen top Argento, maar toch op z'n minst aardig. Een paar scenes vond ik zelfs geweldig. Het grootste minpunt is dat de Phantom geen cool masker heeft (of een aangevreten kop ofzo) en daardoor totaal niet imponerend is als 'horror-personage'.

avatar van erik1677

erik1677

persoonlijk vind ik dit wel en aardig film van argento.

Hij doet me soms een beetje sprookjesachtig aan, want met horror heeft dit weinig te maken, op de gore scenes na dan.

heb de film nu 2 keer bekeken, en kom tot eindresultaat een lekker luguber goor sprookje

avatar van vanzelfsprekend

vanzelfsprekend

Toen ik deze film zag begreep ik dat het een aparte versie was van "The Phantom of the Opera".

Eenmaal kijkend door die ogen, kon ik het wel afkijken.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Deze film is nog slechter dan u gehoort heeft dat hij is.Ik kon hem slechts uitkijken omdat ik de (onbedoelde) humor begon te waarderen.Exempli gratia:

a:You're the phantom!

b:I'm not a phantom,i'm a rat.

a :But i love anima.....aargh!

Overigens ben ik van mening dat iemand die zijn eigen dochter regisseert in sexscènes gedragstherspie i.c.m. anti-psychotica nodig heeft.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Krappe voldoende.

maar voor een echte Argento veel te matig.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Viel nog best mee.

Cast is helemaal niet zo slecht.
Het theater en de grotten... het zijn erg mooie settings. Camerawerk is ook prima, zitten wat aardige shots tussen.
Details zijn in orde (bijvoorbeeld het stof nadat die kroonluchter was gevallen en de rattenstaarten die ze afknipte waar nog een beetje bloed uit spoot).

Het verhaal zelf vond ik wel een beetje mager. Het wordt leuk ingeleid met dat mandje in de rivier (en zelfs nog die moeder die staat te huilen in de regen). Maar vanaf deze baby gaan we direct over naar 'het spook'. Misschien hadden we hem nog even moeten zien als 12-jarige ofzo omdat we dan meer het gevoel hadden dat hij daadwerkelijk door die ratten is opgevoed. Hij mocht er ook wat enger uit zien en hij had geen baard... zelfs geen stoppels.
Het was me niet precies duidelijk hoe Christine zich voelde en het leek eigenlijk wel op een marionette die geen eigen inzet had. Naar mijn idee had ze iets beter gecast moeten worden.

Die opera-liederen kon ik niet verstaan maar ik vond het eigenlijk wel goed klinken.

Ook krijgen we een feestje met naakte mensen te zien (waarvan twee hele stevige). Het deed me een even aan Caligola denken (die ik overigens minder waardeer).

Positief verrast, al blijft het een beetje eenvoudig.

avatar van Fikret8

Fikret8

Staat bekend als de slechtste Italiaanse film aller tijden.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bron?

Vond Argento's La Terza Madre nog een tikkie slechter.