• 9.218.803 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tom Clegg

Met onder meer: Roger Daltrey, Adam Faith en Cheryl Campbell

Plot McVicar

"Sentenced to 23 years-and he won't accept one day of it"

John McVicar, een doorsnee jongen uit Londen, wordt nadat hij een bank heeft beroofd een ware volksheld.

logo tmdbimage

avatar van rbrand

rbrand

als the Who fan wilde ik deze film graag zien, vanwege Roger Daltrey ... en hij speelde best goed. Ook een goed verhaal ...

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Degelijk misdaadverhaal met een goede Daltrey.

avatar van bingo

bingo

Na de muziek gehoord te hebben van de film Mc Vicar, besloot ik de film te bekijken. Waw! Dit is geen afgelijnde film met goede- en slechte "rikken", eerder een uit het leven gegrepen verhaal over een ontspoorde jongeman. Hoofdacteur Roger Daltrey van The Who ziet er formidabel uit.

avatar van Uzza_Sparta

Uzza_Sparta

gebaseerd op McVicar's eigen verhaal, en Daltrey speelt de hoofdrol best goed aangezien hij meer thuis was in The Who.

John McVicar - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Net herzien, blijft een geweldige verfilming!

*3.5

avatar van Robi

Robi

Een typische gevangenisfilm die het vooral moet hebben van het meedoen van Roger Daltrey. Destijds de populaire zanger van The Who. En dat is ook de reden dat ik hem wilde zien. Verder heb ik niet zoveel met dat soort films. Roger Daltrey is geen supergoede acteur. En ook de film is geen hoogvlieger. Bovendien zijn sommige scenes echt erg ongeloofwaardig. Hoe komen ze aan de exacte kleur blauwe verf voor de douche om het gat te verbergen? Hoe kan het dat hij vlak na zijn ontsnapping gewoon weer thuis bij zijn vrouw en kind kan zijn zonder dat de politie hem daar opwacht. En hoe kan hij zonder vermomming op straat in zijn eigen buurt. En waarschijnlijk nog veel meer van dit soort details. Maar al met al had het ook allemaal nog veel slechter gekund.